Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Első tárgyalásra készülök,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Első tárgyalásra készülök, exem 2gyermekre20-20% gyermektartást kér 20. 000ft alapösszeg mellett+10. 000ft házastárstartást. Netto bérem 69840ft ami fix bér. Mik a kilátásaim?

Figyelt kérdés
2008. szept. 25. 23:59
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
34%
Ez most komoly, hogy alig 30 ezer forintod marad havonta? Ez képtelenség ebből még a rezsit sem lehet kifizetni.
2008. szept. 26. 14:46
 12/34 anonim ***** válasza:
34%

A tárgyaláson mindenképp említsdmeg a körülményeket, mert annyi pénzt nem kérhet amiaz életedet ellehetetleníti..

Két gyermek ellátásához szerintem eddig sem kellett ennyi pénz..asszonytartást pedig jó lenne elfelejtenie...mivel indokolja??--És ha vesszük a férj is kérhetne ilyet.

A %-os dolog jó ötlet amúgy, de szerintem max össz a béred 30%-át kérhetnék, hoszen alig vagy a minimálbér felett...és ha a párod jövedelmét összeadjuk?-az mennyi lesz így ?-igaz, hogy 3-an vannak, de van a bére, a családi pótlék, ha egyedülálló lesz azt is emelik..szóval nem értem miért kéne a gyerektartáson túl még őt is külön támogassad.

2008. szept. 26. 15:17
 13/34 anonim ***** válasza:
84%

Jogos a 20-20%-os gyerektartás,ennyit szoktak megítélni.

Sőt,ezenfelül jogosan kérheti,hogy a pluszkiadások felét is fizesd.Pl:beiskolázás,vagy óvodakezdés,szezonálisan felöltöztetni a gyerekeket..stb..ami még a megélhetésen felül van.Ezt én nagyon is korrektnek látom,hiszen a gyerekek nem tárgyak,akiket meg lehet szüntetni válás esetén,ha már nem kellenek.Egyébként is inkább arra kellene koncentrálni,hogy ne sérüljenek nagyon a marakodásotokba.Ők az áldozatok,és nem te.A bíróság kötelezheti a felnőtt felet akár a saját megélhetése kárára is,hogy eltartsa a gyerekeit.Undorítónak találom,mikor egy férfi ezalól szeretne kibújni.Mennyire fontosak akkor a gyerekeid?

Asszonytartást azonban,tényleg nem kell fizetni,hacsak nem keresőképtelen.Ha gyesen van,akkor az is jogos.

2008. szept. 26. 15:50
 14/34 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi munkabérre a maximálisan megítélhető fix összeg 13000ft gyerekenként.Nemrég váltam és nekem is ennyi jár a két gyerekre,összesen tehát 26.000ft.Minimálbérnél ennél többet nem is kell fizetnet.VAGY a fizetésed 2*20%-a.
2008. szept. 26. 16:29
 15/34 anonim ***** válasza:
98%

Szia.

A férjem az előző házassága felbontásakor az örökölt házát,autóját,ingóságait mind a feleségére és a 3 fiára hagyta,nem kért vagyonmegosztást.A 3 gyerekre megegyezés után havi 13-13-13 ezer forintot fizetünk a mai napig,+ havonta egy ezrest az egyéb költségekre.Természetesen a beiskolázás,tankönyvek,kirándulás stb.ezek még plusz pénz,ketté osztva.A bíróság a bejelentett nettó jövedelmed maximum!!!!!!!!!!50%-át ítélheti meg gyermektartásdíjként,annál többet nem,mi 40et vállaltunk,pedig most a férjem a főmunkahelyén 77 ezer forintot keres,és a volt neje is férjhez ment már.De vigyázz!!!!Ha egy konkrét összegben megegyeztek,akkor azt akkor is fizetned kell,ha nem lesz véletlen munkád.Tehát csak annyit vállalj,amit bizti kibírsz fizetni.Vagy az egyszerűbb,ha a bíróságra rábízod a döntést,nem szoktak részrehajlóak lenni,de azt jó ha tudod,hogy elsősorban a gyerekeket nézik,hogy nekik mi a jó,de csak azért,mert Te vagy az apa,és nem te fogod őket nevelni,ezért ne hagyd magad kizsákmányolni.Értem ezt a volt nejedre ráhagyott házra pl.Ez lehet tartásdíj enyhítő körülmény,mert nincs külön vagyonmegosztás.Viszont ha a nejed volt kizárólagosan az ingatlan tulajdonosa,és nem telt el még 5 év a házasságotokból,akkor a ház különvagyonnak számít.

Valamint nagyon figyelj arra,hogy amit a bíróság láthatásra időt kiszab,azt nagyon szigorúan tartasd be az ex-eddel,MERT NEKED IS VANNAK JOGAID!!!!!!!!!!!!!!!És soha ne feledd,hogy egy megromlott házasságért 2 ember a felelős,mégha néha ezt nem is veszik tudomásul egyesek.Ja,és még valami:Ha időközben Te újra találsz társat magadnak,és esetleg lesz még egy gyermeked,ekkor szintén kérheted a bíróságot,hogy a tartásdíjat mérsékeljék az új kis jövevény miatt,de ez érvényes akkor is,ha a nejed férjhez megy,vagy hivatalos élettársi kapcsolatot létesít.

Jól eltértem a tárgytól,d azért írtam le mindent,mert én már tudom,hogy 8 éve a férjemmel a válásakor miket szúrtunk el.

