Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a nő csalta meg a férfit és a nő kezdeményezte a válást, plusz a férfi harcolt is a gyerekekért de végül a nő kapta, akkor ugyanannyi a gyerektartás, mintha a férfi lett volna a ge*ci és a férfi hagyja ott a nőt és a gyerekeket?
#11:
Leginkább a gyerek pártját fogták ...
ma 16:11
Én pl nem védem a nőt, lehet, hogy valóban egy gusztustalan hárpia. DE EZT AKKOR SE a gyerekeknek szabad megszenvedniük!! Az apának akkor is törődnie kell(ene) a gyerekkel, ha az anyjával megromlik a kapcsolat! Vagy talán a gyerek hibája a megcsalás, válás?
7: Értelek. Én viszont nem vagyok olyan jó ember mint te. Ez van.
8: Persze, értelek. Ez azért van mert én nem vagyok olyan jó ember, mint te lennél hasonló szituációban. Mert gondolom még nem voltál ilyenben. De nem baj. Én rossz ember vagyok, már elfogadtam.
9: Így van.
10: Így van, tudom hogy rossz ember vagyok. Elfogadtam és teljesen igazad van. Ment a zöld kézjel neked részemről
11: Kicsit sajnálom hogy ilyen a rendszer, de azért még ilyen-olyan módokon ki lehet játszani, ebben igazad van.
12: Én vállaltam a kockázatot anno a házassággal. Persze most nyilván megteszek mindent, hogy engem minél kevesebb kár érjen. Arra gondoltam inkább magyar helyett majd egy thai, vietnami vagy brazil feleség kellene, aki visszafogottabb, mint amilyen az én magyar feleségem volt. (Amivel nem azt mondom hogy minden magyar nő ilyen)
13: Én is az övékét fognám, ha az asszony nem válna.
14: Az a baj, hogy a gyerekek viszont teljesen az anya felügyelete alatt maradnak. Én még abba is belemennék, hogy 2 hetet nálam éljenek a gyerekek, 2 hetet meg az exemnél. (Egy városban laknánk akkor amúgy). De hát még ezt sem lehet a bíróságnál elérni. Én szívesen nevelném a gyerekeket 2 hétig 1 hónapban.
15: A gyerekeim voltak a mindeneim. Lehet az is volt a bajom, hogy túlságosan papucs voltam a végére már és az asszonynak meg még mindig valamilyen macsó alfa kellett volna, amilyen és családosan már nem annyira voltam. Ha szerinted nem vagyok minta-apa hát elfogadom a véleményed.
De nincs meg bennem az a szervillizmus, alárendeltség, papucsság, hogy a mindenható magyar bíróságnak és a gyerekeim anyjának alárendeljem magam. Jobb érzés nekem az, ha új életet kezdek valahol, mintha a mostani nettó 160-amból közel 70 ezret el kell utalnom egy nőnek, akiről nem is tudom hogy azt a pénzt végül mire fogja költeni. (Vidéki városban, 2 szobás lakásban vajon mennyire rosszul élne egy nő és két gyerek úgy ~270 ezer forintból? Biztos nyomorgnának)
---
Köszi a válaszokat! Ha arról lenne szó hogy a gyerektartás összegét tegyem félre egy külön számlára a gyerekek főiskolai taníttatására vagy 18 éves kori életkezdésére (amihez a nő soha nem nyúlhat), abba még bele is mennék. De ahogy eddig is bánt a pénzzel, esélyesen gondolom azt, hogy az én gyerektartásom nem a gyerekekre menne el, inkább egy szolizásra vagy barátokkal való kiruccanásra.
Egyáltalán nem a gyerek hibája, viszont ezzel el is érkeztünk a következő gusztustalan jelenséghez... Bármi is történt előtte, bárki bármit tett a végén a nő a gyerekekkel takarózik. Ez már annyira bevett és általános, hogy a külső emberek (pl. az itteni hozzászólók) automatikusan meg is teszik helyette. Az egész olyan, mintha a nők tetteinek fele annyi következménye sem lenne. Mindenki elnézi.
Emberünk lehet alpári (ugyanakkor igaza is lehet), az még nem jelenti, hogy az anyával jobban járnak a gyerekek. Valamiért mindenki könnyebben meggyőzi magát, hogy ő egy ordenáré barom, akitől jogosan menekül el mindenki. Az anyuka ezt nem is láthatta előre? Aki a házasságot végérvényesen tönkretette az bizony ő volt? Ezek után talán akár azt is feltételezhetnénk, hogy ő nem cselekszik felelősen, ő egy rossz anya. (Bocs ezzel az utóbbival tudom, hogy eretnekséget követtem el.)
Nekem csak azzal van itt gondom, hogy mindenki beszopja ezt a maszlagot, amit ránk erőltettek. Emberünk nyilván hibás, hogy próbálja a tökeit kihúzni a satuból, mielőtt tekernek még rajta.
17: Hibás érvelés, koma. Minden esetben, nemtől függetlenül az a fél a hibás elsősorban, aki elkövette. Soha nem a másik. Nincs olyan, hogy de... Ha szar a kapcsolat, akkor ki kell lépni és nem kell gyereket vállalni és jól kicseszni a másikkal, ahogy most a kérdező esetében is történik a nő részéről.
Ha tudja, hogy nem bír a vérével, akkor nem kell hozzámenni senkihez.
"Én is az övékét fognám, ha az asszony nem válna. "
Ugye nem vagy képes megérteni, hogy ehhez a gyereknek semmi köze? Van az anyja, van az apja és van ő. Ő nem az anyja egy alkatrésze, hanem egy kis ember, akiért te felelősséget vállaltál, amikor vállaltad. Pont ugyan annyira a te gyereked, mint amennyire az anyjáé. Attól, hogy a bíróság úgy döntött, hogy az anyja a gondviselő, a te apai kötelességeid irányába nem szűntek meg.
#7-es vagyok egyébként és akkor megint a magam példája: képzeld, ahogy írtam gondoskodok a gyerekeimről, jönnek hozzám, sokat vagyunk együtt, jó a kapcsolatunk. A legnagyobb nemsokára nagykorú lesz. Tudod azon a napon pakolja össze a cuccát és költözik hozzám. És én ezt nem kértem, nem oltottam, egyszerűen már megvan a maga esze hozzá, hogy lássa a dolgokat. Az anyja nem sejt semmit. Hosszú idő volt, de hidd el én sem vagyok jó ember ... ugyanis ez egy akkora koppanás lesz az exemnek, hogy felállni nem fog tudni belőle. Ő abban van, hogy a gyerekek rajonganak érte és ő milyen jó anya (a r.i.banckodás mellett). Nem kellett ezért tennem semmit, van annyi eszük a gyerekeknek, hogy rájöttek mi a szitu. Viszont ehhez kellett az is, hogy ők is tudják, hogy gondoskodok róluk és bízhatnak bennem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!