Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
3 éve elköltöztem a páromtól a közös tulajdonú lakásból, nem járna nekem pénz, mert ő lakik benne, és nem én?
Figyelt kérdés
3 éve szétmentünk és én költöztem el a közös tulajdonú lakásunkból (ő nem akart, én meg mindenképpen külön akartam élni). Azóta albérletben lakok, de most anyagi gondjaim támadtak. Megkértem arra, hogy egy ideig hagy én lakjak a lakásunkban, mert eddig ugye ő lakott, de erről hallani sem akar. Viszont én nem gondolom, hogy ez fair dolog, mert mig én albérletet fizetek, ő a közös lakásunkban lakik ingyen. Nincs arra valami törvényes mód, hogy ha már ő lakik benne, akkor fizessen valami pénzt nekem, hiszen nekem albérletet kell fizetnem?2015. okt. 28. 07:40
1/5 anonim válasza:
ha közös akkor adjátok el és felezzetek, vagy fizesse ki a te feledet...
ezt bíróságra is viheted akár...
22F
2/5 A kérdező kommentje:
Ő természetesen nem akarja eladni, mert akkor albérletet kéne fizenie. Neki kényelmes az, hogy benne lakik, miért is akarná eladni? Nem jó a viszonyunk, ott árt nekem, ahol tud. Ezért kéne törvényes segitség.
2015. okt. 28. 08:13
3/5 anonim válasza:
ha nem tud kifizetni akkor ha jól tudom a bíróság kötelezheti az eladásra...
de ennek nézz utána, vagy konzultálj ügyvéddel...
4/5 anonim válasza:
Mindenképpen jár neked pénz abból a lakásból, most hogy ez az eladás után a fele vagy használati díjat fizet a te részed után a volt párod, az mindegy is, beszélj ügyvéddel.
5/5 anonim válasza:
bíróság és kérd a közös vagyon megszüntetése iránti kérelmet
illetve jogod van a saját részedre lakáshasználati díjat szedni tőle
de ezt már 3 éve le kellet volna játszani vele ...
konzultálj ügyvéddel h pontosan mit kell tenned
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!