Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha bizonyítható 8 év különélés, de az alperes ismeretlen külföldi címen bujkál, kötelezhető vagyok-e, minden válóperbenyújtáskor a lekcímkeresés elvégeztetésére?
Eléggé érdekes, amit írsz.
Barátnőm vált el a férjétől ugyanígy 4 évvel ezelőtt. Az ő esetükben, a bíróság kerestette az úriembert, nem találták meg. 8 hónap alatt mondták ki a válást.
Nekem a te eseted azért furcsa, mert ilyen nem létezik, hogy nem választanak el a feleségedtől. Azt írod, hogy van egy gyerekük, aki 3 éves. Ha házasok vagytok, akkor ő automatikusan a te nevedre került, tehát te szerepelsz apaként az anyakönyvi kivonatban. Erről amúgy tudsz?
Nekem is érthetetlen, szerintem egy rendes ügyvéd csak tudná, mi a teendő. A váláshoz nem kell az alperes jelenléte.
De a Hivatal sok csodára képes, amikor örökbe fogadtuk a gyerekünket, akinek a vér szerinti apja a születésekor "ismeretlen" névre hallgatott - tőle is elvárt volna a gyámügy egy lemondó nyilatkozatot...
De az három év alatt megoldódott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!