Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tennél ebben a helyzetben?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tennél ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Nagyvonalakban a történet.... 10 éve vagyunk együtt a férjemmel, két kicsi gyerekünk van. Ő nagyon jól keres, havi 400e ft-ot kap. Az én bevételem kb. 180e ft. Sajnos pár hónapja munkanélküli lettem, így nekem maradt a 80e ft bevétel. A férjem amikor megkapja a fizetését, átutal nekem 100e ft-ot, majd ismét 50e ft-ot kb. egy hét múlva. Én veszem a kaját, én veszek a gyerekeknek ruhát, vezetem a háztartást (mosószer, tisztálkodószerek, stb.). Már a 4. hónap telik el úgy, hogy 15-20-dika körül megkérem a férjem, hogy utaljon nekem pénzt, mert kellene pl. egy cipő az egyik gyereknek vagy valamai, erre kijelenti, hogy nincs több pénz a számláján. Egy fillért nem tudunk félretenni, mert ő lazán 15 nap alatt elkölt 250e ft-ot.

elvileg az ő kiadásai: cigi 1000 ft/nap, kaja 1000ft/nap, rezsit ő fizeti a tesójának, ami 40e/hónap, illetve vett fel kb. 1m hitelt (nem tudom, miért kellett ennyi, a fogait csináltatta, de hogy mennyi volt a vége, passz), ebből havi 30e a törlesztése. Szóval fix kiadása: 130e ft. Én tankolok, én vásárolok be, stb., stb, de ezt írtam. Nem az fáj, hogy nem lenne elég a pénz, hanem hogy egyszerűen nem tudunk spórolni. Épp ma mondtam neki, hogy 40e marad abból, amit utalt (110e ment el 15 nap alatt a teljes családra) és kéne tankolni, erre mondta, hogy az utolsó 3000 ft-ja van a zsebében. Minden egyes hónapban ki vagyok akadva ezen, sokszor a fejemhez vágja, hogy nekem semmi sem elég, de könyörgöm, amikor a hónap második felében nincs pénz, akkor mit csináljak?? már mondtam neki, hogy elválok és akkor nincs ez a bizonyalanság, úgy osztom be a pénzt, ahogy akarom, de ő nem akarja elveszíteni a gyerekeket. Tudom, sokan nem ennyiből élnek, és az a baj, hogy fogalmam sincs, hogy durván 100e ft-ot hova tesz havonta, de ő sem tudja megmondani. Annyi a válasz, hogy elment kis szarokra. Hihetetlen, de évek óta nem vettünk új bútort, ruhát kb. fél évente veszünk magunknak (vagy turi vagy max. HandM), nem járunk szórakozni, étterembe, sehová, nem veszünk könyveket, semmit, mert egyszerűen nincs rá pénz.... valahol azt érzem, hogy talán én is szórom a pénzt és jogtalanul kérdezem és vonom felelősségre, hisz ő keresi a pénz nagyobb részét. teljesen tanácstalan vagyok, nagyon fáj, hogy itt van 2 gyerek és ennyire felelőtlen a férjem. azt gonsolom, hogy normális esetben ennyi pénzből 50-100e-et félre lehetne tenni havona és nem pedig azon veszekedni, hogy 15-dikén nincs csak összesen 40e ft. Sosem tudta beosztani a pénzt, de akkor miért nem hagyja, hogy én csináljam?? Depressziós, állítása szerint csak a jelenre tud gondolni.... de a gyerekek mellett ilyen kilátásokkal lehet ezt??? komolyan a váláson gondolkodom....

2015. máj. 16. 19:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Nem "elszámoltatni" kell, az olyan rendőrös, de hát csak végig kell gondolni, együtt.

Ha eddig jól kerestetek, akkor tényleg kialakulhat, hogy ugyan már, 1-2000 Ft, meg se kell gondolni, voltam én is így.

De aztán tényleg az a vége, hogy áll az ember, üres zsebbel és lövése sincs... Szóval nem kéne se elválni, se gyanakodni.

