Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elképzelhető, hogy már az első tárgyaláson elválasztanak, vagy felejtős?
Ha mindenben megegyeztetek, akkor nem látom értelmét annak, hogy a bíróság elhúzza az ügyet.
Mondjuk, ez csak az én véleményem. Kíváncsi lennék egy hozzáértő véleményére is.
Anyáméknak sikerült 3 évig elhúzniuk. Pontosabban fogalmazva a válást az 1. tárgyaláson kimondták, azt hiszem. A vagyonmegosztás az, ami nagyon elhúzódott. Remélem, nektek 1 tárgyalás is elég lesz ahhoz, hogy pontot tegyetek a válás végére.
Szia!Mi három hónapja mentünk szét,13 hónapos most a kisfiúnk,szintén mindenben megegyeztünk,az ügyvédnél már másfél hónapja aláírtunk minden papírt.Múlt héten kaptam a papírt az idézésről,május közepén lesz a tárgyalás.Nekem azt mondta az ügyvédem,hogy ha kiskorú gyermek van,akkor is minimum két tárgyalás lesz ha mindenben egyetértetek a férjeddel.Az első a békítő tárgyalás,a gyermek miatt.A másodikon mondják ki a válást.
Nálunk március elején adta be az ügyvéd a papírokat a bíróságra,ezután 30 nap várakozás,ezután tűzik ki az első tárgyalást.Nekem azt mondták,hogy örüljek,hogy ilyen hamar kaptam időpontot.A békítő után megint 30 nap várakozás,és ezután kapsz időpontot a második tárgyalásra.Persze bele kell kalkulálni a nyári ítélkezési szünetet is,és azt,hogy mennyire van az adott településen leterhelve a bíróság.Ja igen,és természetesen itt is számít az ismeretség...
Tévedés, 1995 óta nincs olyan, hogy békétő tárgyalás.
Ha megegyeztetek minden járulékos kérdésben, a gyermek elhelyezéséről, látogatásról, stb. akkor a bíróság elválaszt egy tárgyalással. Megállapítja a tartásdíjjat és kész. Nem nyújták mint a rétestésztát. Csak az a lényeg, hogy ki kell nyilvánítani, hogy minden kérdésben megegyeztetek. Ha mégis van valami, amiben eltérnek az érdekeitek, akkor lesz több tárgyalás.
Szia!
Nekünk most 15.-én volt az első tárgyalásunk, de mivel kisgyerek van, így kell még egy tárgyalás. Mi is mindenben egyetértettünk, mégsem mondták ki a válást. A bíró azt mondta, hogy 30 napnak el kell telnie a következő tárgyalás kitűzéséig. Egyébként a kérelmet február 16.-án adtam be...
Persze, hogy akarnak még egy tárgyalást, hisz nekik ez az érdekük (több pénz). Nekem ezt tanították, hogy ha minden ok, akkor 1 tárgyalással letudható.
Békítő tárgyalás az volt, amikor csak a 2 fél+plusz a bíró volt bent, és jegyzőkönyvön kívül elmondták miért akarnak válni. Ma már ezt mediátorok végzik.
Szia.
A kiskorú gyermek miatt mindenképp lesz minimum még egy tárgyalás.Ahoz hogy rögtön elválasszon három éve kellene külön élnetek.A második tárgyalás pedig szerintem teljesen bíróságtól függ....én legalább 3 hónapja várom az idézést a második tárgyalásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!