Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Segítséget kérek. Hogyan kell letölteni a közös megegyezés nélküli keresetlevél házasság nyomtatványt? Bővebben lent.
Nem ragaszkodnak a formanyomtatványhoz
Keresetlevél házasság felbontása iránt közös megegyezés nélkül (tájékoztató jellegű iratminta)
T. ………… Bíróság!
Az F/1/I. alatt becsatolt …/…… számú házassági anyakönyvi kivonat tanúsága szerint …… év …………… hó … napján kötöttem házasságot …………………... (név) alperessel (cím: …………………...). Ez mindkettőnk első házassága volt, amelyből közös gyermek nem született. Válásunkat követően azonban nem távolodtunk el teljesen egymástól, mert élettársi kapcsolatban maradtunk. ………... nevű gyermekünk megszületése előtt (aki …... év …………… hó … napján született) ismét házasságot kötöttünk egymással (az erre a házasságra vonatkozó …/…… számú anyakönyvi kivonatot F/1/II. szám alatt csatolom).
Sajnos, házassági együttélésünk nem bizonyult tartósnak. Az alperes nagyon sokat volt távol a közös otthonunktól, amit csak részben indokolt a hivatása. Szívesebben töltötte ugyanis az idejét a munkatársai, illetve a barátai körében, miközben egyre inkább elhanyagolta a családját. Emiatt sok vita volt köztünk, az életközösségünket több esetben meg is szakítottuk, majd ismét helyreállítottuk, mert az alperes megígérte, hogy több időt tölt otthon.
A házassági életközösségünk …... év …………… hó … napján szakadt meg véglegesen (és tudomásom szerint az alperesnek azóta már más tartós kapcsolata van). A gazdasági kapcsolatunkat azonban a gyermekünk nevelésére és a közös háztartásra tekintettel fenntartottuk úgy, hogy ezekhez a költségekhez mindketten egyenlő arányban járulunk hozzá.
Úgy tűnik számomra, hogy az alperes ezt a helyzetet végleges jelleggel fenn kívánja tartani. A házasság egyező akaratnyilvánítással történő felbontásába azért nem akar beleegyezni, mert tudja, hogy a gyermekünkről nem mondok le, és a körülményei ismeretében a bíróság őt nem nála helyezné el.
Látható tehát, hogy házassági kötelékünk formális.
A fentiek alapján az F/2 alatt csatolt meghatalmazással igazolt jogi képviselőm útján
k e r e s e t e t
indítok …………………… (név) alperes ellen, és kérem a T. Bíróságot, hogy a házasságunkat a Csjt. 18. § (1) bekezdése alapján bontsa fel. A kiskorú gyermekünket nálam helyezze el, és kötelezze az alperest havi ……… Ft gyermektartásdíj megfizetésére. Az alperesnek a gyermekkel való kapcsolattartási jogát a kialakult bírósági gyakorlatnak megfelelően szabályozza.
A közös lakásunk használatával kapcsolatban kérem, hogy a bíróság a kialakult helyzet figyelembe vételével döntsön, azaz az alperest jogosítsa fel a kisebbik szoba kizárólagos, illetve a mellékhelyiségek közös használatára a Csjt. 31/B. §-ának (4) bekezdése alapján.
Kérem továbbá, hogy a bíróság kötelezze az alperest a perrel felmerült költségeim megfizetésére is.
Az alperes és köztem a jelen jogvitában közvetítői eljárás nem volt folyamatban.
Kérem tanúként kihallgatni közös barátainkat, akik alátámasztják az általam előadottakat:
1./ ……………………… (………………………………… szám alatti lakos),
2./ ……………………… (………………………………… szám alatti lakos).
A keresetem első példányán lerovok 12 000 Ft illetéket.
Kelt: ……………… (város/község neve), ……… év ………… hónap …… napján.
Tisztelettel:
………………………………..
felperes
Szia
Ha nem kézzel irt akkor azt ne felejtsd el,hogy 2 tanúnak kell aláírnia.
Egyébként én is abból lestem és írtam át amit az előttem lévő bemásolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!