2015. máj. 17. 10:30
 12/16 anonim ***** válasza:
Szia! Csak személyes tapasztalatokat tudok megosztani veled, hátha segít. Pálcát törni nem akarok feletted mert mi sem tudunk spórolni (21 éves pár), de otthon a családom viszont nagyon. Legalábbis apám. Négyen vagyunk tesók, én önellátó vagyok az egyetem mellett, szóval rám nem költenek, de van otthon három kicsi. Anya nem dolgozik, és nem is dolgozott amióta engem megszült, de apa viszont dolgozik, és nagyon jól is keres vele. (600e +) Viszont! ebből csak 200at utal anyámnak, amiből ki KELL jönnie mindennel együtt egy hónapban. a többit elteszi. Mindig fizet életbiztosítást ilyesmiket, hogy később legyen zsé. Mi is turiból öltöztünk mindig. Viszont nyaralni, étterembe jártunk. Apukám elég zsugori. Semmi luxus, mindent megvon ami felesleges. (+ üdítő sosincs otthon max. ásványvíz), no cigi..stb. Próbáld rávenni, hogy te oszthasd be 1-2-3 hónapon át a fizuját...Kitartás. De a válás nem megoldás.
2015. máj. 18. 04:10
 13/16 anonim ***** válasza:
OFF: Azért ez az utolsó inkább elnyomó és egyensúlytalan rendszernek tűnik.
2015. máj. 18. 16:37
 14/16 B.I.G ***** válasza:
Nem bírom tovább olvasgatni a kommenteket.Hölgyeim a következő a helyzet nem vagyok hímsoviniszta flére ne értsék de azért apszurdumokat olvastam itt.40 év házasság után is anyámék veszekdnek a pénzen éltunk nagyonjó és kevésbéjó mondban is de viszionte nekem és a testvéremnek mindenünk megvolt.De a pénzen valahogy mindíg mentek a viták ,annyira hogy mi 8 éve vagyunk párommal ajó baba még nincs jövőre tervezzük de 8 éve nekünk minden közös de utálom ha elszámoltat még azzal apénzel is amit esetleg nem én kerestem meg.Én le is zártam nálun annyival a témát 1 szer lettem elszámoltatva,hát nem lett a kocsi megcsinálva 160 ezret darabokra téptem.Figyej ez egy férinek hatalmas érvágás egész nap melózik mint egy gáűlyarab gondondolom te meg mindíg a pénz miatt zaklatot mi nenne ha te úgy idekeskedsz miatta ő meg úgysem tudja megmondami hova megy a pénza ha egyszerűen a megkapott fizetésből elmetek bevásároln televeszed a hűtőt hogy jó sok kaja legyen benne hogy tényleg 1015 fogást azonnal össze tudj ütni és nelegyen hiáőny másba sem és késsz kifizettek minden ami marad marad aminem elment enyi.Annyit stresszeltek a pénzen majdnem minden párkapcsolat azért megy tönkre vagy félrelépés vagy a pénz.4 kiló két gyerekre sajátházba vagytok albérlet vagy hav 130 am,i fix kiadásotok van 280 meg 2 gyerekre enyire elég.ilyen egyszerű ennyire elég emberek 400.esemire.Na visszatérve ga az urad egyszer mondujk azt csinálná mint én mikr el akarod számoltani akkor foga és nem idegesen mert énsem voltam az nugodtan feláltam odamentemm a kis szekrényhez kivettem az elrakott lénket és néz mit szoktam csinálni a péntel és szétéptem.Soha többé nem kérdezte meg micsinálok a pénzel.elmondom micscsinál vele kvzik üditőt iszik éennyi el megy pikka pakk napi 1000 kajára meg nevettséges összeg annyival el sem indolok maximum reggelizni.Ebből csak hatalmas probléma lesz én tudom.Ne számoltasd mond meg neki hogy kész az a nyolcvan neked kell mert eleg van abbol hogy 15 ére bizonytalaság van anyagi téren.Fog meg mond ezt így szó szerint el neki és ha így sem fogja fel akkor sajnálom nem való apának a férjed .De az elszámoltatától mér én nagyon kilennék a helyében.
2015. máj. 19. 14:32
 15/16 anonim ***** válasza:

...egész nap melózik mint egy gáűlyarab...

B+ utolsó, azt hiszed egy nő nem dolgozik egész nap? Általában egy nő is dolgozik, meg még otthon is, akkor ez azt jelenti nyugodtan a s@ggére verhet a pénznek, mert ő gályázik egész nap?

2015. máj. 19. 21:00
 16/16 B.I.G ***** válasza:
B+ ?Én itt segíteni akrtam neked, juss valahogy közös nevezőre de tudod mit segítsen rajtad afekete rák.Figyelh már a te nyanvadt 80 ezred arra nem lenen elég hogy éhen hlaj te nygaokos.Én tudod micsinálnék a férjed helyébe,felkéreznél akár csak egyszer is megfognálak és kidobálak mit macskát sz/rni.leglább nem lenen ki elverne 4 kilót 15 napő alatt a semmire.Tudod micsinál az a szerencsétlen flótárs azzal a kis pénzel amit magának betart,szerinem fogyja és havi 2 szor el megy egy oylan nőhöt aki nem azzal fogadja hogy hol a pénz te kitartott..A gyerekeket mindent elvennék tőled azt akkor mutasd meg milyen kemény vagy.Egy igazi paraszt lehetsz.Mondom remél annak a szerencsétlen flótársnak benőmá a feje lágya hogy van egy kitartott nője aki elveri az egész pénzét úgy hogy fel sem bírja belőle kéthavonta öltöztetni a gyerekeket.Gratulálok neked nagy tapsXD már az egy vicc hogy érettemberkét itt kész segítséget honann tudod kiktől te mind1 is nem érdemes azilyet illeti semmivel.Csak azt a szerencsétlen embert sajnálom.
2015. máj. 19. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!