Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Külföldön élő, dolgozó apától...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

M.Eva72 kérdése:

Külföldön élő, dolgozó apától a valós keresete után hogyan lehet behajtani a gyermektartást?

Figyelt kérdés
Szervusztok!Öt éve elváltam, egyedül nevelem három gyermekem, akik után az apának, a még itteni (5 éve) bejelentett fizetése után kapom az 51.000,-Ft tartásdíjat, melyből nagyon nehezen tudunk kijönni, hiába dolgozom rengeteget, illetve kapom a csp-t. Pár évvel ezelőtti munkanélküliségem miatt eleve van tartozásom, hála az égnek, van még lakásom, de óriásiak a kiadások a pénztárcámhoz képest, s bizony akár egy új pár cipő megvétele is gondot jelent (már nem tudok valamit befizetni). A bíróság gyerekenként 16,6%-ot állapított meg, ill. minimum 51.000-et. Az apa Angliában él a barátnőjével egy éve, ott dolgoznak, gyűjtenek, de a gyerekeknek csak a régen megállapítottat utalja. A bíróságon nem tudnak semmi bíztatót mondani, hogy miként tudnám elérni, hogy a kinti pénze után kapjanak a gyermekeim tartásdíjat! Tudna valaki segíteni, hasznos tanáccsal ellátni? Előre is köszönöm!

2016. márc. 1. 20:06
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igen, a régi úgy fizetett neki, ahogy írta az egyik válaszadó, s tény, már akkor megtehette volna, hogy jobban segítsen. Jelenleg sem a munkabéréből adja, a kiadott lakása fedezi... Nem tudom, hogy mennyire hazai (hivatalos út megkezdése után derülhetne erre fény), kinti cégekkel kapcsolatuk volt, ahová ment (ha jól sejtem), azzal is (a tulajdoni viszonyokat-kapcsolatot nem tudhatom, más néven vannak). A kinti keresete egyértelmű, hogy jóval magasabb, különben nem hagyná el az országot, családját, barátait. Ezt a herce-hurcát elindítani nem egyszerű, nem mindegy, mit írok le, s bizony érzelmileg is megviselő! Tudom, hogy vannak rosszabb helyzetben élők, van ebben tapasztalatom bőven, nem pènzes családból származom (apukàm alkoholista volt), de én hittem abban, hogy a párommal, társammal közösen képesek leszünk mindent megteremteni, amire a gyerekeknek szüksége lehet! Felmondtam a munkahelyemen, hogy a hátteret biztosítsam, anya-feleség lehessek, majd elölről kezdtem mindent (munka nappal-éjszaka),hogy pénz legyen (közben a gyerekek egyedül..:( ).Jelenleg maradt a nélkülözés, a fáradtság, gyerekeimre kevés idő (még közös játék-tanulásra sem marad sokszor) mert hajtani kell, utazni a munkahelyre,ami nem a szomszédban van! Amikor más gyerek úszni, színházba stb. megy (iskolai szervezés) az enyémek maradnak, de a táborpénzeket kifizetem, akkor is, ha kevesebbet ehetek, s csekket nem fizetek, hétvégén viszont mindig megyünk túrázni- azt mehengedhetjük magunknak! Sokan vannak így, ahol az egyik szülő vígan él, a másik pedig az egész életét, s mindenét a gyermekeiért adja! Jó olvasni, hogy vannak jó gondolkodású emberek! Köszönöm!
2016. márc. 4. 05:29
 12/19 anonim ***** válasza:

Kimasoltam egy mondatodat

"Sokan vannak így, ahol az egyik szülő vígan él, a másik pedig az egész életét, s mindenét a gyermekeiért adja!"

Lehet, hogy nem el olyan vigan, mert nem vele elnek a gyerekei ez gondolom eszedbe sem jut.

