Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válás elején levő, időnként...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás elején levő, időnként öngyilkossági gondolatokkal játszó barátnőmmel mit tudok csinálni?

Figyelt kérdés

Igyekszem napi szinten foglalkozni vele, meghallgatni. Sajnos az egész életét a férjére építette fel, így most magasról esett. De a rossz döntéseit nem most akarom az orra alá dörgölni, hiszen beszűkült tudatállapotban van, nagyon szenved.

A helyzet már menthetetlen, a férj nem hajlandó javítani, küzdeni a kapcsolatért. Az elmúlt egy évben a barátnőm lapátolt minden enerigát (külső szemlélőként túl sokat is...már-már kutyába ment át) a kapcsolatba.

Ha esetleg valaki volt ilyen helyzetben, mint ő, amikor nagyon maga alatt volt a válás alatt - tud segíteni, hogy számára mi jelentett ilyenkor segítséget, pluszt a barátoktól?

2016. nov. 24. 12:01
 1/4 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem nagyon jól csinálod.

Amit tehetsz, hogy megpróbálod rávenni, hogy kérje szakember segítségét, egyrészt a szuicid gondolatok miatt, másrészt mert ha ilyen szinten alárendelő természetű, akkor a jövőben is lesznek ebből problémái, ezért érdemes dolgozni rajta.

(Én a válásom UTÁN kerültem ilyen helyzetbe, amikor próbáltam újraépíteni az életem, de nem igazán ment. Szakemberhez fordultam és nagyon sokat segített!)

2016. nov. 24. 12:04
 2/4 anonim ***** válasza:

Úgyszintén évekig küzdöttem az ex-szel. Mindenki biztatott, hogy csak jobb lehet külön -ismerték h nem fog változni.

Óriási szerencsém volt, hogy mielőtt majdnem megint visszamentem volna "kutyába", megismertem a páromat, aki visszahozott az élők sorába, nőként kezelt, imád mai napig és csak erősít megalázások helyett.

sajnos nehezen lépnek sokan, mert inkább maradnak a biztos rosszba mint lépnek a bizonytalanságba.

2016. nov. 24. 12:11
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Pszichológus! Jók a barátok is, de az érzelmi kapcsolat miatt nem tudnak olyan eredményt elérni. Nálam egyedül a pszichológus segített kimászni az önsajnálatból és a beszűkült tudatállapotból. Végre elkezdtem látni a jövőt is.
2016. nov. 24. 12:16
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem írtad, van- e gyerekük. Ha igen, nagyon nagyon fontos, hogy soha, semmilyen körülmények között ne tudja meg senki, hogy foglalkoztatta az öngyilkosság gondolata. Mert örökre elvehetik a gyerekét.

Ha nincs gyerek, persze ez akkor sem jo, en is pszichológust mondanám.

2016. nov. 24. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!