Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi ideig lehet elhúzni egy válást?
Férjem beadta a bontóperi keresetet, de én nem akarok válni. Remélem, hogy a nővel, akivel most együtt él, megszakad a kapcsolat és hazaköltözik.
Vagyoni, gyerektartás stb. probléma nincs. Már volt egy tárgyalás, ahol nem tudtunk közösen megegyezni. Most majd tanúkat kell hozni, akik bizonygathatják, hogy a házasságunk jó/nem jó.
Meddig húzódhat így a bontóper?
Nekem úgy lenne jó, ha legalább 20 évig tartana.
Két tárgyalás és kimondják a válást.
Miért nem akarsz válni?
Butaságot csinálsz.
A férjed meg fog gyűlölni!
Tudod mit csinálnék?
Elmennék a válóperre,és azt mondanám a férjemnek: Szeretlek! Elválok,mert úgy akarod,de örökre szeretni foglak,és bízok abban,hogy visszajössz hozzám.Megteheted bármikor,mert várni foglak!
És ezzel még az esélyed is meg van rá,hogy kikefélgeti magát,és tényleg visszamegy.
1 év? 2 tárgyalás?
Már abból egy megvolt. Hát akkor nem sok esély van a házasság helyreállítására.
Köszönöm a válaszokat.
Egyébként nekem az a benyomásom, hogy a bíróságok váláspártiak. Egyik beadja a keresetet, pikk-pakk felbontják a házasságot, nem nézik, hogy van-e értelme.
A jogi eljárást el lehet húzni, de a kapcsolatotok sehogy se áll attól helyre.
Amivel el szokott húzódni az az anyagi ügyek, de akkor pont ez nem fog menni.
Valami tényleges dolog van, ami miatt azt gondolod, nem fog az ő életük sokáig együtt haladni, vagy csak olyan hátha dolog.
" Egyik beadja a keresetet, pikk-pakk felbontják a házasságot, nem nézik, hogy van-e értelme."
Persze, hogy felbontják. A házasság 2 ember közös akarata. Ha az egyik nem akarja, akkor nyilván nem kötelezhetik arra, hogy házas maradjon.
5: Az anyagi ügyek nem húzzák el a válást.
Előbb van a válóper, és csak utána a vagyonmegosztási perek, ha vita van rajta. Ez két külön per. Ha van gyermekelhelyezés is, akkor három per.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!