Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miért van ilyen sok válás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van ilyen sok válás mostanában?

Figyelt kérdés
Egyre csak azt olvasom, hogy bizonyos emberek 2-3hónappal az esküvő után elválnak, vagy 1-2 hónapos pici gyereket hagynak el. Nem hiszem, hogy ha két ember jól megvolt házasság előtt akkor el kéne válniuk 1-2 hónap után. Mi viszi erre a párokat?
2008. szept. 1. 18:37
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
53%

Az anyos az oka

Figyeljétek meg ahol mär nem él az anyos ott nincs elväläs

Irigyek büdös klimaxos kurväk mit mondjak még

2008. szept. 2. 00:18
 12/18 anonim válasza:
82%
hát jó sok okot íratok itt amire rá lehet fogni a válás okát. én szerintem ez mind duma: hogy ezért, meg azért válunk. egyszerüen kifogások, a problémákra. a sok éves házasságban is vannak problémák, de a problémákat meg kell oldani. de magyar ember a problémát csak elkerülni akarja,nem akar vele szembe nézni,és megoldást keresni rá. szerintem mind a nő és a férfi nem akarja megoldani a problémát. természetesen a probléma megoldása lehet a válás is, de talán a legrosszabb/legegyszerűbb megoldás.és a mai emberek többsége nem akar sok időt forditani a kapcsolatukra, nehogy már ne maradjon a TV-zésre. szóvel ez az én meglátásom,de lehet hogy úgy hülyeség ahogyan le is írtam.
2008. szept. 2. 06:54
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Szinte minden igaz, amit itt leírtunk. Minden válaszoló a saját szemszögéből látja a dolgokat, mindenhol más tényező okozza a problémát, van, ahol a gyerek, van, ahol az anyós, vagy egy idegen nő stb.

Szerintem az is nagyon nagy baj, hogy a párok nem tudják feldolgozni, hogy a szerelem egyszer bizony elmúlik. Hol hamarabb, hol később... Ezt rögtön "kiábrándulásnak" hiszik, és szaladnak elválni a bíróságra. Nem tudják, hogy a szerelem után jönni fog a SZERETET, ami a sírig tart. Csak ezt ki kell érdemelni, nem pottyan az ölünkbe. És lehet, hogy már nem arról szól az életünk, hogy minden nap szerelmeskedünk, hanem arról, hogy jóban-rosszban kitartunk egymás mellett!! Sok régi házaspár között lángol fel újra a szerelem, ha nem hagyják cserben, nem csalják meg egymást.

Szóval szerintem a megbecsülés, és a kitartás hiányzik a kapcsolatokból a leginkább, ezért van az a sok válás.

Én nem vagyok híve a túl fiatalon kötött házasságoknak. Ilyenkor még nincs elegendő élettapasztalat, emberismeret. Lehet, hogy már a házasság előtt látni lehet(ne), milyen is az az ember, akivel össze kívánjuk kötni az életünket, csak a "lila köd" miatt nem akarjuk észrevenni. Utána meg már késő. Sok nő azt hiszi, majd a link, csavargó férje megváltozik a házasságban, főleg, ha meglesz a baba is! Ez csak illúzió, nem fog megváltozni!! Egy házasságba úgy kell belemenni, hogy el tudom-e fogadni azt az embert úgy, ahogy van - nem megváltoztatni kell.

Manapság nem alkotunk maradandó dolgokat (sajnos). Megvesszük a drága háztartási cikkeket, hűtőszekrényt, mosógépet stb., aztán egy év múlva lecseréljük, mert már sokkal jobbat "dobtak" a piacra. Vagy a meglévő romlik el, mert nem tartjuk be a kezelési útmutatót. Minek is, hiszen ha elromlik, csak veszünk egy másikat helyette...

Valahogy így van ez az emberi kapcsolatokkal is. A szeretet igen törékeny holmi, és ha nem vigyázunk rá, bizony elmúlik... és ezt sokkal nehezebb pótolni, mint egy mosógépet.

A házasság olyan, mint egy cserpes virág: ha nem öntözzük, nem ültetjük át rendszeresen, bizony "elhervad"...

