Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elvált Férfiak! Ti mennyi pénzt költötök válás után a közös gyereketekre? A gyerektartás összege nálatok hogyan alakul? A maradék pénzetekből ki tudtok jönni?
120 a két gyerekre, igaz én külföldön dolgozom, így marad még jócskán. Hébe hóba veszek nekik ruhát, vagy elmegyünk ide oda azt én állom.
De azt el sem tudom képzelni aki otthon minimálbér környékén keres az hogyan oldja meg...
Tóth Csaba, kiszámoltam, ha tegyük fel, hogy a feleséged új pasija minden pénzét beteszi a közös háztartásba (amit nyilván nem tesz, mert gondolom ő is fizet valahova tartásdíjat meg neki is vannak kötelezettségei, az is lehet, hogy külön kasszán vannak, vagy ha nem, akkor sem hiszem, hogy a gyerekek étkezését ő fizetné..)akkor is Ők 68 000 Forint/fő pénzből élnek. Ha nem számoljuk hozzá a pasi pénzét (mert ilyen mozaik családoknál igen gyakori a külön kassza akkor a feleséged, meg a gyerekek 35 000 Forint/fő megélnek. Neked egyedül a gyerektartás után marad havi 120 000 Forint/fő.
És akkor azzal nem számoltunk, hogy mennyi idő és energia megy el három gyerekre. Hogy a nő nem tud úgy túlórázni, nem tud úgy karriert építeni, mert rohanni kell a gyerekért az iskolába, tehát a gyerek nem csak pénzt, hanem időt és energiát is felemészt, és kisgyerek mellett egy nő sosem tud annyit keresni, mint szingli társa.
Ettől függetlenül elhiszem, hogy nehéz helyzetben vagy és sajnálom, ha te nem akartál válni, ésa feleséged miatt volt.
De azt leszögezem, hogy három gyerekért kapni 60 000 Forint tartásdíjat, nagyon kevés. Tehát lehet, hogy neked nehéz, de azt ne hidd, hogy a feleségednek valami kánaán...
Eddig havi 60 at fizettem, siman kijottem viszont 18 lett, nem megy egyetemre (sajat dontes) ugyhogy az anyjanak egy fillert nem adok, abbol el amibol akar. A 18 ev letelt es januarban megyunk Indoneziaba a csajommal, ugyhogy nem erdekel az exem sorsa.
A fiamnak kell penz akkor szol, es adok neki, a sajat kezebe, de az anyjanak egy fillert se. Valoszinuleg a gyerek meg vele fog lakni 6 evig, de ez legyen az o problemaja.
Az exem az egeszet kitervelte, csak kifelejtette a szamitasbol h 18 ev utan nincs fizetesi kotelezettseg, ugyhogy most ul a hitelei kozepen:-))
icu75, ne haragudj, de egy idiota vagy! Ha egyszer vki nos es szereti a feleseget, akkor miert ne vallaljon be vele gyereket?!Senki nem jos, h elore megmondja, h a hazassag valassal fog vegzodni. Kepzeld el, meg a leg idillikusabb kapcsolatok is vegzodhetnek valassal, es meg a legremenytelenebbnek tartott hazassagok is tarhatnak holtig.
Egyebkent pedig elarulom Neked, h a magyar jogrendszerben mindig az anyanak itelik a gyerekeket. Az apa csak nagyon kiveteles, extrem esetekben kapja meg a jogot arra, h o legyen az allando gyam. Es gondolom, Toth Csaba mar csak a sajat gyerekei miatt sem akart belemenni az asszonnyal ilyen jellegu pereskedesbe. Szoval, nem artana gondolkodni, mielott megszolalsz. Ja, h csak okoskodtal, es nem tapasztalatbol beszelsz?? Akkor meg jobb lett volna csendben maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!