Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit engedhet meg magának egy rendőr? Hogy néz ki egy házkutatási parancs?
"Ha oda szól a lakcíme, akkor ott lakik."
Bocsánat, de ez nem igaz, ezt jogásztól tudom. Elköltözött, önként, itt nincs miről beszélni. Elvileg nem járhat be. Ez kb. olyan, hogy ha van egy felmondott albérletem, és elköltözök, de nem vagyok hajlandó átírni a lakcímkártyámat, akkor nem mehetek be a korábbi albérletbe és zaklathatom az ott lakókat, csak mert oda szól a lakcímkártyám. Amúgy valami rémlik, hogy elvileg aki elköltözik, azt köti a törvény, hogy az új lakcímre jelentkezzen be x napon belül, tehát elvileg apuka sért törvényt, ha ezt nem teszi meg. Viszont a kihívott rendőr a gyakorlatban nem látja ezt, mármint hogy tényleg ott lakik-e. A kérdés arra vonatkozik, hogy anyukának mire kell felkészülnie ez esetben? Elküldheti apukát és a rendőrt a fenébe, ha be akarnak menni? A gyerekek láthatásáról pedig annyit, hogy ha apuka a gyerekeit szeretné látni, vigye el magához (el is viszi amúgy), szóval emiatt nem szükséges "betörnie" anyuka lakóhelyére.
Hallottam már a kényszerkijelentés fogalmát, de nem tudom, pontosan, mit jelent. Kérlek, segíts, ha tudsz. Mit is jelent ez? Milyen módon lehet alkalmazni, hová kell fordulni? És a fő kérdés: a lakcímkártya egy "fizikai" dolog. Ha apukát "kényszerkijelentik", még mindig meg van a "régi" lakcímkártyája, és bármikor megjelenhet. Lehet őt kötelezni arra, hogy a kártyát lecserélje? Vagy anyuka kaphat valami papírt arról, hogy apuka már nem lakik ott, és ezzel meg tudja védeni magát, ha szükséges?
Nem rólam van szó, hanem egy barátomról. Mindenesetre nem tudom, hogy "jó-e", pont erre várok választ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!