Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elváltam,3 gyermekem született. Ez év januárjában meghalt a volt férjem. Megigényeltem az özvegyi nyugdíjat, de elutasítottak, mivel nem volt megállapítva részemre tartásdíj. Mivel nevelem a 3 árvát, méltányosságból sem járna?
Rengeteg adósságot hagyott ránk.
Ha több az adósság, mint a hagyaték, akkor le lehet mondani az örökségrő és máris egy fitying adósságot se hagyott rátok.
Ilyen egyszerű.
Az utolsónak van igaza.
Egyébként ha elváltál akkor nem vagy özvegy, mivel elválni csak akkor lehet, ha a férjed él, tehát ha elvált vagy, akkor amikor meghalt te nem voltál férjnél. Az, hogy ápoltad szép dolog, tényleg szép, becsülendő, de papírod nincs róla, és ha lenne akkor sem lennél az özvegye. A gyermekeknek természetesen jár, mivel nekik az édesapjuk volt, ez válástól független.
Őszinte részvétem :(
A gyámügyesekkel kellene ezügyben beszélni, mert kiskorú esetében ők védik az érdekeit.
Ott kell jelezni, hogy vissza kívánják utasítani az örökséget a gyerekek nevében, mi a teendő.
Vagy egy közjegyzőt megkérdezni.
Özvegyi nyugdíjat méltányossági alapon nem lehet megállapítani.
Az árvaellátást viszont igényeld meg, ha eddig nem tetted volna, még a minimum összeg is 24500 Ft/gyermek/hó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!