Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mire számithatok?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mire számithatok?

Figyelt kérdés

Volt parom elhagyott minket engem és 2 éves közös gyerekünket. Sikerült szóban megállapodni a gyerektartás miatt eddig augusztusban s szeptemberben 35-35000 forintot kifizetett. Persze erről papírt ia irtunk. Nah most novemberben kimegy külföldre amirol azt hiszi nem tudom. Mondta h nem tud ennyit fizetni nekem mert h nem tud megélni.

a gyerekkel csak szombatonkenz van 9-4 oraig s a többi napon nem ia érdeklődik felőle.

Az lathatas gyerektartas birosagon van de a tárgyalàs meg nincs kituzve. Ha nem jelenik meg mi történik. Mi alapján számoljak majd ki a gyerektartàst ha németországba megy vendéglàtozni(mosogatni).

2016. szept. 23. 12:20
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
3%

Ha mosogatni megy, akkor az itthoni munkatörvénykönyv szerint erre a munkakörre vonatkozó bértábla alapján fog fizetni.

Amúgy miért akarod lehúzni szerencsétlen embert? Örülj, hogy eddig is adott, meg ezután is adni fog.

Ha a 35e Ft mellé te is melléteszel 35-öt + csp, akkor valószínűleg fedezve lesznek a gyerek költségei.

2016. szept. 23. 13:42
 2/21 anonim ***** válasza:
12%
Előtted is ott a lehetőség, hogy kimenj külföldre és/vagy elmenj dolgozni? Miért apukán akarsz élősködni?
2016. szept. 23. 13:43
 3/21 anonim ***** válasza:
91%

Ha papirt irtok egy fix összegről, akkor azt belefoglalják a gyermekelhelyezési per anyagába és hivatalos lesz. Ez a legjárhatóbb út.

A 35.000 korrekt, lehet h meggazdagszik, lehet h csóró lesz és lehet h lekövethetetlenek lesznek a feketemunkái, de a fix 35.000 szerintem emelt szintű családi pótlékkal és gyessel már elég lesz a kicsire, én a helyedben ezt választanám, nem pedig a fizu x %át.

A láthatás úgyis majd attól függ h hol fog letelepedni és mennyire akarja megoldani h lassa a gyereket. Ne erőltesd.

Nálunk havi 1 láthatás van, mert külföldre kerültünk a gyerekkel, pedig a bíróság szerint 2hetente kellene.Nincs ebből gond, megbeszéltük.

Ameddig meg tudjátok beszélni normális módon hogy ki merre mikor, addig nincs probléma. A gond akkor van, ha esetleg felszívódik a tárgyalás előtt vagy ha néha rendszer nélkül be-beállít a kicsi életébe.

2016. szept. 23. 13:56
 4/21 anonim ***** válasza:
2%
Német életszínvonalon szeretnèl élni Magyarországon Apu pénzéből. Szép tervek. Mindenképp szólj erről a bíróságon is, aztán majd meglátod, mi fog történni. :)
2016. szept. 23. 14:04
 5/21 anonim ***** válasza:
2%

Tudod, hogy mire számíthatsz? Arra, hogy ha a bíróságon kiderül, hogy ennyi pénzből nem tudod gondozni a gyereket, vagy nem arra megy a pénz, amire szánva van (a gyerekre), akkor a gyerek frlügyeleti jogát az apa fogja kapni. Elég tisztességes összeget fizet egy kétévesre, ha sokat vergődsz a pénzen, és kiderül rólad, hogy nem a gyerek a legfontosabb, hanem a pénz, akkor meg fogod ütni a bokád.

Az apa ügyvédje pedig kérni fogja, hogy ogazold számlákkal, hogy mire megy rl a 2x35e Ft, a csaladi pótlék és a gyed.

Üdvözlettel:

egy válóperes ügyvéd titkárnője

2016. szept. 23. 14:19
 6/21 A kérdező kommentje:
Nos akkor leirom. Nem akarja fizetni a gyerektartast meg a gyereket sem akarja latni. En jelenleg gyesen vagyok mert az angliai mumkamat nem igazolta le a kinti munkaltato. Igy gyes plusz csp 40.000 t. Elkezdtem mar dolgozni igy majd az is hozzajon. Nem ertem minek irtatok olxat h élösködni akarok rajta.arra lettem volna kivàncsi hogy igy is kell e majd fizetnie ha kimegy. Egyaltalan nem ragaszkodom a 35.000 fthoz felre ertes ne essek
2016. szept. 23. 14:26
 7/21 A kérdező kommentje:
A mire számithatok arra vonatkozott hogy ha kimegy s nem fizet s nem erdeklodik a gyerek felol akkor idehaza magyarorszagon mi a teendo?
2016. szept. 23. 14:29
 8/21 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó kommentelő.

akkor leirom a reszleteket

csp+gyes 40.000 ft

amiz eddig fizetett 35.000 ft

csaladi tamogatas 30.000 ft

Kiadas

alberlet plusz közösköltség 37.000

Villany 3.000

Gaz negyedevente 3.000

Futes telen 12.000

Viz 5.000

Telefon tv internet plusz telefonelofizetes 12.000

Ha a liadasokat összeadom az 72.000 ft

havi kajapenz kettonknek a kisfiammal 15.000 ft

havi ruhazkodas kisfiamnak 10.000

Igy a bevetel 95.000

Kiadások 97.000 ft

A kisfiam bolcsodebe jar igy eljezdtem dolgozni 6 oraban de meg nem fix munka.arra majd havi 60.000 ft jon össze

szoval ha kimegy s nem fizet akkor is megtudok a fiamnak teremteni mindent

2016. szept. 23. 14:35
 9/21 anonim ***** válasza:
4%

Olyan nincs, hogy kimegy, és nem fizet. Akkor szerinted a bíróság mit csinál? Miért adtad be a papírjaidat, ha arra számítasz, hogy semmi sem fog történni?

Nőként és zárójelben kérdezem: mielőtt a gyereket összehoztátok, nem láttad, hogy kivel van dolgod???

2016. szept. 23. 14:38
 10/21 anonim ***** válasza:
3%

Kedves 8-as!

Ne haragudj, de sehol nem látom a te 35 ezredet, amit te az apukáé mellé teszel, és amiből a csp-kal és gyessel együtt te a GYEREK szükségleteit vagy köteles fedezni.

Ez az összeg a gyerekre fordítandó, nem anyuka kajájára, meg hogy anyunsk legyen tv, meg telefon meg internet.

2016. szept. 23. 14:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!