Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » El vagyok keseredve. Ti mit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

El vagyok keseredve. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
17éves lány vagyok, jövő hónapban 18. A szüleim közt mostanában nagyon megszaporodtak a konfliktusok, (igazából szinte sosem volt tökéletes a kapcsolatuk)anyám külön akar válni. Édesapámmal régebben rossz volt a viszonyunk, mivel csakis édesanyámra hallgattam, mindenben. Körülbelül 1.5 éve vele is jó viszonyban vagyunk, barátok vagyunk, csakúgy, mint anyámmal, viszont nem igazán lehet összehasonlítani a kapcsolatunkat egyikőjükkel sem. (Bocsi az érthetetlen megfogalmazásért.) Apámnak van egy fiú haverja, aki inkább az én korosztályomhoz tartozik, és egy lány haverja, akikkel elég sokat, szinte minden nap találkoznak, viszont ennek meg van az oka. (Anyagi) Anyám féltékeny a lányra, amit olyan szinten megértek, hogy én is az lennék, hogyha az én barátom ezt csinálná, viszont 100%, hogy nem csalja meg. Szóval a köztük lévő helyzet ez. Nagyon úgy néz ki, hogy egy hét múlva külön költöznek (albérlet, viszont anyám ezt nemigen tudná fizetni egyedül, nem tud gondolkodni... na mindegy, ez csak részlet.), és én úgy érzem, hogy ha nem lehet mindkettőjükkel, akkor egyikükkel sem. A barátomhoz nem költöznék, így is vannak elegen, meg egyáltalán, nem akarok "élősködni". Gimnáziumba járok, 3.-os vagyok, az iskolát nem akarom otthagyni, magamtól pedig nem tudok külön költözni, pedig munkahelyem lenne, viszont nem tudnék annyit dolgozni suli mellett, hogy elég legyen a pénz. Tudom, hogy önző dolog ez az egész, viszont anyám is az, mivel ő kijelentette, hogy nem érdekli senki, most már ő akar boldog lenni, ha szeretném, ha nem, ő szétmegy apámmal... Ezek után nem tudom, hogy mit tehetnék. Ne haragudjatok, hogy hosszú lett, de megpróbáltam részletesen leírni. Ha nem értettek valamit, kérdezzetek! Előre is köszönöm a segítő válaszokat!
2010. márc. 29. 19:23
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha anyud nem érzi jól magát ebben a kapcsolatban, akkor jól teszi ha kilép.Az ő élete, te pedig nem vagy már kicsi, simán megértheted, hogy neki is csak ez az egy élete van.
2010. márc. 29. 19:29
 2/10 anonim ***** válasza:
58%

Mennyetek el a Mónika showba :) najó nem

Szerintem lekellene mindenkit akit felsoroltál ültetni és megbeszélni az egész dolgot. Hívd össze a társaságot egy délután és tisztázzátok. 15/f

2010. márc. 29. 19:31
 3/10 A kérdező kommentje:
Igen, megértem h anyám így nem boldog, ok, költözzön. Viszont én arra lennék kíváncsi, hogy mit tennétek a helyemben! Tegnap megbeszélték a dolgokat, anyám ma megint kiborult, mert felhívta fateromat a csaj haverja, h mikor megy a fiú haverjához, és most lement a sráchoz, de egyedül. Napról- napra, hétről hétre változtatja anyám a véleményét, már azt sem tudom mit higgyek el, meg mit nem...
2010. márc. 29. 19:38
 4/10 anonim ***** válasza:

Mi lenne,ha inkább apádra lennél kiakadva,hogy "csaj"jal lófrál,miközben felesége,gyermeke van.

Egyébként egy jó ötlet:tapadj apádra,még véletlenül se tudjon elmenni kettesben,hármasban vagy akárhogy a "csajjal".

Ha azt akarod,hogy anyukád maradjon a másik nőszemélyt kell elüldözni.Pláne ha kihasználja apukádat.

