Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek a férjemmel, hogy...

Mit tegyek a férjemmel, hogy ne telepedjen rá a fiúnkra?

Figyelt kérdés
Fiúnk már külön él a társával, de a férjem minden szabad idejében elhívja, hol segíteni, hol csak azért, hogy ne legyen egyedül, amikor a barátnője nincs otthon. Már többször beszéltem vele, hogy hagyja már élni, de ő merő "jó szándékból" teljesen rátelepszik. Mondtam neki, hogy apuka pici fiát csinál belőle, ha itt van kiszolgálja, épp csak a falatot meg nem rágja helyette. A fiam türelmes vele, de néha már elege van belőle, látom rajta, csak nem akarja megbántani, de ha én szólok is, megsértődik.
2016. jún. 3. 19:25
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Fu... most erre sajnos nem tudok okosat mondani,igazából engem is érdekel,hogy mi rá a megoldás,mert párom apja pont ilyen. Nagyon bírom őt,amúgy teljesen értelmes,intelligens ember,de néha már a magánéletünket zavarja be,mikor át kell szervezni a programunkat,mert ő úgy dönt,hogy épp "jó apa" akar lenni. Amúgy tisztelem benned,hogy igyekszel megoldani a dolgot. Talán annyi,hogy igyekezz lefoglalni az idejét egy ideig, aztán egy idő után megszokja,hogy a fia önálló...
2016. jún. 3. 19:32
 2/7 A kérdező kommentje:

Szerencsére a magánéletüket tiszteletben tartja, csak akkor hívja, ha egyedül van. De én azt gondolom, le kellene már válnia róla.

Mi már ketten vagyunk egy család, de ha rajta múlna, mindig együtt lennénk.

2016. jún. 3. 19:38
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem magyarázd el neki, hogy ez később a fia kapcsolatának a rovására is válhat, meg nem csinálhatja örökké, hiszen a fiúnak egyszer gyereke is lesz, és akkor neki is lennie kell a gyerekkel és akkor nem az apukájának való besegítés lesz a legfontosabb. Mondd meg neki, hogy a fia már nem 12 éves, és hagyja egy kicsit, hagy legyen több szabadideje.
2016. jún. 3. 19:46
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Bevallom, hogy kicsit megható volt olvasni, mert láthatóan nem rosszaságból csinálja, csak hiányzik neki a fia, és próbálja betölteni az űrt.

Szerveztek közös programot (kettesben)? Utazás, színház, hobbi, bármi? Valami egyéb elfoglaltság kéne neki, ami eltereli a figyelmét a fiáról.

2016. jún. 3. 19:50
 5/7 A kérdező kommentje:

Van másik gyerekünk, és ott unokáink is. De ott már megértette, hogy állandóan nem tudnak jönni, Csak ez a "kicsi" még nem nős, (bár szerintem már csak hónapok kérdése), azt hiszi, folyton tutujgatni kell. Alapból nagyon jó apa volt mindig , a gyerekeink is nagyon szeretik, és ők is jók vele-velünk, mikor balesetünk volt, állandóan jöttek, segítettek, de ő mindig azt szeretné, ha itt lennének, meg sajnálja, ha egyedül van otthon.

Azért is szeretném leállítani, mert az ő szülei is folyton rá-ránk telepedtek, nekünk minden vasárnap kötelezően mennünk kellett ebédre, egy időben nagyon megromlott ezek miatt a kapcsolatunk. Akkor elhatároztam, én ilyen anyós nem akarok lenni, ha szólok, látszólag megérti, de meg is sértődik, aztán kezdi újra. Már nem tudom, mit kellene tennem.

Ha szegény gyermekünk nemet mond, akkor is megsértődik, aztán újra hívja.

2016. jún. 3. 20:01
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Talán nem a fejéhez kéne vágni ezeket a dolgokat hanem normálisan leülni és megbeszélni vele. Nem mindenki emészti meg könnyen hogy a gyerekük felnőtt és önálló élete van. A férfiaknak ez sokszor problémás mert ameddig gyerek van az az elvárás irányukba hogy mindent adjanak fel, álmokat, hobbikat, barátokat, mindent ennek rendeljenek alá, aztán amikor kirepül a gyerek és ezzel kvázi szétesik a család eléggé céltalanná és értelmetlenné válik az életük. Ezért ragaszkodnak annyira a gyerekhez. Ezt a helyzetet nyilván kezelni kell, találni kell neki egy két családon kívüli hobbit elfoglaltságot, haverokat akikkel néha el lehet menni horgászni sörözni.
2016. jún. 3. 20:13
 7/7 anonim válasza:
60%
A férjed egy gomba?
2016. jún. 3. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!