Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Akik "normálisan" váltak el,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akik "normálisan" váltak el, könnyen feldolgozták?

Figyelt kérdés

14 éve vagyunk együtt a férjemmel, 10 éve házasokként. Van két gyerek, a kicsi 1,5 éves. A férjem igazi telhetetlen ember, ha a pénzről van szó. Sajnos beleestem én is abba a hibába, hogy majd változni fog, ha eléri azt, amit szeretne. Hát nem. Van tehermentes házunk, autóink, két csodás, értelmes gyerekünk, fix munkahelyünk. Mindenünk megvan. Nem vagyunk gazdagok, de nagyon jól élünk. Mégsem elég. Többet és többet akar. Emiatt folyton túlórázik, betege lett a munkának és a pénznek. Itthon csak a készt várja: kaját, tiszta, vasalt ruhát, meleg házat, rendes, jól nevelt gyereket, stb. A második gyereket ő is szerette volna, ki is volt, hogy olyan nehezen jött össze. Mégis, mióta megszületett, mint nő kb nem is érdeklem. Ha haza is jön időben, ül neki dolgozni.

Eddig nyeltem, tűrtem, de most már azt érzem, az önbizalmam olyan szinten van földbe döngölve, hogy nem bírom tovább. El akarok költözni.

Eleinte támogatott, mert -mint kiderült- abban volt, hogy úgyis múló szeszély ez, úgyis meggondolom magam, minden el lesz felejtve.

Ő nem érti, mi bajom, hiszen megvan mindenünk. Ja, csak épp nincs párom, akivel beszélgethetnék, nincs a gyerekeknek olyan apjuk, aki néha azért legalább kocsizik, legózik velük. Szerinte minden jól van nálunk. Mit gondolok, máshol nem ez van?-szokta a fejemhez vágni. Nála csak végletek vannak: vagy hazajön 4kor és néz ki a fejéből vagy túlórázik, hogy idézzem.

A lényeg, venni fog egy lakást, ahová elmegyek a két gyerekkel, de egy kikötése van, olyan helyen legyen és olyan minőségben, ami jó befektetésnek. Tehát még mindig arra számít, hogy ha el is megyünk, visszajövünk, ő meg a lakást utána kiadja pl. Papíron egyébként még nem hajlandó válni.

Láttam már jó pár válást, sajnos, ott iszonyatos veszekedések, pereskedések voltak. Nálunk nem lesz.Vagyis úgy tűnik. A két gyerek nevére kerül majd a ház, nem akarom, hogy a fejemhez vágja, Nekem vette. A kocsit vihetem.

Nem veszekszünk, egyelőre partner. És emiatt gyötör a bűntudat.... Az agyammal tisztán látom, lépnem kell, mert ebbe a kapcsolatba belehalok, de folyton vívódok. Sírok magamban, neki úgysem tudom elmondani, min megyek keresztül, mert sosem volt empatikus ember.

Félek, ő úgy gondolja, ha el is megyünk, ő akkor ugrik be hozzánk, mikor akar, mert a gyerekeket nem tiltom el tőle, sőt, örülnék, ha legalább hétvégén arra az 1-1-5 napra apjuk lenne.

Ha elmegyek, nem tudom, nem kerülök-e padlóra...

Hogy lehet feldolgozni könnyebben egy elválást?

2016. nov. 15. 09:44
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy bizonyos dolgokra felhívtátok a figyelmem!!!

Amúgy a házunk többet ér, mint amennyi megtakarított pénzünk van, hitelt meg semmiképp nem akarok felvenni!!!

Azt is felajánlotta, hogy maradjak a gyerekekkel, ő meg megy. De ez nem járja, mert van egy óriási udvarunk, kertünk, több épület, amiben az ő motyói vannak, a garázs tele a szerszámaival. Azok maradnának, ő meg akkor jönne valamiért, amikor neki kell. Na az lenne már buli....

Mikor a mostani kiborulásom elkezdődött, azt mondtam, majd a bíróságon eldöntik, mi legyen. Erre kiakadt, hogy minek nekem a bíróság. Vesz egy lakást nekem, meg fizet amennyit kérek. Ezzel sem tudok mit kezdeni. Mondjak egy számot?

2016. nov. 15. 13:22
 12/16 anonim ***** válasza:
56%

A közös vagyon felére igényt tarthatsz (beleértve a ház értékének a felét is), plusz gyerektartásra, ha te kapod a felügyeleti jogot. (Létezik megosztott felügyelet is, amikor ugyanannyit van a gyerek az egyik és a másik szülőnél, ilyenkor nem kötelező a gyerektartás, hiszen természetben is ugyanannyit járulnak hozzá a szülők a neveléshez.)

