Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha válás után nem telik el 300 nap a szülésig akkor a volt férj lesz a törvényes apa. Viszont azt is hallottam hogy ezt ki lehet kerülni úgy ha válás után újra férjhez megyek. Ez igaz?
Ha az anya a fogamzási idő kezdetétől a gyermek születéséig eltelt idő vagy annak legalább egy része alatt házassági kötelékben állott, a gyermek apjának a férjet kell tekinteni. A vélelmezett fogamzási idő a gyermek születésének napjától visszafelé számított száznyolcvankettedik és háromszázadik nap között eltelt idő.
Viszont , ha te férjhez mész, és a gyermek az új házasság ideje alatt születik, akkor az apa az új férjed lesz akkor is, ha a korábbi házasság megszűnése és a gyerek születése között a 300 nap nem telik el. Szóval igen, menj férjhez rögtön.
Azt tudnod kell, hogy ez csak egy vélelem, szóval a volt férjed megdöntheti, persze, ha egyértelmű hogy kitől van a gyerek, akkor értelemszerűen nincs értelme.
hát mindenképp a válóperen meg kell említeni,hogy mástólvan a gyerek..a válóper pedig elhúzódhat akár a gyerek születéséig is.
Azután a legjobb, ha összeházasodtok, de elég, ha az anyakönyvi hivatalban kitöltötök egy apasági nyilatkozatot, ehhez viszont szükséges elválni, esetleg a jelenlegi férjed is segíthetne a válóper sürgetésében, és hasonló, de a 300 nap hülyeség.
3. válaszoló vagyok!
Lehet, hogy 50%-ra szavaztok le, de én ezen éppen túl vagyok !
Úgyhogy lehet amit gondoltok, majd a bíróság dönt..Egyébként, ha a mostani férjed nevére kerül a baba, akkor a szülés után lemondhat róla, onnantól pedig kaphat másik nevet is.
Az én válóperem 6 hónapig tartott egy tárgyalás volt!!!
sokára kaptunk időpontot, benne volt 2 hónap bírósági szünet is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!