Nyugodt,boldog jövőt kívánok:Lizy

2008. szept. 26. 16:38
 16/34 anonim ***** válasza:
95%
Az utolsó válaszoloval teljesen egyet értek hasonló cipőben jártam, és nem tudom miért pontozták ennyire le, csak olyatt irt ami teljesen igaz és hasznos az urnak !
2008. szept. 26. 19:46
 17/34 anonim ***** válasza:
95%
Én sem értem, hogy sokan miért pontozzák le az urat védelembe vevőket! Igaza van az előttem szólónak, a megromlott házssághoz, mindíg 2 ember kell, tehát a nők is ugyanúgy ludasak és a válás nem jog arra hogy ellehetetlenítsék a volt férjük életét.
2008. szept. 26. 23:52
 18/34 anonim ***** válasza:
19%

Hihetetlenül hatalmas az emberek egója.A szerencsétlen gyerekek érdekeit,lelki sérüléseit miért nem említi senki? Vagyis csak kevesen.

Mint valami kolonc úgy van emlegetve a velük szembeni kötelezettség.Undorító ezt olvasni,főleg a nőktől.Persze valószínű ők is a saját egójuk miatt írják ezt,mert hasonló helyzetű pasijuk van,és nekik talán így kevesebb jut.Mert egy anya nem gondolkozik így az tuti.Nem arra akar biztatni egy férfit,hogy ne gondoskodjon megfelelően a gyerekeiről.És akkor mi van,ha munkanélküli?Akkor talán az elfogadható ok,hogy nélkülözzenek a gyerekek????Az anyjuk meg oldja meg ahogy akarja???Felháborító,mint ahogy a kérdező önzése is.Nem szeretnék ilyen apát a gyerekeimnek,sem magamnak.

2008. szept. 27. 09:53
 19/34 anonim ***** válasza:
63%

Én egy szóval sem mondtam, hogy a kérdező lenne a hibás, mivel fogalmam sincs róla. Még írtam is, hogy nevetséges dolog ez az asszonytartás, ezt nem is fogják megítélni, és semmi alapja nincs a kérésnek sem. Viszont abban igazsága van a feleségnek (és a törvénynek), hogy 20-20% gyerektartást kér, a gyerektartás mértéke ugyanis 15-25% között szokott lenni, átlagosan 20%. GYEREKENKÉNT! Ezt nem én találom ki, ez a törvény. Azt is leírja a törvény, hogy akárhány gyerek van, a gyerektartás nem lehet több, mint a fizetés 50%-a. Nos, a 40% nem több. Ja, és azt is kimondja a törvény, hogy a gyerektartás mértékének megállapításakor nem kell figyelembe venni, hogy mennyi marad megélhetésre. Sajnálom, de akinek gyereke van, annak akkor is gyereke van, amikor költeni kell rá. A gyerektartáson háborogni a leggusztustalanabb dolog a világon. Gondolom amikor megszülettek a gyerekek, akkor örült nekik, vállalta őket. Most, hogy ki kell adnia egy konkrét összeget, már talán nem szereti őket? Meg kell oldani valahogy. Keressen másodállást, vagy akármit.

És ezzel nem az exfeleséget védem, mert pofátlanságnak tartom, hogy tudna dolgozni, de nem teszi, és a volt férjével akarja eltartatni magát. Persze ha GYES-en van, az más, de szerintem tartásdíj akkor sem jár, mert nem kötelező GYES-en lenni. Én is GYES-en vagyok, mégis csak a gyerek után kapok pénzt, eszembe sem jutott magam után is kérni. Most majd nyilván anyuci is elmegy dolgozni, mert nem hinném, hogy ellesz majd ennyiből.

Na, ugye 2x20% az 27.936. Ehhez jön még kétszer 13.700, ami a gyerektartás (egyedülállóknak). Ez összesen 55.336 forint. Hát ez mellett neki is el kell mennie dolgozni.

2008. szept. 27. 10:32
 20/34 anonim ***** válasza:
81%

Kedves kettővel előbbi..mindenki sajnálja ilyen helyzetben a gyerekeket, de a kérdező szempontjából, azért ilyenek a válaszok, mert a kérdés nem a gyerekek lelki világára irányul...szörnyű ez az egész, de véleményem szerint itt nem is a gyerektartás a probléma, hanem a havi állandó asszonytartás, ami nem indokolt ilyen bér mellett, föleg, ha az anya munkaképes!!

Lássuk be az sem merül fel, hogy az apa vigye a gyerekeket...talán az anya nem is engedné..nem ezen van a hangsúly...

legalábbis ennél a kérdésnél.

Azt persze jól gondolják néhányan, hogy a beiskolázás stb,, plusz kiadás, de ez egy apánál szerintem természetesnek kell lennie, hogy olyankor segít.

Bár a legtöbb munkahelyen a nevelő szülő kap beiskolázáshoz támogatást, ami nem sok, de valami...

Konkrétan a kérdező az asszonytartásra kiváncsi, amit nem fog megkapni az anyuka, mert alacsony bérű a kérdező és abból bőven elég levonni a gyerektartást..olyan alacsonyra nem csökkenthető a megmaradt bér, hogy a mindenkori minimálnyugdíj alá essen...

ezért írtam már előbb, hogy nem lehet a követeléseket végteleníteni, az apa életét ellehetetleníteni, mert erre jogi korlátok vannak.!!!Azt is lepontozták..valaki itt csak lepontoz, mindenkit, de kiváncsi lennék az értő olvasást tanulta-e..

2008. szept. 27. 18:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!