Illetve úgy tudom, most újabban van már olyan lehetőség is, hogy egy összegben kapod meg a gyerektartást előre, akár vagyontárgy formájában.

Szerintem hajts a közös megegyezésre, de ne szerénykedj, mert később nem tudsz rajta változtatni, ha kiderül, hogy nem jössz ki annyiból, amit kapsz.

2016. nov. 15. 13:38
 13/16 anonim ***** válasza:
56%

Abból indulj ki, hogy ha bíróságra kerülne az ügy, akkor mi járna. (Kérdés, hogy a vagyonból mennyi a férjed különvagyona - ami már házasság előtt is megvolt neki, vagy örökség útján jutott hozzá - és mi számít közös vagyonnak - minden, amit házasság után teremtettetek meg, hiszen ehhez te biztosítottad a "hátteret".)

A közös vagyon felét megítélné neked a bíróság. Ha ennél csak picivel kérsz kevesebbet, máris jól jár a férjed.

2016. nov. 15. 13:40
 14/16 A kérdező kommentje:

A telket egy régi, de jó állapotú házzal anyósom adta nekünk. Ezt bővítettük és újítottuk fel, s azóta építettünk garázst, műhelyt, egyebeket.

Racionálisan értem, miről beszéltek, de mégis azt érzem, ez a felállás korrekt lenne, ha nem lennének kikötései mellé.

Huh, nem gondoltam, hogy ilyen helyzetbe kerülök....Gyenge vagyok, most már egyre biztosabban látom. Ha veszekednénk, jobban kötném az ebet a karóhoz, de így, hogy igazából egy rossz szót nem szól, nem egyszerű. Az én döntésem, ahogy mondja. Érzelmi zsarnok, ezt eddig is tudtam...

2016. nov. 15. 13:47
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Akkor a formula:

Ház jelenlegi ára: 80 millió

Telek és ház, amit kaptatok: 50 millió

Akkor a 30 milliót felezve neked 15 millió jár a házból (felújítás, hozzátoldás stb).

Továbbá a házasság alatt vásárolt egyéb ingóságok, pl. autók, elektronikai eszközök stb. fele.

TOVÁBBÁ A MEGTAKARÍTÁSOTOK FELE! Mert hiába kereste ő a 80%-át, ha közben nem kellett költenie azon munkák elvégzésére, amit te csináltál otthon (takarítás, főzés, gyereknevelés, egyéb). Ha racionálisan végiggondolod, akkor vagy nem lenne ekkora megtakarításotok, vagy nem tudott volna ennyit dolgozni, mert neki kellett volna megcsinálni.

Tegyük fel, akkor lenne ez összesen 20 millió neked, az eddig, a házasság alatt felhalmozott vagyon fele. Ez a te vagyonod, akkor is, ha jelenleg autó és fal formájában materializálódik.

Hogy ne kelljen eladni a házat, ajánld fel, hogy hajlandó vagy egy ÁLTALAD választott lakást/házat elfogadni, a különbözetet pedig ha van elég megtakarítás, készpénzben, ha nem, később, törlesztésként elfogadni, esetleg az autót beszámítani.

Ha ezután még marad pénze venni a gyerekeknek lakást, nyugodtan. De ne hagyd, hogy a TE vagyonodból vegyen lakást a gyerekeknek (nem azért, mert hálátlanok lesznek, hanem mert ha bármi miatt el kell adni, a gyámügy csúnyán bele fog szólni, hogy mit lehet venni és mit nem.)

Ebből látszik, hogy ezután jön még a gyerektartás, ami jár a gyereknek, nem neked, ezért visszautasítani sincs jogod, az pedig jól felfogott érdeked, hogy ne a te vagyonodat kegyeskedjen visszacsepegtetni gyerektartás formájában.

Mindezt írom úgy, hogy én vagyok a nő a több, mint százszoros többletkeresettel, a férjem félállásban dolgozik és neveli a gyerekeket. Ha válnánk, ugyanezt gondolnám végig, ugyanúgy jár neki az a pénz, amit én kerestem meg, mint nekem, mert a közös cél érdekében maradt ő otthon, míg én dolgoztam.

2016. nov. 15. 14:49
 16/16 anonim ***** válasza:
56%
# 15 jól leírta, azzal a kiegészítéssel, hogy az újabb szabályozás lehetővé teszi például, hogy ha nincs szükséged gyerektartásra, akkor abból vegyen a férj a gyereknek lakást (a saját pénzéből, nem a tiédből!).
2016. nov. 15. 15:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!