Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás után megtarthatom a férjem nevét, vagy vissza
kell vennem a leánykorit?
Megtarthatod, de én személy szerint biztosan visszatérnék a lánykori nevemhez. A név mindig rá emlékeztetne, és nyilván szeretnék tovább lépni és élni az életemet. Ebbe nem fér bele az, hogy folyton emlékeztessen a nevem mikor bemutatkozok, vagy aláírok.
2013. febr. 20. 22:36
Megtarthatod.Anyukámnak még bő tíz évig megvolt az édesapám neve.Pusztán azért,mert senkit nem zavart és feleslegesnek tartották az ezzel járó procedúrát.
2013. febr. 20. 22:39
3/13 A kérdező kommentje:
Igen, emiatt tartanám meg én is, hogy ne kelljen mégegyszer mindent átíratni. Mi békében válunk el, nincs harag, így számomra ez nem fog problémát jelenteni.
Megtarthatod,ha nem kényelmetlen.Legalább nem kell iratokat cserélni.
2013. febr. 20. 22:40
Én 2011 októberébe vettem vissza a lánykori nevemet 16 év után,7000ft-ba került,okmányirodában kaptam egy anyakönyvi kivonatot az volt 5000ft,ez volt a sok.
2013. febr. 20. 22:45
Ha a ferjed nem kell akkor a nevet se hasznald.En ezen mindig kibukok ha a nok megtartjak a ferjes nevuket.Ha a ferjednek uj parja lessz akkor ot ez nagyon fogja zavarni.
A legtobb nyugati orszagban valasnal ingyen es automatikussan a no a sajat nevet viseli tovabb hiszen a ferj neve az osszetartozast jelkepezi.
Ha elvaltatok nem tartozol hozza ugye.
2013. febr. 20. 22:52
6-os ez elmeletileg tenyleg igy lenne szep es jo, de gyakorlatban nem mennek olyan siman dolgok. Anyukam pl. azert tartotta meg a ferjes nevet vallas utan, mert igy lett ismert a szakmajaban (apukam neve+ne), az o lanykori nevet nem tudtak volna azonositani es kevesebb munkat kapott volna. szerintem ez egy eleg nyomos erv.
2013. febr. 21. 01:13
Ez kifogas minden no eztmondja aki nem akar vagy lusta de inkabb erzelmileg keptelen megvallni a ferje blnevetol. Erdekes mikor ferjhez mennek egyvpercig sem aggodnak mindenki a lanykori nevukon ismerte oket.A lanykori nevet par honapon belul megszokja mindenki.
En levettem a volt ferjem nevet azonnal hiszen nincs jogom viselni Egy darabig mindenki az ex neven szolitott aztan lassan megszoktak.
A masodik hazassagomban nem vettem fel a ferjem nevet
2013. febr. 21. 08:42
Természetesen megtarthatod a nevét. Unokatesóm már kb. 10 éve elvált, még mindig xyné a neve.
2013. febr. 21. 08:42
Ez az automatikus,ha vissza akarnad venni a neved,azt kellene kulon kerelmezned...
2013. febr. 21. 09:01
Kapcsolódó kérdések: