Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy engedtétek el a gyereket az apjához, miután külön költöztetek?
Tévedés! 3 éves kor alatt is elviheti, de az anyának joga van kérni, hogy éjjel otthon aludjon a gyerek.
Igy pontos a törvény.
A férjem kisfia 3 éves volt mikor először találkoztunk és minden rendben volt.
Érdekes, nekünk épp az ellenkezőjét mondta több pszichológus is, vagyis minél "hamarabb" találkozik az "új" helyzettel a gyerek, annál könnyebben alkalmazkodik hozzá. Pont azért, mert nincs még kialakult képe az őt körülvevő világról.
Nem engedni a gyereket találkozni az új partnerrel, semmi egyéb csak féltékenység.
Minél "hamarabb" (persze ez egyénileg váltzó, hogy mikor) találkoznak, annál könnyebben és annál gyorsabban tudnak normális viszonyt kialakítani egymással. Mármint az "új" nő és a gyerek.
Minél inkább elodázzák, a gyerek értelme is egyre jobban kinyílik és amibe korábban "belenőtt" volna, azt nem fogja érteni.
Több szaklap és szakember kijelentette már, hogy ez az egész engedem-nem engedem "játék" nem más, mint az édesanyák féltékenysége valamint félelme, hogy a gyerekük életében nem ők az egyetlenek.
Elnézést, ha ezzel megbántottam valakit, csak a saját véleményem és tapasztalatomat írtam le.
Nálunk pl. anyuka elnézést kért tőlem x év után és elismerte hibázott és valóban ha tetszik neki ha nem igenis jelentős szerepem van nekem is a gyermeke életében, hisz az ésesapa felesége vagyok.
Sok szempontot figyelembevettünk már.... Én leírom a saját szemszögemből, én a "gyerek" vagyok. Édesapám az édesanyámat egy másik nő miatt hagyta el, teljesen egyértelmű volt a dolog. Szeretem mindkét szülőmet, de azt kikérem magamnak hogy azzal a nővel jópofizzak, aki miatt én, a testvéreim és az anyukám is szenvedett (egyébként Ő soha semmi rosszat nem mondott sem apukámról, sem a nőről, de egy kicsi gyerek sem hülye, nem lehet egy-két csokival,stb. megvenni....)
Mielőtt bárki letámadna, tudom, apukám is hobás volt, mert ugye 2 kell.........aki meg azt mondja, anyukám is, az Őt nem ismeri.... Sajnos vannak olyan férfiak akik képtelenek hűségben megállapodni....:(
Mindenkinek saját joga van eldönteni,h mit akar ilyen helyzetben! Engem terhesen hagyott itt a gyerek apja,igy 7 éves koráig nem viheti el a gyereket egyedül és csak az én jelenlétemben láthatja! Kérhettem volna a bíróságon azt is,h csak 14évesen vihesse el amikor a gyerek már el tudja dönteni mit akar!
Én tökéletesen egyetértek a 7 évvel,ugyanis a gyerek életében a legmeghatározóbb a gyerek első 7 éve! És az én gyerekem nem fogja azt látni,h neki két családja van! Ha nem kellett pocaklakóként,ne kelljen ezután sem!
De persze mindenki döntsön saját belátása szerint!
Utolsónak: Nem a gyereke nem kellett neki, hanem valamiért valószínüleg Te nem. Sajnálom. :(
Viszont (és most nem meggyőzni akarlak, mert nem tudom a teljes történetet) így ahogy most hozzáállsz a dolgokhoz a kisfiadat is megfosztod az apjától. Nem tudom milyen a kapcsulatuk most, de ha nem csinálhatnak kettesben programot túl jó apa-fia viszony nem nagyon tud kialakulni.
Nem tudok minden részletet, de egy kicsit az az érzésem, hogy a harag vezérel.
Bocsánat, ha tévedtem és sok boldogságot kívánok!
Igy már értelek és nem csodálkozom!
Igazad van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!