Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek ha nem jövök ki a férjemmel?
Ne várj azzal a válóperrel, szerdán keress egy ügyvédet... attól függ, merre laksz, már januárban túl is lehetsz az egészen.
A gyereket nem lehet csak úgy elvinni, de majd az ügyvéd tudja.
Az esetek nagyon nagy részében az anyához helyezik a gyereket, azon ne aggódj - inkább a férjedet győzd meg arról, hogy csináljátok békésen, mert még vagy 20 évig lesz közös dolgotok a gyerek miatt - tudom, tapasztalatból.
12-es, te nő vagy vagy férfi?
Nem kell a férfiakat teljesen hülyének nézni. Egy férfi pontosan ugyanolyan jól el tud boldogulni egy 4 éves gyerekkel, mint egy nő. Mi az, hogy mit kezd egy férfi egy 4 éves gyerekkel??!! Hát kérlek, megválaszolom, pontosan ugyanazt kezdi vele, mint egy nő. Mit kell vele csinálni? Enni adni neki, játszani vele, reggel elvinni az oviba, délután érte menni. Ezek közül mégis melyik az, ami egy férfi képességeit meghaladja??
15-ös, nő vagyok, két kisgyerekkel és cisnáltam mindezt, csinálom most is. Csak mindig elképedek, hogy ez az ország a 21. században még mindig ott tart, hogy a gyerekgondozással kapcsolatos dolgokat egy az egyben női munkának tekinti. Hogy a férfiak ezt így látják- hagyján - nekik így kényelmes, de hogy mi nők is úgy gondoljuk, ez nem férfinak való, az már szomorú. Érdekes, a holland vagy svéd férfiaknak nem derogál játszani a gyerekkel, oviba vinni, vagy éppen ápolni, amíg anya dolgozik. Ezekben az országokban bizony az apák is elmennek gyesre, ahogy - szerencsére - Magyarországon is egyre több példa van erre. Az nem eleve elrendeltett, hogy erre egy férfi nem lehet képes, ez csak a mi elmaradott társadalmunk hülyesége.
Ismétlem, a környezetemben két olyan példát is tudok, ahol anya jobban keresett így a gyermek 1-2 éves kora között apa volt gyesen, és képzeld, elboldogult. Igaz, ahol én élek az nem Mucsaröcsöge alsó.
Szerinted majd egy lánygyerek egészséges felvilágosítást fog kapni az apjától?? Főleg mikor majd kamasz lesz?!...te csak azt hiszed!
Nekem akarki mit mond egy férfi nem tud úgy gyereket nevelni mint egy nő. (Persze néhány nő sem anyànak való).
Szerinted majd egy férfi lemond a szorakozasrol,hogy otthon a beteg gyereket ápolja? Ugyan kérlek...
17-es, nem, egy átlag magyar férfi ezt nem teszi, mert rosszul nevelik, rosszul szocializálják, és már a saját anyjától, apjától is azt hallja, hogy ő, mint férfi, tojhat rá mindenre, neki semmi házimunkát végezni nem kell, ő csak mulasson nyugodtan..
Ahol a férfiakat másra szocializálják, másképp nevelik, másra tanítják, ott bizony a férfi egyenrangú, hasznos partnere a nőnek. Ismerek ilyen példát itthon is, de persze külföldön többet. Ez társadali fejlettség kérdése, és Magyarorszáág - főleg egyes területei - ebben elmaradottak.
Szomorú, hogy mi nők is természetesnek vesszük, hogy apa mulatozhat, amíg mondjuk a gyerek beteg. Nem, ez nem természetes, attól, hogy szerinted az, attól még nem így kéne lennie, és vannak családok, és országok, ahol nem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!