Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha nem válok, csak külön élünk a férjemmel gyermekét egyedül nevelőnek számítok, vagy nem? Hogyan kell igazolni?
Figyelt kérdés
Ha az van a papírjaimon, hogy házas vagyok, és eleinte még a férjemnél vagyok bejelentve, de elköltözök, akkor hogyan igazolhatom ezt?
Számítana, mert pl. az iskolában a gyermek szociális alapon való étkeztetését kérném. A Családi P.az összegben lényegtelen, de azt is intézni kell.
A válás nem olyan fontos egyelőre legalább is. Hacsak nem ugyanúgy érvényesül"az öt év után minden közös". (Én most vinném amit én hoztam, és nem kellene tőle semmi, de ő nem biztos, hogy ilyen korrekt lenne)
Vagy mindenképpen ajánlatos válni ha már nem megy?
A gyerek amúgy csak nevelt gyermeke.
2015. jún. 16. 09:51
11/11 anonim válasza:
Nem 5 év után feleződik!!! A házasságtól 50-50%, ha előtte már együtt éltetek, akkor az az alatt szerzett dolgokban is lehet tulajdon részed, kivéve a másik fél öröksége, kapcsolatotok előtti vagyona pl. Az, hogy ki hova van bejelentve nem számít. Ezt ügyvéddel jó lenne kibogozni. Azonban a házasság vége nem a bontótóper lehet csak, tehát ha tudod bizonyítani, hogy nincs gazdasági, érzelmi, szexuális közösség köztetek, akkor jogilag már külön vagytok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!