Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás esetén megtarthatom a (volt) férjem vezetéknevét?
Figyelt kérdés
2017. jan. 14. 12:08
4/27 anonim válasza:
Ki akarna kovács béláné maradni azután ha már nem szereti kovács bélát? Ezt sosem értettem.
Mondjuk eleve fel sem venném semmilyen formában a férjem nevét, van nekem sajáton.
5/27 A kérdező kommentje:
Szerintem senkinek semmi köze hozzá.
A normális válaszokat köszönöm.
2017. jan. 14. 12:48
6/27 anonim válasza:
Megtarthatod, hivatalosan legalábbis az extrém eseteket kivéve úgy tudom nem lehet kötelezni, hogy leváltsd.
Csak személyes vélemény: mindig is érdekelt, hogy egy válás után a nő miért tartja meg a volt férje nevét. Most csak abba gondolok bele, ha újraházasodik, és az anyakönyvvezető mondja neki: "ön, Kovács Béláné, akarja-e az itt megjelent Tóth Gézát férjéül stb. stb." LOL
7/27 anonim válasza:
"Szerintem senkinek semmi köze hozzá."
Akkor miért teszed fel itt a kérdést? :D
8/27 A kérdező kommentje:
A kérdésem az volt, hogy megtarthatom-e a nevét. Nem az, hogy egyeseknek mi erről a véleményük.
2017. jan. 14. 12:55
9/27 A kérdező kommentje:
Nem xy-né vagyok, a vezetéknevét vettem fel a saját, leánykori nevem helyett.
2017. jan. 14. 12:56
10/27 anonim válasza:
Megtarthatod. De ha újra férjhez mész, úgy tudom, akkor màr nem hsználhetod. Tehàt ha voltàl Kis Jolàn, fèrjezett neved lett Nagy Jolàn, ha újra fèrjhez mèsz, nem.lehetsz Kovàcsnè Nagy Jolàn vagy Kovàcs-Nagy Jolàn pl., csak Kovàcsne Kiss J. Vagy Kovàcs-Kiss J.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!