Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válás után lakáshasználati...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás után lakáshasználati jog? Mire jó ez?

Figyelt kérdés

Hogyan lehet, hogy ez ne következzen be?

Van egy különvagyonom (lakás) és lakáshasználatot akar a nejem a válás után. Tehát nem költözik el hanem ugyanúgy marad minden? Hogyan lehet ezt elkerülni? Mi a megoldás?

2016. nov. 11. 08:12
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Ezt én a helyedben még a válási papírok benyújtása előtt elintézném, de az ügyvéded biztosan segíteni fog ebben is.
2016. nov. 11. 09:33
 12/26 A kérdező kommentje:
de ha megteszem most az jó? Tehát nem tarthat rá igényt akkor? Még nem kaptam semmi papírt a bíróságtól hivatalosan.
2016. nov. 11. 09:35
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem mész ügyvédhez? Ő segítene neked mindenben.
2016. nov. 11. 09:36
 14/26 A kérdező kommentje:
az lesz...
2016. nov. 11. 09:37
 15/26 anonim ***** válasza:
76%

Szep kis par vagytok, szerencsetlen gyerekek. Az elozo hazassagbol szarmazo gyerek eddig nem zavart? Most mar igen? Es kiraknad a sajat gyereked? Meg sem probalsz harcolni a felugyeleti jogert? Mar nem csak az anya kaphatja am meg a gyereket. De ez nem is opcio nalad ugye?

A feleseged sem semmi, ha egy olyan lakasban akar maradni amihez jogilag semmi koze. Nem erdekel titeket, hogy a gyerekek miattatok elnek stresszben?

Megerdemlitek egymast csak a gyerekeket sajnalom, hogy ket ilyen ptimitiv ember csatarozik a fejuk felett.

2016. nov. 11. 13:03
 16/26 anonim ***** válasza:
69%

15 detto ez a vélményem. Sokszor a férfiak úgy nyilatkoznak válás után, mintha a gyerek nem számítana. HOgy a hozott gyerek nem számít azt értem, de közösről mintha megfeledkeznének. Mindig úgy mondják, a NEJEM kapja a tartásdíjat, a NEJEM kapja a lakáshasználati jogot, mintha a gyerek nem is létezne.

Nézd, kedves kérdező, bármennyire is szeretnéd, a saját gyereked nem teheted utcára hajléktalanok közé. Ezért ha neked van vagyonod, munkád, a feleségednek meg nincs, akkor jó eséllyel megkapod a gyereket a gyermekelhelyezésnél, és akkor a feleséged kiteheted a lakásból, te meg maradsz.

Gondolom eszed ágában nincs a gyerekedet magadhoz venni, így marad az anyánál. Namost az van, hogy akármennyire is a te lakásod, nem rakhatod ki a gyereket. Ezért ha a nejeddel normálisan meg tudtok egyezni, akkor az a legjobb megoldás, hogy ők maradnak a lakásban megállapítanak egy lakáshasználati díjat, ami valószínűleg kb. a tartásdíjnak megfelelő összeg lesz, tehát a lakás fejében nem fizetsz tartásdíjat. De lehet kicsit több lesz, mint a tartásdíj lenne, akkor a nejed fizet havonta, mint egy albérlő. De az is lehet, hogy a nejed inkább szívesebben kiköltözik a lakásból, akkor viszont tiéd a lakás, de a közös gyerekre tartásdíjat fizetsz.

Ahogy írsz, szeretnéd ezt kikerülni, dehát ez van, aki gyereket csinál, az bármennyire szeretné megúszni, anyagulag felelősséget kell vállaljon.

A nem közös gyerekkel nincs teendőd, ha marad a lakásodban, nyilván rá is kell számolni lakáshasználati díjat.

2016. nov. 12. 00:50
 17/26 A kérdező kommentje:

De számít a gyerek és szeretném is, hogy nálam helyezzék el és harcolni is fogok érte ügyvéddel!

Az elöző kapcsolatából a gyerek eddig is zavart nem csak most váláskor.

A saját gyerekemet nem is raknám az utcára.

A feleségemnek van munkája, de 6órás és keveset keres ezért nem is tudna elköltözni. Van esélye ez alapján, hogy a gyerekemet nekem itélik? Mindig az van, hogy az anya, anya és anya!! De miért mikor még magát is alig tudja eltartani és folyton kölcsön kéreget?

A nem közös gyerek lakáshasználati díja? Ezt nem igazán értem. A nem közös gyerek fizetn nekem lakáshasználati díjat? Ez olyan mintha albérletbe lakna nálam?

Hogyan tudom elérni, hogy a gyereket nekem itéljék?

2016. nov. 12. 10:04
 18/26 anonim ***** válasza:

Ügyvéddel beszélj, itt mindenki csak okoskodik, én is.

Viszont, ha van hol laknod, asszonynak meg nincs, az jól jön a gyerekelhelyezésben. Ha apád a haszonélvező, akkor viszont 0:0 és valószínűleg az anya kapja a gyereket. Főleg hogy egyet már annak ellenére is megkapott, pedig ahogy írod magát sem tudja eltartani.

2016. nov. 12. 10:14
 19/26 anonim ***** válasza:

A gyereket az kapja aki jobban tudja szamara biztositani a testi, lelki es erkolcsi fejlodest. Rengeteget szamit az is, hogy ki volt vele otthon mikor beteg volt, ki hordta orvoshoz, oviba/iskolaba, vedonohoz.

Onmagaban az, hogy ki keres tobbet vagy kinek van sajat tulajdonu lakasa gyermekelhelyezesnel nem mervado.

A testver pedig nagy huzoero, ritkan valasztanak szet testvereket egymastol.

2016. nov. 12. 15:13
 20/26 A kérdező kommentje:
Az hogy ki maradt vele otthon és ki horda orvoshoz azt hogyan tudom bizonyítani, hogy én voltam az?
2016. nov. 12. 18:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!