Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha nem válok, csak külön...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha nem válok, csak külön élünk a férjemmel gyermekét egyedül nevelőnek számítok, vagy nem? Hogyan kell igazolni?

Figyelt kérdés

Ha az van a papírjaimon, hogy házas vagyok, és eleinte még a férjemnél vagyok bejelentve, de elköltözök, akkor hogyan igazolhatom ezt?

Számítana, mert pl. az iskolában a gyermek szociális alapon való étkeztetését kérném. A Családi P.az összegben lényegtelen, de azt is intézni kell.

A válás nem olyan fontos egyelőre legalább is. Hacsak nem ugyanúgy érvényesül"az öt év után minden közös". (Én most vinném amit én hoztam, és nem kellene tőle semmi, de ő nem biztos, hogy ilyen korrekt lenne)

Vagy mindenképpen ajánlatos válni ha már nem megy?

A gyerek amúgy csak nevelt gyermeke.

2015. jún. 16. 09:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

"Hacsak nem ugyanúgy érvényesül"az öt év után minden közös". (Én most vinném amit én hoztam, és nem kellene tőle semmi, de ő nem biztos, hogy ilyen korrekt lenne)"

Én értem, hogy miért akarsz "válni", de szerintem nem mindenki fogja fel.

2015. jún. 16. 09:57
 2/11 Mumusan ***** válasza:
Szerintem nem leszel attól egyedül nevelő hogy nem egy helyre vagytok bejelentve, mert akkor mindenki ezt csinlná. Túl nagy kapunak tűnik nekem.
2015. jún. 16. 11:31
 3/11 anonim ***** válasza:
Nem!
2015. jún. 16. 13:02
 4/11 anonim ***** válasza:
Mumusan! Pedig én mikor igényeltem az emelt családit még férjnél voltam. Elég volt annyi, hogy írtam egy papírt, hogy x idő óta egyedül élek és két tanú aláírta. Még lakcímkártya se kellett, mert még a közös házunkban laktam.
2015. jún. 18. 06:30
 5/11 anonim ***** válasza:

Valas egyenlore nem fontos??

Dehogynem a csaladi kapcsolatokat rendezni kell pontossan a hivatalos resze miatt.

Egy rendes ember nem csal nem hazudik hanem szepen koveti a torvenyt a torveny pedig azt mondja valj el ha vege a hazassagnak egyszerubb mindent elintezni

2015. jún. 18. 20:16
 6/11 A kérdező kommentje:
5-nek. Eredetileg válni akartam, de ő minden módon megakadályozná, évekig eltarthatna a válóper. Ezért tudakolózok, hogy kevesebb gonddal is megoldható-e a probléma? (nagyon kevés fizetésem van, költözni is kell, újra felépíteni mindent és ha én adom be a válókeresetet, akkor nekem kerül pénzbe az is. De még gáncsoskodna is. Ha közös megegyezéssel lehetne, akkor más volna a helyzet)
2015. jún. 19. 08:47
 7/11 anonim ***** válasza:
anyuka rossz fát tett a tűzre, és lehet a válóperben nem felezhetne? kis hamis :)
2015. jún. 19. 08:51
 8/11 A kérdező kommentje:

utolsónak:

anyuka nem tett rossz fát a tűzre, és a felezésre se tart igényt! Pláne, hogy az csak öt év együttélés, házasság után van. Ha kilépek az első év után (most) öt év múlva se lennék jogosult rá, se ő a felezésre.Vagy rosszul tudom?

Csak a magamét akarom, és kilépni egy rossz házasságból.

2015. jún. 19. 09:13
 9/11 anonim ***** válasza:

Én csak a családi pótlékot igényeltem, mert az én gyermekem nem eszik a suliban.

Magam is meglepődtem, hogy semmivel nem kellett igazolni, csak a kincstár honlapjáról kellett letölteni egy nyilatkozatot, és azt kitölteni, hogy mikortól vagyok egyedülálló.

Én beírtam azt a dátumot, amiben megegyeztünk, hogy elköltözik a férjem, amit szerepeltettünk a bíróságra beadott válóperi keresetlevélben. De ekkor még nem volt meg a bontóperi tárgyalás.

Illetve kellett még a nyomtatványra a férjem új cime, ahol tudomásom szerint lakik.

Beírtam, ahova úgy tudtam, hogy költözött, de mint kiderült végül nem is oda költözött.

Nem ellenőriztek semmit. Megitélték az emelt családi pótlék összegét.

Tanúk sem kellettek hozzá.

2015. jún. 19. 09:40
 10/11 anonim ***** válasza:

Rossz hazassag magad csinaltad elhanyagoltad a parod nem dolgloztal a hazassagodon.

Minden kapcsolatot meg lehet menteni de ez ido enegria es fajdalommal jar.

sajnos te maradsz aki vagy igy massal sem lesz csak ideig oraig jo es ujra ugyanazokat fogod megelni addig amig meg nem valtozol.

Aki tiszteseeges az beadja a valast es szepen kivarja annnyira sok penzbe nem kerul es egyoldaluan is be lehet adni.

2015. jún. 19. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!