Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Váljak? Hogyan?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Dalmikacska kérdése:

Váljak? Hogyan?

Figyelt kérdés
Férjemmel 19évesen ismerkedtem meg. Első szerelem, első minden tekintetben. Addig csak tiniszerlemeim voltak. 2,5 ev utan összeköltöztünk 1évig a szülei lepukkant érdi 300nm-es házában egy 50nmes külön lakrészben, melyet mi újítottunk fel és bútoroztunk be. Ekkor nagyim sajnos meghalt es "szabaddá" vált a pesti lakása, amit én örököltem. 5évig éltünk ott. Én együttélésünk kezdetén fodrászként széket béreltem, főiskola mellett, de mivel férjemmel nem tudtuk fizetni a bérlést abbahagytam. Kerestem alkalmazotti munkát. Azidő alatt engem végig elmondtak szüleivel mindennek, hogy otthon ülök, holott vizsgaidőszak is volt, szóval a munkakeresés mellett tanultam ezerrel, sőt télen hóban házhoz jártam bőrönddel 1500ft-ért is télen hóban busszal vonattal.. Végül találtam suli mellett végezhető jól jövedelmező munkát. Aztán egy másikat is, így két munkahelyem volt plusz a fősuli. Ekkor már nem bírtam a mindennapos ingázást, hisz hajnal fél5től este 9ig dolgoztam a hét majdnem minden napján. Folyamatos basztatás volt, hogy nincs főzve, takarítva stb. Azt gondolom anyósom volt a felbújtó. Ezért is költöztem vissza pestre a lakásomba. Ultimátumot adtam, ha velem jön, jön,ha nem, nem. Jött. 5 évből az első még mindig veszekedős volt, a háztartással csesztetett folyton. Nem voltam otthon szinte soha, annyit dolgoztam, de ő 6-13ig dolgozott az anyjáék zöldség-gyüm. kereskedésében, és a mosatlant mindig meghagyta nekem. Gondoltam, oké, veszük mosogatógépet és megoldódik. Nem, nem oldódott meg, akkor kaptam másért az oltogatást. Dobányoztam de max. 1doboz/hét kapacitással. Akkor azért kaptam. Eltelt egy év és lenyugodott. Ekkor megkérte a kezem, nagy öröm, diplomaátadós majd esküvő. Ollé. Az első hidegzuhany, amikor nászútra kellett volna mennnünk, nem mentünk, merthogy kell a pénz. Aztán a "nászút" az én munkámmal egybekötött balatonozás volt, én minden nap (vasárnap is) 6kor mentem dolgozni. Elmúlt sok idő megint azért kezdtük anyagilag összeszedni magunkat, elkezdte a zöldség bizniszt egymaga. Első évben tettünk félre. Később babavállalás indult, teherbe estem. 6hetes voltam amikor szülinapja volt. Sütöttem főztem 15fős családi banzáj volt. Estére elfáradtam és kértem segítsen, közölte, hogy neki van a szülinapja majd esetleg holnap ez a nap nagy nap, ő megy fürödni. Én gyűlölöm a kuplerájt, ráadásul a kajaszagtól hányingerem volt, ígyhát egyedül nekikezdtem. Megerőltettem magam és elvetéltem. Jött a nagy sírás, bocsánatkérés stb. Aznap éjjel mikor a kórházban feküdtem karambolozott a kis szar (mazda baby 89es) autónk totálkár lett. Jött a tél újat vettünk, kellett a munkámhoz, majd online pénztárgép kellett a boltba és elkopott a kis pénzünk. Aztán egy év múlva újra összejött egy baba aki egészségesen megszületett, de addigra eladósodtunk, mert csődbe ment az üzlete (szerintem miatta). Nekem a munkát abba kellett hagynom veszélyeztetett terhes voltam. A szülők segítettek minden babaholmot beszerezni, én talán a ruháit vettem meg a táppénzből. Addig addig, míg gyermekágyi időszak alatt pánik tört rám. Hogy nem tud eltartani, nekem kell pénzről gondoskodni. Eladtam hát a házamat és a férjem érdi 100nm-ét (ami az ő nevén van) külön lakássá alakítottuk. Tervek szerint az volt, hogy itt lakunk, a maradék pénzből fodrász szalont nyitok. Füstbe ment a terv, mert egy dörzsölt vállalkozó átvert minket. Persze én azt is láttam már az első kifozetésnél és könyörögtem, hogy ne. Mindenki ellenem fordult (szülők, férjem). Majd kijött az igazam és a házat plusz pénzből kellett befejezni. Most van egy csillivilli házunk, itt ott befejezetlen villanyszereléssel, sok dobozzal, mert berendezésre nem tellett és egy kanyi vasunk sincs. Az én nevemen semmi, házassági szerződés sehol. A férjem 2 hétig dolgozott a tescoban de kirúgták (jogosan), mert életében nem dolgozott csak az anyjáéknak. (Hamarabb jött el munkából, be sem ment stb). Most ismét anyuci szoknyája alá bújik. Az érzelmi részéről annyit, hogy sosem érzem azt, hogy megbecsüle, ha dicsér is, két mondat múlva bánt. A kislányunk miatt vagyok még itt, ill. a sok pénzem ami a házba ment tart vissza... Tudom, hogy végtelenül hülye vagyok, de segítségért kiálltok. Hogyan lépjek le biztonságosan?
2016. dec. 7. 16:16
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Jézusom...nem tudok a jogi oldalàhoz hozzàszolni, de lépj. Minél hamarabb, ha lehet.
2016. dec. 7. 16:21
 2/17 anonim ***** válasza:
84%
Több hibát is elkövettél. Az első az volt, hogy nem hagytad ott a "folyamatos basztatás" után, a másik, hogy eladtad a házad és az ő ingatlanávba fektetted. Ezzel kapcsolatban ügyvéd fogja megmondani, mik a lehetőségeid.
2016. dec. 7. 16:29
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
2: szerintem a kérdezo is tudja, hibàzott. Ezek ràolvasàsa nem fog segiteni rajta, ugyanakkor a célja sem ez volt a problémàja kiiràsàval.
2016. dec. 7. 16:30
 4/17 anonim ***** válasza:
78%
#3: Írtam, keressen ügyvédet. Van jobb ötleted? Ügyvéd nélkül ez nem fog menni.
2016. dec. 7. 16:38
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez nem semmi sztori... :( Nyilván én is tudnék okoskodni, hogy "ilyennek nem szültem volna", de aki ilyen okos, az gondoljon bele abba is, hogy hogyan nyilatkozna erről úgy, hogy ez az első és egyetlen kapcsolat az életében, ergo nincs semmiféle rálátása arra, hogy ez egyébként nem jó, és szebben/jobban is működhetne mással... mindenkinek az a normális, amit lát/amiben benne van, ha nem látunk, nem tapasztalunk mást, akkor nem is látjuk reálisan a saját helyzetünket.

