Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás után lakáshasználati jog? Mire jó ez?
Hogyan lehet, hogy ez ne következzen be?
Van egy különvagyonom (lakás) és lakáshasználatot akar a nejem a válás után. Tehát nem költözik el hanem ugyanúgy marad minden? Hogyan lehet ezt elkerülni? Mi a megoldás?
Szep kis par vagytok, szerencsetlen gyerekek. Az elozo hazassagbol szarmazo gyerek eddig nem zavart? Most mar igen? Es kiraknad a sajat gyereked? Meg sem probalsz harcolni a felugyeleti jogert? Mar nem csak az anya kaphatja am meg a gyereket. De ez nem is opcio nalad ugye?
A feleseged sem semmi, ha egy olyan lakasban akar maradni amihez jogilag semmi koze. Nem erdekel titeket, hogy a gyerekek miattatok elnek stresszben?
Megerdemlitek egymast csak a gyerekeket sajnalom, hogy ket ilyen ptimitiv ember csatarozik a fejuk felett.
15 detto ez a vélményem. Sokszor a férfiak úgy nyilatkoznak válás után, mintha a gyerek nem számítana. HOgy a hozott gyerek nem számít azt értem, de közösről mintha megfeledkeznének. Mindig úgy mondják, a NEJEM kapja a tartásdíjat, a NEJEM kapja a lakáshasználati jogot, mintha a gyerek nem is létezne.
Nézd, kedves kérdező, bármennyire is szeretnéd, a saját gyereked nem teheted utcára hajléktalanok közé. Ezért ha neked van vagyonod, munkád, a feleségednek meg nincs, akkor jó eséllyel megkapod a gyereket a gyermekelhelyezésnél, és akkor a feleséged kiteheted a lakásból, te meg maradsz.
Gondolom eszed ágában nincs a gyerekedet magadhoz venni, így marad az anyánál. Namost az van, hogy akármennyire is a te lakásod, nem rakhatod ki a gyereket. Ezért ha a nejeddel normálisan meg tudtok egyezni, akkor az a legjobb megoldás, hogy ők maradnak a lakásban megállapítanak egy lakáshasználati díjat, ami valószínűleg kb. a tartásdíjnak megfelelő összeg lesz, tehát a lakás fejében nem fizetsz tartásdíjat. De lehet kicsit több lesz, mint a tartásdíj lenne, akkor a nejed fizet havonta, mint egy albérlő. De az is lehet, hogy a nejed inkább szívesebben kiköltözik a lakásból, akkor viszont tiéd a lakás, de a közös gyerekre tartásdíjat fizetsz.
Ahogy írsz, szeretnéd ezt kikerülni, dehát ez van, aki gyereket csinál, az bármennyire szeretné megúszni, anyagulag felelősséget kell vállaljon.
A nem közös gyerekkel nincs teendőd, ha marad a lakásodban, nyilván rá is kell számolni lakáshasználati díjat.
De számít a gyerek és szeretném is, hogy nálam helyezzék el és harcolni is fogok érte ügyvéddel!
Az elöző kapcsolatából a gyerek eddig is zavart nem csak most váláskor.
A saját gyerekemet nem is raknám az utcára.
A feleségemnek van munkája, de 6órás és keveset keres ezért nem is tudna elköltözni. Van esélye ez alapján, hogy a gyerekemet nekem itélik? Mindig az van, hogy az anya, anya és anya!! De miért mikor még magát is alig tudja eltartani és folyton kölcsön kéreget?
A nem közös gyerek lakáshasználati díja? Ezt nem igazán értem. A nem közös gyerek fizetn nekem lakáshasználati díjat? Ez olyan mintha albérletbe lakna nálam?
Hogyan tudom elérni, hogy a gyereket nekem itéljék?
Ügyvéddel beszélj, itt mindenki csak okoskodik, én is.
Viszont, ha van hol laknod, asszonynak meg nincs, az jól jön a gyerekelhelyezésben. Ha apád a haszonélvező, akkor viszont 0:0 és valószínűleg az anya kapja a gyereket. Főleg hogy egyet már annak ellenére is megkapott, pedig ahogy írod magát sem tudja eltartani.
A gyereket az kapja aki jobban tudja szamara biztositani a testi, lelki es erkolcsi fejlodest. Rengeteget szamit az is, hogy ki volt vele otthon mikor beteg volt, ki hordta orvoshoz, oviba/iskolaba, vedonohoz.
Onmagaban az, hogy ki keres tobbet vagy kinek van sajat tulajdonu lakasa gyermekelhelyezesnel nem mervado.
A testver pedig nagy huzoero, ritkan valasztanak szet testvereket egymastol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!