Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Baj lehet belőle, ha a szó...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Baj lehet belőle, ha a szó szoros értelmében vett tartásdíjat nem a gyerekekre költöm? Kérhet az apjuk emiatt csökkentést?

Figyelt kérdés

A volt férjem minden hónap 5-én kap fizetést, a cég kapásból nekem utalja a 100E FT gyerektartást. A számláról a bank a hitelt 7-én emeli le, én viszont csak 10-én kapok fizetést. Így az esetek döntő többségében ebből a gyerektartásból fizetem a hitelt, ami 85000Ft.

A volt férjem most azzal fenyeget, hogy csökkentést kér, mert felháborítónak tartja, hogy én azt a pénzt magamra költöm.

Kaptam tőle és az ügyvédjétől egy felszólítást, hogy vagy a gyerekekre költöm a kapott pénzt vagy csökkentést kér, mert neki nem kötelessége engem eltartani.

A bíróság tényleg ilyen szigorúan veszi ezt? Nem az lenne a fontos, hogy összességében rájuk legyen költve a gyerektartás?

2015. júl. 1. 07:19
 1/10 anonim ***** válasza:
34%

Nem tudom ez jogilag hogyan van,de ez tényleg felháborító,amit csinálsz,legalábbis szerintem.

Gyerektartás,benne van a nevében,intézd másból a hiteleid.

2015. júl. 1. 07:23
 2/10 A kérdező kommentje:

Ebben mi a felháborító?

Összeg szerűen bőven többet költök a gyerekekre havonta, tehát ha a havi kiadást nézzük, maximálisan rájuk költöm.

2015. júl. 1. 07:34
 3/10 Koplárovics Béci ***** válasza:
47%
Ha amúgy költesz a gyerekre (bőven) a gyerektartáson felül, akkor szerintem nem lehet gond. Plusz ha jól gondolom, akkor a hitel az lakáshitel, arra a lakásra, amiben a gyerek is lakik. Az, hogy nem fizikailag azt a pénzt költöd a gyerekre, ami a tartásdíjból jött, szerintem nem számít. Amúgy tudom nehéz, de: csak egyszer hagyj 85e-et a számládon a következő hónapig...
2015. júl. 1. 07:38
 4/10 anonim ***** válasza:
55%

Minden fillér, ami a háztartásra megy, az a gyerekre is megy. Nem tudom milyen hitelről van szó, de a magas összeg miatt lakás vagy autó lehet, aminek az előnyeit a gyerekeid is élvezik, tehát rájuk is megy a pénz.

Apuka csak próbálkozik...

2015. júl. 1. 07:56
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nálam is tervben van, hogy hagyok rajta 85-öt, de egyszerűen nem sikerül megoldani. Mindig van valami ami viszi a félretett pénzt. Maximum akkor menne, ha a gyerekeknek nem utalnék a megtakarításba 2 hónapig, de akkor meg az lenen a baj.

Remélem hamarosan sikerül eladnunk a közös házat és kicsit helyrerázódunk anyagilag, mert addig még a lakáshasználatit sem fizeti a volt férjem és a visszamenőleges gyerektartás is várat magára. Nem volt épp egyszerű válásunk. Fél éve zárult le a vagyonmegosztás és a gyermekelhelyezés, de már 3 éve külön élünk.

Igen, annak a háznak a törlesztője, amiben lakunk. Még 2,5 év van hátra belőle.

2015. júl. 1. 08:21
 6/10 Koplárovics Béci ***** válasza:
60%
Esetleg kérdezd meg a bankot, hogy lehet-e áttenni a leemelést (esedékességi napot) 1 héttel. Többnyire van rá lehetőség, a kérdés, hogy ingyenes-e vagy nagyon sokba kerül.
2015. júl. 1. 08:23
 7/10 anonim ***** válasza:
45%

Azért 100.000 gyerektarttásra elég szép összeg(tény és valo hogy nem ennyiböl lehet felnevelni egy gyereket) de mások még ennyit sem kapnak..

Viszont az apuka csak probálkozik. Nem kozmetikusra meg fodrászra költöd a pénzt hanem hitelre. Nem értem mi baja van. Annyira undorodok az ilyen apuciktol akik azthiszik adnak pénzt és elvan a gyerek intézve.

Egyik ismerösöm elvált, nem fizet gyerektartást és arra veri magát hogy a kislányának vett egy cipöt..

(5ezerért)... Szoval vannak ilyen emberek..

2015. júl. 1. 09:33
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

A forintok nincsenek megcímkézve, szóval apuka kérjen nyugodtan csökkentést (a saját gyerekeitől..szép) nem fogja megkapni.

(akkor kaphat ilyet, ha az ő anyagi helyzete romlik lényegesen)

Az a hitel is nyilván a vagyonmegosztás révén került hozzátok, de tök mindegy, hogy a háztartásotok melyik kiadás mikor van kiegyenlítve.

Ő meg honnan tudja ezeket a dátumokat? Nincs hozzá semmi köze.

2015. júl. 1. 13:46
 9/10 anonim ***** válasza:
Semmi köze ne aggódj! Csak próbálkozik... Mint az enyém!
2015. júl. 1. 19:33
 10/10 anonim ***** válasza:
a gyerek alap érdeke hogy ne legyen hajléktalan
2015. júl. 13. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!