Kérdező, azt jól látod, hogy ez így nem állapot, és ha ennyi év után, apa létére nem tudott felnőni a párod, akkor ennek annyi... :(

Sajna nem sok jogász járkál ide gyk-zni, azt viszont megkérdezném, hogy mikor került a férjed nevére az ingatlan? Házasság előtt, vagy után? Ill. jól értem, ez egy nagy kertes ház külön lakrésze?

2016. dec. 7. 16:58
 6/17 A kérdező kommentje:
Tudom mar hogy tobb ponton is hibaztam. Tapasztalatlan voltam. Mar latok mindent es ertem is. Ugyvedetar kerdeztem jelenleg az van h a hazassagi szerzodest utolag megirnank. Mindkettonknek hazassag elott kerult a nevere az ingatlan. Neki 1/3resze az anyjaek cs.hazabol. nekem onallo 57nm volt a 7ker.ben. annak az ara eluszott ill. Az o 1/3 reszere ment. 😟 ha nem vernek at, ma van egy uzletem legalabb... de atbertek a penzem eluszott. Dolgoztam en is 2 honapot, addig itthon volt a lanyunkkal de azt sem tudja megfeleloen ellatni. Ma kirugtak a tescobol az o hibaja miatt amit szerintem szandekosan kovetett el. (Munkaido elott tavozott ketszer,egyszer be sem ment vasarnap) O 32 eves egeszseges. En 28 eves kiegyenesedett nyaki gerinccel, IR-es, es sulyos eckemas vagyok. Most tisztult ki az agyam sajnos. 😟 Ha lelepek a lanyommal anyamekhoz, mit tehet? A gyerekemet megviselne vajon? 1,5eves. Teljesen tanacstalan vagyok. Az osszes baratomat elmarta mellolem. Egyedul vagyok a gondjaimmal ezert irok vegso elkeseredesemben ide... 😟
2016. dec. 7. 17:35
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
na ez még egy nagy szívás.ha van állandó jövedelmed lépjél le a kislányoddal,albérletbe.kezdj új életet az eddigit felejtsd el,egy magára adó nő könnyen talál magának párt.add be a válást,együtt amit beleraktatok az építkezésben azt majd ki kell fizesse az közösen szerzett vagyon.
2016. dec. 7. 17:43
 8/17 anonim ***** válasza:
52%