Az en valsomkor, persze ragaszkodott a gyerekhez a felesegem, ne is probalkozzak a birosagon, mert az elete aran is megakadalyozza, hogy nalam legyenek elhelyezve. Persze az o javara dontott a birosag, pedi volt eselyem, de mikor mar olyan szintre ertunk, hogy a fiam latta volna a karat feladtam. Elkoltozott az en lakasombol alberletbe a gyerekunkel, 40ezeret kap havonta 10-el tobbet mint amit megiteltek. Emelest akar most, hogy ez keves, mert az o 120 ezeres fizetesevel egyutt nem jonnek ki, mert dragult az alberlet, uszni, karatezni, tornazni jar a gyerek, es ez mind penzbe kerul. Mondtam, jo akkor innet velem lesz a gyerek, fizetek mindent, sot gyerektartasra sem tartok igenyt. Persze nem ment bele, azt akarja, hogy fizessek 60-70ezret, majd ha meszet ettem. Szepen gyulik egy szamlan a penz, es ha felno a fiam eltud indulni az eletben.

2016. márc. 5. 11:51
 13/19 anonim ***** válasza:
Barmilyen viszonyban is vannak a volt hazastarsak, ha a ferfi nem teljesen hulye, akkor latnia kell, ha a volt feleseg eron felul probal teljesiteni, es mindent megadni a gyerekeknek. Ha a csalad ennek ellenere nelkulozik es az apa-bar megtehetne-de nem segit a gyerekein, akkor tenyleg elmondhatjuk, hogy vigan eli vilagat es le*rja oket.
2016. márc. 5. 15:07
 14/19 A kérdező kommentje:
Ezért írtam, hogy vannak jó gondolkodásúak! Nem emeltem ki a nemet sem, mert tudom, vannak mindkét részről olyanok, akiknek kellene egy kis fejmosás (bár itt már az sem segít)! Nem fogom soha megérteni azokat, akik így bánnak másokkal, sőt a saját gyermekeikkel! Tudom, hogy vannak kivételek, akik figyelnek gyermekeikre, segítik őket, ők ezt a szeretetet, gondoskodást vissza is fogják kapni! Nekem sincs mitől félnem, ha mást nem, a szeretetemet, gondoskodásomat azt mindig is adni fogom! Megjegyzem: nem akarta a gyerekeket! Én viszont igen, akkor is, ha nehéz megoldani a mindennapokat! A gyermeknevelés nem a mindennapi élet finanszírozásában merül ki, annál sokkal többről szól, de nem kezdek bele, nem győzném leírni... Egyébként meg, aki a szívével lát, cselekszik, annak nem is kell elmondanom! Jó lenne, ha nem kellene harcolni, acsarkodni, ha gyermekeink nem vinnék tovább a rossz példát! Lehet, hagyom az egészet..., majd egyszer rájön, rossz utat választott! Csak nehogy késő legyen adfigra...Szép estét!
2016. márc. 5. 19:02
 15/19 anonim ***** válasza:

Nem is az 50-bol kellene kijonni, az csak a gyerekkel kapcsolatos kiadasok felere valo.

Emelle te is hozzaraksz 50et, az mar szaz, az azert eleg egy honapra csak a gyerekekre.

2016. márc. 21. 14:38
 16/19 A kérdező kommentje:
Nos, én az összes jövedelmemet hozzáadom, nem csak 50-et! ;) Három emberről beszélünk, nem kis cicákról stb. Tessék elolvasni, amiket írtam, úgy talán ráébrednek, azok is, akik nem tudják, mi is az, hogy gyermeknevelés! Szép napot!
2016. márc. 22. 06:04
 17/19 anonim ***** válasza:
55%

Zárd már le ezt a kérdést.

Meddig égeted még magad?

2016. márc. 22. 18:40
 18/19 A kérdező kommentje:
Olvass, értelmezz! :) Egyszerű ember!
2016. márc. 23. 07:35
 19/19 anonim ***** válasza:
Ez az ostoba nőő, itt oltogatod a válaszolókat, közbe meg te vagy a sík hülye. Az ilyen minek szül.
2016. máj. 6. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!