Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elváltam,3 gyermekem született...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elváltam,3 gyermekem született. Ez év januárjában meghalt a volt férjem. Megigényeltem az özvegyi nyugdíjat, de elutasítottak, mivel nem volt megállapítva részemre tartásdíj. Mivel nevelem a 3 árvát, méltányosságból sem járna?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 9. 09:46
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Rengeteg adósságot hagyott ránk.

Ha több az adósság, mint a hagyaték, akkor le lehet mondani az örökségrő és máris egy fitying adósságot se hagyott rátok.

Ilyen egyszerű.

2010. ápr. 9. 12:38
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsónak van igaza.

Egyébként ha elváltál akkor nem vagy özvegy, mivel elválni csak akkor lehet, ha a férjed él, tehát ha elvált vagy, akkor amikor meghalt te nem voltál férjnél. Az, hogy ápoltad szép dolog, tényleg szép, becsülendő, de papírod nincs róla, és ha lenne akkor sem lennél az özvegye. A gyermekeknek természetesen jár, mivel nekik az édesapjuk volt, ez válástól független.

Őszinte részvétem :(

2010. ápr. 9. 13:47
 13/18 anonim ***** válasza:
Az utolsóval annyiban vitatkoznék, hogy attól még ha elváltak, de mondjuk továbbra is egy fedél alatt éltek, akkor jogosult özvegyi nyugdíjra. Anyósom is kapott apósom után, pedig 10 éve elváltak, csak nem költöztek külön.
2010. ápr. 9. 22:04
 14/18 anonim ***** válasza:
De ő az élettársi viszony miatt kapta nem? Most nem tudom ez hogy van, de úgy tudom, hogy anno 10 év élettársi viszony után ugyanúgy járt minden, mint ha házasok lettek volna. Ha nem így van, akkor elnézést, én tudom rosszul.
2010. ápr. 9. 22:09
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Egy tévedést tegyünk a helyére: az árvaellátás a gyerekeknek jár és nem függ az anya családi állapotától. Tehát, ha az anya később férjhez megy, attól a gyerekeknek nagykorúságukig, vagy ha nappalin tanulnak, annak befejeztéig, de legfeljebb 25 éves korukig jár az árvasági, mert az az édesapjuk utáni ellátás.
2010. ápr. 10. 01:50
 16/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek,aki válaszolt a kérdésemre!Még csak annyit szeretnék tudni,hogy a kiskorú hogyan utasíthatja vissza az örökséget?
2010. ápr. 10. 08:20
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

A gyámügyesekkel kellene ezügyben beszélni, mert kiskorú esetében ők védik az érdekeit.

Ott kell jelezni, hogy vissza kívánják utasítani az örökséget a gyerekek nevében, mi a teendő.

Vagy egy közjegyzőt megkérdezni.

2010. ápr. 10. 09:08
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Özvegyi nyugdíjat méltányossági alapon nem lehet megállapítani.

Az árvaellátást viszont igényeld meg, ha eddig nem tetted volna, még a minimum összeg is 24500 Ft/gyermek/hó.

2010. ápr. 10. 15:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!