Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyermekelhelyezés/láthatás ha az apa agresszív, drogfogyasztó?
Figyelt kérdés
A kérdésem a következő: A férjem agresszív, többször bántalmazott. Vetettem látleletet. Édesapám meg akart védeni, őt is bántotta. Drogot fogyaszt, amit megtaláltam otthon. Kihívtam rá a rendőrséget, kimutatták a szervezetében. Tagadja az egészet, azt mondja, hogy én rejtettem el a kábítószert, és én is fogyasztottam vele együtt. Alaptalanul vádol minden hülyeséggel, hogy magát védje. Beadtam a keresetet és kértem az ideiglenes gyermekelhelyezést. Félek odaadni neki a kislányunkat aki 5 éves. A bírósági döntésig meg van kötve a kezem. Félek attól is, hogy ha nem engedem hozzá a kislányt, elviszi az oviból. Az óvónők is tehetetlenek, hiába mondtam el az oviban mindent, ők sem tehetnek semmit, hha erősködik, oda kell adni neki a kislányt. Az ügyvédem sem tud erre megoldást. Nem tudom hogy ilyen esetben milyen módon fogják megítélni a láthatást?2016. okt. 29. 18:11
1/7 anonim válasza:
Elég szomorú, ha az ügyvéded sem tudja a választ.
Ilyen esetben azt szokták megítélni, hogy nálad, a te jelenlétedben és felügyeleted alatt találkozhat a gyerekkel, és nem viheti magával.
Egyébként elég sok múlik ilyen durva válásnál az ügyvéden, ha úgy érzed, hogy itt laikusoktól fogsz választ kapni olyan kérdésre, amit neki tudnia kéne, akkor keress másikat.
2/7 A kérdező kommentje:
Nem voltam elég pontos, addig nem tud tenni semmit az ügyvéd sem, ameddig nincs bírósági döntés.
2016. okt. 29. 18:16
3/7 anonim válasza:
Hasonlóan jártam én is. Nem engedtem a fiam az apjához, ügyvédje kérésére végül a család jólléti szolgálatnál lehet vele, felügyelet alatt. Ott nem balhézhat, azonnal rendőrséget hívnak rá.
4/7 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm a választ.
2016. okt. 29. 18:39
5/7 anonim válasza:
Igazából ha rendőrségi eljárás van vele szemben a drogbirtoklásért és fogyasztásért valamint látlelet és tanúvallomás alapján eltiltást kérsz egy normális ügyvéd simán elintézné neked.
6/7 anonim válasza:
Hasonló helyzet volt nálunk, csak az apa alkoholista volt. Nem volt agresszív, de kiszámíthatatlan és labilis volt. Az ügyvédem javaslatára azonnal beadtunk egy kérelmet a bírósághoz a kapcsolattartás újraszabályozása miatt, az átfutási idő alatt pedig a láthatás is szigorítva volt: csak a jelenlétemben találkozhatott a gyermekünkkel, hetente 2 órára. Ha van nyoma a dolognak: papírokkal, rendőrségi jelentésekkel, vagy más, esetleg kórházi zárójelentésekkel is tudod igazolni, hogy az apa gondokkal küzd, a bírósági eljárást előre veszik, hamarabb hoznak ítéletet. A mi esetünkben teljesen leredukálták a láthatást, havonta egyszer láthatta, felügyelettel és nem hagyhatta el a gyermekkel a várost. Hozzáteszem, Nagyon jó ügyvédem volt!! Rámenős, agilis és teljesen tisztában volt a teendőkkel.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. remélem minél előbb rendeződik a helyzet a gyermek érdekében. Még nem tűzték ki a tárgyalást. :( Próbáltamm megsürgetni
2016. okt. 31. 17:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!