Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás elején levő, időnként öngyilkossági gondolatokkal játszó barátnőmmel mit tudok csinálni?
Igyekszem napi szinten foglalkozni vele, meghallgatni. Sajnos az egész életét a férjére építette fel, így most magasról esett. De a rossz döntéseit nem most akarom az orra alá dörgölni, hiszen beszűkült tudatállapotban van, nagyon szenved.
A helyzet már menthetetlen, a férj nem hajlandó javítani, küzdeni a kapcsolatért. Az elmúlt egy évben a barátnőm lapátolt minden enerigát (külső szemlélőként túl sokat is...már-már kutyába ment át) a kapcsolatba.
Ha esetleg valaki volt ilyen helyzetben, mint ő, amikor nagyon maga alatt volt a válás alatt - tud segíteni, hogy számára mi jelentett ilyenkor segítséget, pluszt a barátoktól?
Szerintem nagyon jól csinálod.
Amit tehetsz, hogy megpróbálod rávenni, hogy kérje szakember segítségét, egyrészt a szuicid gondolatok miatt, másrészt mert ha ilyen szinten alárendelő természetű, akkor a jövőben is lesznek ebből problémái, ezért érdemes dolgozni rajta.
(Én a válásom UTÁN kerültem ilyen helyzetbe, amikor próbáltam újraépíteni az életem, de nem igazán ment. Szakemberhez fordultam és nagyon sokat segített!)
Úgyszintén évekig küzdöttem az ex-szel. Mindenki biztatott, hogy csak jobb lehet külön -ismerték h nem fog változni.
Óriási szerencsém volt, hogy mielőtt majdnem megint visszamentem volna "kutyába", megismertem a páromat, aki visszahozott az élők sorába, nőként kezelt, imád mai napig és csak erősít megalázások helyett.
sajnos nehezen lépnek sokan, mert inkább maradnak a biztos rosszba mint lépnek a bizonytalanságba.
Nem írtad, van- e gyerekük. Ha igen, nagyon nagyon fontos, hogy soha, semmilyen körülmények között ne tudja meg senki, hogy foglalkoztatta az öngyilkosság gondolata. Mert örökre elvehetik a gyerekét.
Ha nincs gyerek, persze ez akkor sem jo, en is pszichológust mondanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!