Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mennyit kellene neki adnom?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyit kellene neki adnom? Mennyi jar?

Figyelt kérdés
A párommal nem vagyunk hazasok,de szetmegyunk.2 éve ujitottuk fel az én lakasomat,amibe akkor 1.400.000 forintot adott.Most hogy elválunk,szoba került a penz,hogy mennyi jar vissza.Jol gondolom hogy nem sok,ha igy számolom,hogy azert o is itt lakott 2 evig,es ha azt nézem,hogy ez egy pesti ujepitesi 3 szobás ingatlan berlete,ami jóindulattal also hangon is 100.000 ft,aminek ga a felét o fizeti akkor 2 év alatt ez 1.200.000 ft?Akkor max 200 jar vissza. Igaz h enyem a lakas ew nem albérlet de o is benne lakott...igy nem hiszem h visszajarna neki a rakoltott penz nagy resze.Vagy rosszul gondolom?
2015. szept. 12. 18:22
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

Itt az általános nézet, hogy a lakást, kocsit a férfinak kell biztosítani, ha ezek megvannak, akkor vagy nullán, szóval ne itt keress választ.

Beszéljétek meg, gondoljátok át ki mennyit keresett, költött a közös dolgokra az elmúlt 2 évben.

Aztán mindenki gondol egy összegre és megmondja.

Javaslom gondod ki azt is, hogy mennyit ér meg neked a veszekedés elkerülése, mert gondolom a párod viszi majd a gyereket is.

2015. szept. 13. 02:29
 22/36 Bence_ ***** válasza:

A te ingatlanos értéke nővekedett.

Tök 8 mit csinált. Malter ott marad.

Habtudod add neki vissza.

Nélküle elmaradt volna a felújítás?

2015. szept. 13. 05:52
 23/36 A kérdező kommentje:
A párom azt mondja hogy azt o anno a lanyunknak csinálta,es es ezert nem jar vissza neki semmi.En ezt nem igy gondolom,szeretnek vmennyit adni.Az elmúlt évben o keresett tobbet,mert én a lanyunkkal voltam otthon,csak gyedet kaptam,igaz nem rossz penzt (mar ami a gyednel nem rossz).A felújítás nem maradt volna el akkor sem ha o nem ad penzt,csak mem ilyen szep lett volna vagy nem egyszerre veszünk meg minden bútort pl.(költözés előtt ujitottuk.A lakas amugy is új volt,par eves,csak a sajat ízlésűnket vittük bele.)En kb. 2,4et koltottem ra,plusz a vétel arat én fizettem,de az én nevemre is került.Tisztaban vagyok vele,hogy vmennyi jar vissza csak mennyi.A jog szt milyen protokoll van ilyenkor?Mi a bevett számítás?Mondom vitánk nem lesz belole vagy per,de ugy akarok elválni hogy ne ami az övé az az övé.A lanyunkat tovabbra is közösen neveljük,es békességben tehat emiatt is fontos h egyikünkben se legyen tüske.
2015. szept. 13. 06:51
 24/36 A kérdező kommentje:
Meg egy elméleti kérdésem van.Mi van ha nem most hanem két év múlva válunk el?Akkor is visszajár minden a nagyokosok szerint?Csak mert meltatlanna valtam ra?Arra vonatkozik ez az elméleti kerdes hogy az egyutt töltött evek számának növekedésével gondolom csökken az összeg is ami visszajár,jol gondolom?Vagy ez is helytelen?
2015. szept. 13. 07:05
 25/36 anonim ***** válasza:

a pénz fele jár

mikor együtt éltetek az ö pénzéből is éltél, ő nem albérlő volt ő vette a wc papirt a fenkedre,

a havi bevételeiből nyilván rád is költöt szerinted hány főbérlönek vesznek vacsorát...

2015. szept. 14. 00:22
 26/36 anonim ***** válasza:
Én azt mondanám, hogy az általa befektetett összeg mínusz amortizáció jár vissza. Ami némi hasraütéssel 1400 - 2 * 140 = 1120 eFt. Jogilag valahogy úgy van, hogy vagyont kell elosztani, és ő kvázi résztulajdonossá vált a lakásodban a ráfordított pénze arányában.
2015. szept. 14. 01:56
 27/36 A kérdező kommentje:
25os,sztem termeszetes h vett wc papirt meg vacsorát,a gyereket neveltem...tudod a jog is igy ismeri el az egyenlő munkat.Tudod sztem minden no a segget vakarta otthon.
2015. szept. 14. 07:28
 28/36 anonim ***** válasza:
Ha ő ilyen nagyvonalú, hogy nem kér vissza semmit abból a pénzből, akkor okafogyott itt az egész polémia. Mi itt arról beszélünk, hogy mennyi JÁR, de közben nem ez a kérdés. Annyit adj neki, amennyit méltányosnak gondolsz, és amennyit nélkülözni tudsz. A legfontosabb most, a gyerek érdekében, a jó viszony fenntartása.
2015. szept. 14. 08:09
 29/36 anonim ***** válasza:

Ha korrekt akarok lenni én kifizetném a felét. Nem akadéskodnék h de hát nem fizetett albi dijat meg hasonlóhasonló. Amig te kevesebbet kaptál,mert otthon voktál a babával addig is beleadta a közösbe a pénzét,nem?

Ő azt mondja nem kér semmit,de te ennek ellenére sz.ar rágóskodsz,utólagos albibdijat kérsz,így a több mint 1 millióból jár beki 200 ezer csak. Meg már most azob kattogsz h ha perelne ugyse tudja bizonyitani h az övé volt a pénz. Undorító ez a hozzáállás

2015. szept. 14. 10:01
 30/36 A kérdező kommentje:
Hat azt gondolom,hogy a felújított lakás előnyét o is elvezte.Ok,többség szt a fele Csak mi alapjan?Mi van van ha két év múlva megyunk szet?Akkor mennyi a korrekt?Azt hogy nem tudba visszaperelni ha akarja sem,arra írtam hogy itt a per semmiképp nem játszik...
2015. szept. 14. 11:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!