Figyelj, ha a szüleidhez tudtok menni, az nagyon jó! Ha ez vigasztal, ezzel már jobb helyzetben vagy, mint a válni készülő nők nagy része...

Nem hivatalos forrásból, de ezt találtam a neten: "...amennyiben egy különvagyont jelentő ingatlanban laknak a házasságkötésük óta, de azon már a házasságuk alatt felújítási munkákat végeztek, az közös vagyonnak számít. " Ha ez igaz, akkor nincs minden veszve, a pénzed egy részét visszakaphatod. Nem értek a hivatalos dolgokhoz, de a felújítási munkákról minden számlát ami van, már most lemásolnék magamnak a helyedben - biztos, ami biztos.

U.i.: csak úgy mellesleg: én is érdi vagyok, még az is lehet, hogy ismerlek. xD

2016. dec. 7. 17:51
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a gyereknek meg most jobb,ha kulonmentek. Masfel evesen meg nem lesz olyan nagy tores az eleteben

Ez a pasi egy nagyra nott mamapicifia...

En jogasz vagyok ugyan, de mar reg nem foglalkozom magyar joggal (kulfoldon elek evek ota). Azota rengeteget valtozott a PTK is.

Ha a regi jogi logikat veszem alapul (de javitsatok ki, ha tevedek) - elvileg a ferj haza kulonvagyon, azonban ha bizonyithatoan te hozzajarultal az erteknoveleshez, akkor a ezzel aranyos penzre igenyt tarthatsz. Minden mas amit a hazassag alatt szereztetek, hazassagi szerzodes hianyaban fele-fele aranyban osztodik.

Illetve emlekeim szerint a regi torvenyben meg olyan kitetel is volt, hogy a kulonvagyon erteken szerzett vagyon (orokseg kulonvagyonnak szamit) mindig is kulonvagyon lett. De lehet, ezt Orbanek azota kiszedtek, nem tudom, nem kovetem.

Tehat ha a regi torvenyi logikat kovetem, akkor neked jarna valamennyi a hazreszbol, de legalabbis ki kellene fizetnie, a betett vagyonod erejeig.

Nem mondom, hogy egyszeru lesz, mert a bizonyitasi eljaras sajnos hosszadalmas, es tulajdoni lapon valo bejegyzesek es egyeb okiratok, szamlak, szakertoi velemenyek alapjan kell bebizonyitanod az igazadat.

De en azt mondom, a nyugalmad erdekeben megeri.

Szerencsere ott vannak a szuleid, van munkad, talpra tudsz allni. Semmi szukseged arra, hogy a gyerek mellett meg egy gyerekkent viselkedo embert ajnarozz es eltarts. Meg akkor is, ha nullarol kezded. Kicsit draga tanulopenz volt, de legalabb tudod mibe nem mesz bele legkozelebb.

A hazassagi szerzodes visszadatalasa szerintem picit aggalyos, ezert en inkabb a valas elinditasara es az erteknoveles bizonyitasara fokuszalnek.

2016. dec. 7. 17:52
 10/17 anonim válasza:
ha nem akarod, hogy a kislányod életét is megkeserítse, akkor minél hamarabb lépj. még mindig sokkal jobb apa nélkül, mint egy bántalmazó környezetben, ha minden kötél szakad, akkor akár anyaotthonba is tudtok menni.
2016. dec. 7. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!