Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Váljak? Hogyan?
Hát ez nem semmi sztori... :( Nyilván én is tudnék okoskodni, hogy "ilyennek nem szültem volna", de aki ilyen okos, az gondoljon bele abba is, hogy hogyan nyilatkozna erről úgy, hogy ez az első és egyetlen kapcsolat az életében, ergo nincs semmiféle rálátása arra, hogy ez egyébként nem jó, és szebben/jobban is működhetne mással... mindenkinek az a normális, amit lát/amiben benne van, ha nem látunk, nem tapasztalunk mást, akkor nem is látjuk reálisan a saját helyzetünket.
Kérdező, azt jól látod, hogy ez így nem állapot, és ha ennyi év után, apa létére nem tudott felnőni a párod, akkor ennek annyi... :(
Sajna nem sok jogász járkál ide gyk-zni, azt viszont megkérdezném, hogy mikor került a férjed nevére az ingatlan? Házasság előtt, vagy után? Ill. jól értem, ez egy nagy kertes ház külön lakrésze?
Figyelj, ha a szüleidhez tudtok menni, az nagyon jó! Ha ez vigasztal, ezzel már jobb helyzetben vagy, mint a válni készülő nők nagy része...
Nem hivatalos forrásból, de ezt találtam a neten: "...amennyiben egy különvagyont jelentő ingatlanban laknak a házasságkötésük óta, de azon már a házasságuk alatt felújítási munkákat végeztek, az közös vagyonnak számít. " Ha ez igaz, akkor nincs minden veszve, a pénzed egy részét visszakaphatod. Nem értek a hivatalos dolgokhoz, de a felújítási munkákról minden számlát ami van, már most lemásolnék magamnak a helyedben - biztos, ami biztos.
U.i.: csak úgy mellesleg: én is érdi vagyok, még az is lehet, hogy ismerlek. xD
Szerintem a gyereknek meg most jobb,ha kulonmentek. Masfel evesen meg nem lesz olyan nagy tores az eleteben
Ez a pasi egy nagyra nott mamapicifia...
En jogasz vagyok ugyan, de mar reg nem foglalkozom magyar joggal (kulfoldon elek evek ota). Azota rengeteget valtozott a PTK is.
Ha a regi jogi logikat veszem alapul (de javitsatok ki, ha tevedek) - elvileg a ferj haza kulonvagyon, azonban ha bizonyithatoan te hozzajarultal az erteknoveleshez, akkor a ezzel aranyos penzre igenyt tarthatsz. Minden mas amit a hazassag alatt szereztetek, hazassagi szerzodes hianyaban fele-fele aranyban osztodik.
Illetve emlekeim szerint a regi torvenyben meg olyan kitetel is volt, hogy a kulonvagyon erteken szerzett vagyon (orokseg kulonvagyonnak szamit) mindig is kulonvagyon lett. De lehet, ezt Orbanek azota kiszedtek, nem tudom, nem kovetem.
Tehat ha a regi torvenyi logikat kovetem, akkor neked jarna valamennyi a hazreszbol, de legalabbis ki kellene fizetnie, a betett vagyonod erejeig.
Nem mondom, hogy egyszeru lesz, mert a bizonyitasi eljaras sajnos hosszadalmas, es tulajdoni lapon valo bejegyzesek es egyeb okiratok, szamlak, szakertoi velemenyek alapjan kell bebizonyitanod az igazadat.
De en azt mondom, a nyugalmad erdekeben megeri.
Szerencsere ott vannak a szuleid, van munkad, talpra tudsz allni. Semmi szukseged arra, hogy a gyerek mellett meg egy gyerekkent viselkedo embert ajnarozz es eltarts. Meg akkor is, ha nullarol kezded. Kicsit draga tanulopenz volt, de legalabb tudod mibe nem mesz bele legkozelebb.
A hazassagi szerzodes visszadatalasa szerintem picit aggalyos, ezert en inkabb a valas elinditasara es az erteknoveles bizonyitasara fokuszalnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!