Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
El lehet érni valahogy azt, hogy csak egy tárgyalás legyen és elválasszon a bíró annak ellére, hogy vannak közös gyerekek?
Nem. Ilyen esetben az első a békéltető tárgyalás, pont a gyerekek miatt, és ha beadjátok a kérvényt, hogy folytassák az eljárást, akkor a második tárgyaláson már elválasztanak titeket.
Egyébként ez már nem tart sokkal tovább, szerintem a szétköltözés után az egész már amúgy is csak formaság.
Én 6 éve váltam, gyeerek is van, mégis csak egy tárgyalás volt. Ügyvédekkel mentünk, mindenben megállapodtunk.
Szóval viszonylag simán ment, mégis borzasztó stresszes időszak volt, öregedtem vagy 10 évet a fél év alatt :-(
Nekünk is csupán egy tárgyalásunk volt.
Közös megegyezéssel váltunk, (közel két év különélés után).
A gyerek érdekeit maximálisan szem előtt tartva, egyikünk sem akart hosszas huzavonát, ezért békésen leültünk, minden részletet megbeszéltünk, beleértve az anyagiakat, a gyerek elhelyezését, láthatóságot, Stb...
(Soha nem voltak köztünk éles ellentétek, de valahogy mégsem működött a dolog, ezért döntöttünk úgy, ami nem megy azt ne erőltessük.)
A tárgyalás egy szünettel kb 2X45 perc volt.
A bíróság csupán a gyerektartás %-os mértékét határozta meg, és kimondta a válást.
Szóval, igen meg lehet oldani egy tárgyalással, csak a felek hozzáállásán múlik a dolog.
Ismerőseim között akad olyan is, akinek két évig tartott a válása, majd ezt követően újabb két évig ment a huzavona a gyermek elhelyezéssel.
Egyikük sem volt hajlandó kompromisszumokra, mindketten csak a saját érdekeiket tartották szem előtt, no meg azt, hogy a másiknak minél több bosszúságot tudjanak okozni. Abszolút figyelmen kívül hagyva azt, hogy ezzel mennyit ártottak a gyereküknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!