Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mennyibe kerül most egy válás?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyibe kerül most egy válás?

Figyelt kérdés
Ez alatt értem a kérelem összegét (még mindig 12 ezer forint?), kb. mennyibe kerülhet egy ügyvéd, milyen költségek vannak még.
2010. márc. 1. 11:05
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha közösen megegyeztek akkor viszonylag olcsón... ha nem akkor a határ a csillagos ég!
2010. márc. 1. 12:22
 2/7 anonim ***** válasza:
Egyet értek az előttem szólóval, ha van megegyezés akkor 12000 forintot kell illeték bélyegben befizetned: Plusz ha szükséged van ügyvédre akkor annak a díja amiért képviseli az ügyedet a bíróságon. Ezért egyezzetek meg, mert az olcsóbb meg gyorsabban is elváltok!
2010. márc. 1. 15:36
 3/7 anonim ***** válasza:
Az ingatlan megosztásához sem kell úgyvéd, ha abban is meg tudnak egyezni, és a bontóper folyamán bármikor meg lehet indítani a vagyonközösség megosztását is, de lehet külön is. A bontóper illetéke valóban 12.000.- forint, a házassági vagyonközösség megszüntetése pedig a perérték 6%-a, max. 900.000.- forint (de ez azért extrém). HA nincs közös megegyezés, akkor valóban jönnek rá az ügyvédi költségek, miegymás, de azért ahhoz, hogy millió fölé menjen olyan vagyonnak kell lennie, amit én még nem láttam. Az ügyvédi költség is változó lehet, a milliós ügyvédi költség pl. tapasztalataim szerint a fél és az ügyvéd megegyezése, általánosságban elmondható, hogy a felek nem rendelkeznek akkora vagyonnal, ami ekkora költségeket indokolttá tesz.
2010. márc. 2. 12:17
 4/7 anonim ***** válasza:

Hozzátenném az előttem szólókhoz (amelyeket feltételezésem szerint kolleginák és kollégák írtak, helyesen), hogy ha nem közös megegyezéses a válás, a gyermekelhelyezési és gyerektartásdíj iránti kérelmek ún. tárgyi költségfeljegyzésesek. (ez viszonylag új rendelkezés)

Ez azt jelenti, hogy nem ingyenesek. A per végén azt a felet fogják kötelezni az összeg megfizetésére, akit marasztalnak.

Tapasztalatom szerint ezek az összegek 15-20.000 Ft körül vannak ügycsoportonként.

2010. márc. 3. 12:19
 5/7 A kérdező kommentje:
Hálásan köszönöm a sok hasznos információt. Ezek szerint, mivel a párom nem szeretne válni, mindenképpen ügyvédhez kell fordulnom, egyéb esetben sokat veszíthetek és sokáig is fog tartani.
2010. márc. 5. 12:57
 6/7 A kérdező kommentje:
Ha megegyezésre kerül a vagyonmegosztási dolog, akkor is 6% az ügyvédi díj? Vagy egyéni megállapodástól függ?
2010. márc. 8. 19:04
 7/7 anonim ***** válasza:

Kérdező! Az ügyvédi költség nem 6 %, az a perilleték, amit az államnak (azaz a bíróságnak) kell lerónia, a kérelem benyújtásakor.

Az ügyvédi költség ezen felül van és szabad megállapodás tárgya.

2010. márc. 12. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!