2008. szept. 2. 08:50
 14/18 anonim ***** válasza:
24%
Elég sok mindent felsoroltatok.. szerintem az is benne van a pakliban, hogy sokan elhagyják magukat a házasság után: mindketten dagadt disznók lesznek, vagy jönnek a kifogások, hogy miért ne bújjanak össze.. miért ne törődjenek egymással, miért ne beszélgessenek, miért ne ápolják a kapcsolatot. Ezután jön a vagdalózás, majd a válás. Persze a következő házasság se lesz jobb...
2008. szept. 2. 10:09
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok és a legelső kommentedre: miért van évekig együtt, aztán mi lesz a baj?

Megmondom!!!

Évekig(5év) voltam együtt a párommal (azt gondoltam)jól ismerem, így összeházasodtunk, majd szülőktől kaptam pénzt, így hitel segítségével az albérletből sajátba költözhettünk..persze ezt a folyamatot az esküvő előtt elindítottuk, aztán nyáron esküvő, majd novemberre beköltöztünk...ja igen az én "férjem"-miután biztonságba helyeztem a kis seggét, a munkahelye és a haverjai közt ingázott, lévén hogy én a hiteltörlesztést , a rezsit, a hülye igényeit, a bevásárlást úgyis el tudom intézni, aztán amikor annyira elkényelmesedett, hogy amíg én éjszakáztam, ő meg a játékgépbe dobálta a feleslegesnek gondolt fizetését, megmondtam kalap kabát...nem érzem magam már nőnek mellette, csak robotnak..induljon el oda ahonnan jött..kifizettem az eddig befizetett törlesztőt, az ügyvédet, elvitte amit akart, még jó hogy a tőkéről írtunk papírt..szóval nem hagytam magam..

Sajnáltam, hogy későn derült ki, de amíg nem házasodtunk össze mindig foglalkozott velem , megkérdezte mi van velem, milyen volt a napom, elvitt fagyizni, kedveskedett, minden jó volt..aztán becsüccsent a "saját fotelbe" és mintha legalább az ufók vitték volna el más lett..ez pedig következő év január..szóval fél év alatt.- mivel áprilisig nem hajlott a javulás felé..ráadásul nem bírtam annyit dolgozni, hogy anyagilag finanszírozzam a bűntetései, gépezését, így beadtam a válópert...októberre szétválasztottak, addig bent lakott a lakásomban, amit már neki kifizettem, én meg laktam mindenhol..sose kérdezte merre járok-leszarta, akkor én már mit tehetek??

És ha lepontoznak akkor is az van amit az első válaszban írtam és nekem ne találgasson olyan aki ennyire nem szívta meg mint én.

Kösz!

2008. szept. 2. 17:48
 16/18 anonim ***** válasza:
Anyós az oka a válásnak!Soha ne költözetek anyós közelébe!
2008. szept. 3. 11:28
 17/18 anonim ***** válasza:

aki az anyósokat szidja, az gondoljon bele, hogy az valakinek az édesanyja!!!

nektek hogy esne, ha a saját édesanyátokat szidná valaki???

nem vagyok anyós, azzal még sztem várok egy jó 25évet, mivel még én is csak 21 vagyok. :)

való igaz, én sem jövök ki jól a párom anyukájával, de nem szidom. ő is ember, felnevelt egy olyan fiút, akit nagyon szeretek. de ennyi. úgysem hagyom, h beleszóljon a kapcsolatunkba...

2008. szept. 4. 00:15
 18/18 anonim válasza:
NAgyon sokan házasság előtt nem élnek eygütt, tehát a házasság után esetleg kiderül, h nem működik asz együttélés..pl. a nő nem takarít, nem főz stb..Vagy sok az érdekházasság..illetőleg ha baba becsúszik sokan úgy oldják meg, hogy egyből lagzi!Énis egytértek, hogy az ország helyzete is szörnyű ezis rájátszik pl. munkanélküli lesz az egyik fél és hát ezis szőhet konfliktust..
2010. júl. 7. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!