Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válóper során kaphat-e az elhagyott, megcsalt alperes fájdalomdíjat?
Jó lenne, ha az okoskodás helyett a tények is megjelennének:
Sokan azt gondolják, hogy házastársi tartás alatt kizárólag az asszonytartást értjük, pedig a Férjek is kérhetnek tartást a volt Feleségüktől, ugyanolyan feltételek alapján.
PTK. 4:29. § [A tartásra való jogosultság]
(1) A házassági életközösség megszűnése esetén házastársától, a házasság felbontása esetén volt házastársától tartást követelhet az, aki magát önhibáján kívül nem képes eltartani.
(2) Ha a házastárs vagy a volt házastárs a tartásra a házassági életközösség megszűnését követő öt év eltelte után válik rászorulttá, tartást különös méltánylást érdemlő esetben követelhet.
TOVÁBB ITT: [link]
12-es, köszi. Bár a házastársi tartásról tudtam, de valami ilyesmire gondolok, csak egy összegben.
(Hallottam olyan esetről - tőlünk nyugatabbra - amikor az asszony válásai után mindig tetemes kárpótlást kapott. Ebből élt aztán, persze mindig gazdag pasikhoz ment hozzá.)
Én egyszerűen a költségeim (biztonsági berendezések) megtérítését várom a férjemtől, amiket nem kellett volna beépíttetnem, ha nem hagy egyedül.
Nevezhetjük kárpótlásnak, vigaszdíjnak, költségtérítésnek stb.
14-es nagyon igazad van!
Bár nem tartozik szorosan a témához, de saját bőrömön tapasztaltam, de más is mondta, hogy ha nő a bíró, mindig a férfi pártjára áll.
Ha meg még vénlány is...!
Férfi bíró talán nincs is. :-) De csak azok a nők hiszik, hogy a férfi oldalára áll, akik az utolsó utáni bőrt is lehúznák a volt férjükről. De mivel ezt a törvények nem engedik, ezért azt mondják, hogy a bíró a férfi oldalára állt. Pedig a nő oldalán van, csak kirúgnák, ha még jobban kifosztaná a férfit.
Engem viszont érdekelne, hogy a válás miatt, miért is kellett neked költened a biztonságra. Hogyan függ össze a kettő? És azt is jó lenne tudni, hogy elhagyott, vagy elmenekült - ahogy sok más férj is? Ha nyilvánosan nem akarod, privátban is megírhatnád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!