Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Milyen indokkal lehet beadni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen indokkal lehet beadni egy válókeresetet "hűtlenség" témakörben?

Figyelt kérdés

Bocsánat az idiótának tűnő kérdésért,de egy valamire való ember nem úgy vág bele egy házasságba, hogy felkészül, ha nem sikerül mivel jár egy válás.

Egyrészről,ha beadom a keresetet gondolom indokolni kell,hogy miért akarok válni. Ezt még Én is kitaláltam magamtól.

Az viszont nem tiszta,hogyan működik a rendszer. Olyan,mint a rendőrség,hogy amíg "nem folyik vér, addig tehetetlen"? A vért a válás esetében úgy kellene érteni,hogy amíg nem dugja tettlegességig a farkát másba, addig várnom kell? Várjam, hogy nőként, feleségként, anyaként megalázzon?

Ha nem kell ezt megvárjam, akkor "bizonyítanom" kell, hogy Ő megakarta tenni?

Vagy ha megtette, azt is bizonyítanom kell,hogy honnan tudom,hogy mást hágott meg?

Még egyszer elnézést a tudatlanságomért, de szeretnék tisztán látni. Jó lenne,ha nem kellene megsemmisülnöm minden létező női "szerepemben"...és az is,ha hátralévő életemben nem kellene örök rettegésben élnem,hogy mikor akarja újra megtenni.

Köszönöm a segítő válaszokat!

2016. okt. 28. 13:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
73%
Én sem váltam még el, de valahogy mégis tudom, hogy a 2 ezers évek Európájában senkit nem kényszerítenek olyan emberrel való együttélésre, akivel nem akar. A házasság két ember közös döntése, a váláshoz elég az egyik fél akarata.
2016. okt. 28. 15:41
 12/16 anonim ***** válasza:
0%
A "földön fekvőbe is belerúgok" stílust kellene hanyagolni, ha már állitásod szerint hasonló cipőben jársz...de a stílus maga az ember, ugye.
2016. okt. 28. 15:49
 13/16 anonim ***** válasza:
Nem járok hasonló cipőben, nem szándékozom válni, már csak azért sem, mert nem vagyok házas.
2016. okt. 28. 15:51
 14/16 anonim ***** válasza:

A békéltető tárgyalás akkor van, ha együtt éltetek a közös gyerekkel, és az érdekében, hátha mégis megpróbáljátok együtt.

Nem hiszem, hogy még meg sem született gyerek esetén is van ilyen, de elképzelhető. Ezt ügyvédtől kéne megkérdezni.

A többi úgy zajlik, mint ahogy írtuk. Beadod a keresetet a neten található sablon szövegek alapján, vagy megkérsz egy ügyvédet, és kész.

Ügyvédre amúgy is jobb szánni egy keveset, mert egyedül nem biztos, hogy tudod képviselni a saját érdekeid, és valóban nem vagy köteles ismerni minden jogszabályt és kiskaput. Ő viszont igen!

Ráadásul ha ügyvéd szövegezi a beadványt, egész biztos nem dobják vissza formai hibára hivatkozva.

Közös megegyezéssel, még békéltetővel együtt is legfeljebb 6 hónap, és hivatalosan is elváltok.

2016. okt. 28. 16:25
 15/16 anonim ***** válasza:
Mi törtét,elmondod?
2016. okt. 28. 21:24
 16/16 Giovanni_Gatto válasza:
25%

Szia!

Van itt több félreértés is, ebből a jogi részt a többiek már helyre tették. Viszont azt is fontos lenne tudnod (ha már felnőtt nő vagy és gyereket is vársz), hogy ez az "amíg nem dugja tettlegességig a farkát másba, addig várnom kell? Várjam, hogy nőként, feleségként, anyaként megalázzon? " legalább annyira tündérmesébe (vagy az előttem szólót idézve amerikai filmbe) való, mint a "bizonyítékkeresés". Ha szeretsz valakit, azt nem azzal kell kifejezni, hogy korlátozod a legelemibb ösztönében és egyhangú szexuális életre ítéled! Ha vágyik valamire, ami jól esik(esne) neki, azt nem azért csinálja hogy téged megalázzon, ezt nem kell ráfogni! Ha ilyen monogámia-erőltető tündérmeséken nőttél fel, akkor nyilván lesz egy "fordulópont" az életedben, amikor felnőtté válsz és rájössz, hogy az ember nem így működik - ezzel nem is lenne baj, ha nem várandós lennél, főleg már "nem elvetethető" időben. Szóval nagyon fontos, hogy ezt az egészet nagyon gyorsan tisztába tegyétek a férjeddel! A válás nem opció, ártasz vele a gyereknek is, a férjednek is + neked se lesz semmivel se jobb: egy elvált, gyerekes nő hosszú távra nem kell senkinek, az udvarlások a bugyiba jutás pillanatában érvényüket vesztik :) Szóval okosan! ;)

2016. dec. 14. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!