Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyűlölködő ex-férj, mit kezdjek vele?
Másfél éve elhagytam a férjemet, nyolcévi lelki terror után.Mindig csak veszekedés volt meg vita.A két gyerek velem maradt, új lakásba költöztünk. Azóta már van egy élettársam is, akivel nagyon szépen, csendben, szeretetben élünk. Az ex nem akarja ezt érteni és mindig gyűlölködik, emailekkel bombáz, hogy k***a vagyok, aki elhagyta a férjét meg csak a szexen jár az eszem, stb. ha jön a gyerekekért, nem állja meg vitatkozás nélkül. Már nem is megyek ki, ha jön, csak leküldöm a gyerekeket, hogy itt van apa, menjetek szépen, mert nem akarom látni. A gyerekeknek azt mondja, hogy anya rossz és az élettársam bántani fogja őket.
Másfél év alatt nem lenne illendő megbékülni a helyzettel? Tudom, hogy belegázoltam a hiúságába, de ha ő lett volna a mintaférj, nem hagytam volna el soha. Évekig tűrtem, vártam, könyörögtem és reménykedtem, mire végre elváltam tőle.
Mit gondoltok erről? Hogy lehetne vele megértetni, hogy szépen is beszélhetnénk egymással, legalább a gyerekek miatt?
Jelentsd fel a rendőrségen, hogy emailben zaklat és leqrváz.Ez zaklatás.
A pereskedést is elölről lehet kezdeni.
Talán el tudod érni a bíróságon, hogy a gyerekek felügyeleti joga csak nálad legyen, és akkor megszabadulsz a volt férjtől.
Ha elváltál tőle komoly gondok lehetnek, nem fog megváltozni, viszont a harmóniát tönkreteszi, amit most próbálsz kialakítani.
Feljelenthetném valóban, csak már nagyon unom a pereskedést. A gyerekek felügyeleti joga az enyém(azon pereskedtünk jóideig....), de neki akkor is van láthatási joga.Kéthetente péntektől hétfőig.
Semmi ötletem sincs azon kívül, hogy megpróbálok elkerülni minden kontaktust vele.Utálom már a konfliktusokat.
Jelentsd fela rendőrségen zaklatásért, a gyámhatóságon pedig azért, mert téged szid a gyerekeknek.
És nagyon ócska kifogás, hogy "unod" a pereskedést. Szegény gyerekeknek ebben a légkörben kell felnőniük, erre gondolj, mert ez nem fog változni, ezért nem rázhatod le a dolgot magadról. Az ő érdekükben KÖTELES vagy intézkedni.
Én eltiltatnám a gyerekektől, akármit is mondott az előző.
Utolsó, igazad van, tudom, hogy az én kötelességem. Őrlődök, mert a gyereknek nyilván az a jó, ha mindkét szülőjét látja, de ez csak akkor igaz, ha egyik sem neveli a gyereket a másik szülő ellen-itt viszont sajnos kemény agymosás folyik. Ezt a gyerek nyilván nem tudja és nem értheti.Ők mindkettőnket imádnak és ez így van jól.
A többszöri láthatást sajnos Ő maga tette lehetetlenné, mert soha nem tarotta be az időket, volt hogy elvitte őket a tudtom nélkül napokra, nem beszélhettem velük, stb. Így most tarom magam a bíróság által hozott ítélethez, mert másképp teljesen kiszámíthatatlan lenne az életünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!