2010. márc. 29. 20:50
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha nem csalja meg, akkor anyukád más miatt van kiakadva, csak erre fogja. Ha te látod, hogy nem csalja meg, egy felnőtt nőnek is illene belátni. Más itt a gond, hagyd rájuk, te pedig válaszd valamelyik szülődet, bár nem tudom a bíróságon mennyire fog ez számítani, van, ahol értékelik a közös gyerek szavát, van ahol nem.
2010. márc. 29. 21:16
 6/10 A kérdező kommentje:
Igen, kedves utolsó, szerintem sem a csaj a legnagyobb problémája... Érdekes módon mióta ez a cihelődés van, azóta "jött rá" anyám, hogy ő szereti apámat, azelőtt meg elhordta mindennek (pl amikor fateromnak nem volt munkahelye), bár ez mikor kisebb voltam fordítva is megtörtént... Az a baj, hogy nem akarom egyikőjüket sem választani, mert ha apámmal maradok, akkor anyám 100%, hogy meg fog sértődni rám, ráadásul úgy gondolja, hogy ő nem fog tudni (mármint apám) eltartani, pedig szerintem ez fordítva lenne igaz, az ő kezéből baromi gyorsan kifolyik a pénz, pedig nem mondhatnám, hogy rosszul keres... Ha anyámmal maradnék, apám nem hiszem, hogy emiatt elfordulna tőlem, ezért talán ésszerűbb lenne vele maradnom. Ha elvégzem a gimnáziumot, tovább megyek egy a barátomhoz közeli iskolába +2 éves szakmai képzésre, szóval "csak" 1.5 évet kell kibírnom... Remélem még menthető a kapcsolatuk, beszéltem apámmal is, és azt mondta, hogy nekem megígéri, hogy lecsökkenti az eljárkálásokat. Hátha van még remény... Ez is olyan dolog lesz szerintem, amit csak az idő tud megoldani. Köszönöm az eddigi válaszokat, és várom a továbbiakat!
2010. márc. 29. 21:59
 7/10 anonim ***** válasza:

Persze nem mindegy, hogy melyik szülődnél fogsz lakni, de hagyd, hogy ők is aggódjanak ezen egy kicsit, ne csak te. Nem vagy még nagykorú, ráadásul suliba jársz, nem tudod eltartani magad, a szüleid felelőssége (is), hogyan tovább. Édesanyád azért ilyen labilis lelkileg, mert nem érzi, hogy édesapád mellette áll, nem érzi a bizalmat, a biztonságot az életében. Ezzel nap mint nap szembe kell néznie, ráadásul tehetetlen, ezért akar külön költözni. Így talán majd rájönnek, mit jelentenek egymásnak és hogy megy-e a külön élet érzelmileg és anyagilag.

A szüleiddel ülj le és kérdezd meg, a Te életed mégis hogyan gondolják tovább ?

2010. márc. 30. 08:20
 8/10 anonim ***** válasza:
A helyedben nem akarnék külön költözni. Most teszed le a saját életed alapjait. Anyukádat meg lehet érteni. Teljesen abnormális ha valaki a gyerekei korosztályával lóg. Férfi meg nő között pedig nincs barátság, csak a mesében.
2010. márc. 30. 09:13
 9/10 anonim válasza:
Bonyolult dolog.nem értem azt,hogy a csaj felhivja apukádat,hogy mikor találkozik a barátjával?miért a csaj hivja fel?mi köze van a csajnak ahoz,hogy apukád meg a barátja mikor taliznak?lehet ez csak az én agyambol pattant ki de nem lehet az,hogy a csaj nem is az apukád barátjának a barátnöje,hanem az apukádé?nem lehet az,hogy ez egy elterelö taktika?nekem ez elég furcsa,én sose hivnám fel a párom barátját,azért,hogy mikor találkozik a párommal,mit érdekel engem hivja fel a párom ha talizni akar vele,nem igy van?Szerintem tarts távol a csajt,tapadj apukádra,menj vele ha találkozik a barátjával,:apa ugy unatkozok megyek veled:))) okosan:)és irj:)
2010. márc. 30. 23:55
 10/10 A kérdező kommentje:
A csaj nem a srác barátnője, csak barátok, viszont a csaj bele van zúgva a srácba... Bonyolult... De a kérdés megoldódott, úgy néz ki h kibékültek a szüleim... :)
2010. ápr. 5. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!