Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyermekelhelyezés, másodfok, mi várható? (kifejtve lent)
Üdv!
Sok jogi kérdésben jártas vagyok, de ebben sajnos pont nem, és a gugliban sem találtam olyat, ami ide vágna, így a segítségeteket kérem...
Barátnőm gyermek elhelyezési pere folyik (zárul le lassan), melynek során első fokon neki ítélték a gyereket. (történetet nehezíti, hogy ő Németországban él, oda is vinné ki a gyereket) Apuka a döntést megfellebbezte, ma volt a másodfokú tárgyalás.
Szóval... Ma megvolt a tárgyalás, Bíróság által kért dolgok becsatolva, mindkét fél meghallgatva, ügyvédek egymás torkának ugorva (sajnos nem tudtam jelen lenni, így csak Anyuka elmesélését ismerem)...
A lényeg: A T. Bíróság megkérdezi Apukát,elfogadná-e az ítéletet, ha helyben hagynák az elsőfokon születettet, vagyis Anyukának ítélik a gyereket? Apuka válasza pedig az volt, hogy elfogadja, de NEM JÁRUL HOZZÁ...
Barátnőm kiakadt. Annyit fogott fel, hogy az ügyvédje valami olyasmit mondott, hogy hiába ítélik neki a gyereket, ha apuka nem adja áldását az ikolai dolgokra, akkor ő nem viheti ki magához Németországba, mivel állítólag van valami jogyszabály, ami kimondja, hogy az iskolaválasztásban a szülőkenek KÖZÖS döntési joguk van...
Na, mivel én nem értek hozzá túlságosan, kérdezem a nálam okosabbakat, mivel tudnám megnyugtatni anyukát?? Mit jelenthet amire az ügyvéd gondolt? mihez nem járul hozzá Apuka? mi van?
(Véleményem szerint nem sok értelme van egy évekig tartó pernek az elhelyezésről, ha a különélő szülő ellehetetlenítheti a gyerek iskolaváltását, költözését bármi egyebét, pusztán azzal, hogy joga van nem hozzájárulni... de ez puszta magánvélemény... )
nyugotan vigye ki a gyereket senki nem fogja apuka jóváhagyását keresni
nem is értem egyes pasik mit gondolnak magukról
Aki nem jártas a jogban,erre mit tud mondani?
Keress a neten,van ingyenes jogi tanácsadás.
Amit zárójelben írtál,abban teljesen igazad van egyébként,a gyerek érdekeit kell szem előtt tartani,bőven megviselhette már a válás is.
Ezt kellene apukával is megértetni,nem az exével baxik ki,hanem a gyerekével,gyerekükkel.
Ha nem 2 okos ember találkozik,sajnos ilyenkor mindig a gyerek issza meg a levét az egésznek.
En megertem az apat es igazat is adok neki, viszont a jogi reszehez nem ertek.
En sem szeretnem ha valas eseten tobb szaz vagy ezer km-re elne a gyerekem.
Köszönöm a válaszokat...
Látom más sem igaztán érti miféle hozzájárulás kellene Apuka részéről...
Aki viszont megérti őt, annak azért kicsit kiegészítem a leírást: Barátnőm (javaslatom ellenére) kb 3 évvel később állt odébb, mint ahogy én először feltettem neki a kérdést: "Mikor ütött meg először?" Amíg itthon élt, Apuka közölte: Ő nem fizet semmit se, ott a családi pótlék, az elég kell legyen mindenre... Anyuka úgy költözött ki, hogy az épp folyó iskolaév végén (amikor már rendben a lakás, az állás is tényleg jó) vinné ki a gyereket. Apuka ezt megelőzve pert indított. Első mondata a beadványban az volt, hogy mennyi gyerektartást követel, és hogy azon felül mi mindennek fizesse még anyuka a felét... Az elmúlt két év szintén erről szólt: "mikor utalod a gyerek tartást", "kifizeted-e a tábor/iskolatáska/fogszabályzó felét"... És még sorolhatnám.... Mindezt úgy, hogy több iratból kiderül, hogy Apuka annyira ragaszkodik a gyerekhez, hogy 7 napbol ÖTSZÖR passzolja le a nagyszülőkhöz aludni...
Minden tiszteletem a gyerekeket tisztességesen nevelő Apukáké, de ez az ember egy patkány, akit két dolog vezérel: a bosszú, és a pénz. Higgyétek el, nem csak egy oldalát ismerem a történetnek. Olvastam a peranyagot, a beadványokat, az igazságügyi pszichológusi szakértői véleményt is.
Csak egyszerűen nem értem, mi az ami miatt még két hétig kell gondolkodni a bíróságnak, mi az ami miatt a "nem járulok hozzá" mondatot az ügyvéd aggasztónak találja...
5. Köszi, de a gyámhivatal akkor játszana, ha nem lenne folyamatban a bírósági eljárás...(ott már járt Anyuka)
progresszív utazó: Köszi... Ez igazán sokat segített... Gondolod nem kerestem jogi fórumot? Gondolod tényleg olyannak szántam a kérdést, aki sose látott még se jogszabályt, se gyerekelhelyezési pert? Gondolod több évi pereskedés annak az eredménye hogy apukával olyan jól lehet beszélni? NE haragudj, de ez tipikusan az a kategória, amit inkább ki lehet hagyni...
Kérdező!
Köszönöm a kioktatást, igazán sokat jelentenek az építő kritikát,de tényleg!
Én még azt javasolnám, ha már korábban felkerestél, kérdeztél jogban járatos embereket a neten, akkor talán itt ezt a kérdést ki lehetett volna hagyni,errefelé csak úgy özönlenek jobbra-balra a jogban jártas szakemberek...
Ahogy nézem,anyuka kiköltözött a gyerek nélkül, nagyon szép.
Aztán kintről intézi a pert....
A kölyök biztos nem hiszi,az anyja cserbenhagyta, bár nem tudom mennyi idős.
Lehet a nagyszülőknél lenne a legjobb helyen a gyerek...
Itt nemhogy 2 okos ember nincs,egy sem sajnos.
Rá kellene jönni végre,itt nincsenek nyertesek,csak vesztesek,pontosabban egy:a gyerek.
Pereskedjetek még pár évig,az a megoldás.
Mindentől függetlenül ez a bántalmazó féreg,a "kedves" apuka tényleg semmit nem érdemel.
Nyugi,befejeztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!