Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tennél ebben a helyzetben?
Nagyvonalakban a történet.... 10 éve vagyunk együtt a férjemmel, két kicsi gyerekünk van. Ő nagyon jól keres, havi 400e ft-ot kap. Az én bevételem kb. 180e ft. Sajnos pár hónapja munkanélküli lettem, így nekem maradt a 80e ft bevétel. A férjem amikor megkapja a fizetését, átutal nekem 100e ft-ot, majd ismét 50e ft-ot kb. egy hét múlva. Én veszem a kaját, én veszek a gyerekeknek ruhát, vezetem a háztartást (mosószer, tisztálkodószerek, stb.). Már a 4. hónap telik el úgy, hogy 15-20-dika körül megkérem a férjem, hogy utaljon nekem pénzt, mert kellene pl. egy cipő az egyik gyereknek vagy valamai, erre kijelenti, hogy nincs több pénz a számláján. Egy fillért nem tudunk félretenni, mert ő lazán 15 nap alatt elkölt 250e ft-ot.
elvileg az ő kiadásai: cigi 1000 ft/nap, kaja 1000ft/nap, rezsit ő fizeti a tesójának, ami 40e/hónap, illetve vett fel kb. 1m hitelt (nem tudom, miért kellett ennyi, a fogait csináltatta, de hogy mennyi volt a vége, passz), ebből havi 30e a törlesztése. Szóval fix kiadása: 130e ft. Én tankolok, én vásárolok be, stb., stb, de ezt írtam. Nem az fáj, hogy nem lenne elég a pénz, hanem hogy egyszerűen nem tudunk spórolni. Épp ma mondtam neki, hogy 40e marad abból, amit utalt (110e ment el 15 nap alatt a teljes családra) és kéne tankolni, erre mondta, hogy az utolsó 3000 ft-ja van a zsebében. Minden egyes hónapban ki vagyok akadva ezen, sokszor a fejemhez vágja, hogy nekem semmi sem elég, de könyörgöm, amikor a hónap második felében nincs pénz, akkor mit csináljak?? már mondtam neki, hogy elválok és akkor nincs ez a bizonyalanság, úgy osztom be a pénzt, ahogy akarom, de ő nem akarja elveszíteni a gyerekeket. Tudom, sokan nem ennyiből élnek, és az a baj, hogy fogalmam sincs, hogy durván 100e ft-ot hova tesz havonta, de ő sem tudja megmondani. Annyi a válasz, hogy elment kis szarokra. Hihetetlen, de évek óta nem vettünk új bútort, ruhát kb. fél évente veszünk magunknak (vagy turi vagy max. HandM), nem járunk szórakozni, étterembe, sehová, nem veszünk könyveket, semmit, mert egyszerűen nincs rá pénz.... valahol azt érzem, hogy talán én is szórom a pénzt és jogtalanul kérdezem és vonom felelősségre, hisz ő keresi a pénz nagyobb részét. teljesen tanácstalan vagyok, nagyon fáj, hogy itt van 2 gyerek és ennyire felelőtlen a férjem. azt gonsolom, hogy normális esetben ennyi pénzből 50-100e-et félre lehetne tenni havona és nem pedig azon veszekedni, hogy 15-dikén nincs csak összesen 40e ft. Sosem tudta beosztani a pénzt, de akkor miért nem hagyja, hogy én csináljam?? Depressziós, állítása szerint csak a jelenre tud gondolni.... de a gyerekek mellett ilyen kilátásokkal lehet ezt??? komolyan a váláson gondolkodom....
Tartok tőle, hogy itt is megkapom, hogy elégedetlen
p1cs@ vagyok és már a földhöz verné a ... ha ennyit keresne. A baj nem is ez, hanem hogy egyszerűen a férjem nem tud elszámolni egy csomó hiányzó pénzzel és vajon van-e jogom elszámoltatni??
Nem elszámoltatni kell, hanem együtt kitalálni egy megoldást.
Kezdjétek el felírni, hogy mire mennyit költötök (elteszed a blokkot és este beírod egy excelbe), abból látszani fog hogy mire megy el a sok pénz. Ez alapján el tudjátok határozni, hogy hol spóroljatok.
köszönöm a válaszokat!
azt, hogy felírjuk, hogy ki mit vesz, már próbáltuk, de ő mindig lusta volt hozzá és nem írt be semmit.
a többedik elbeszélgetés után ő ajánlotta fel, hogy akkor hónap elején átutalja nekem a pénzt és majd én kezelem. ebből az lett, hogy 150e-t utalt, ma kértem, hogy utolja légyszi a többit és mondta, hogy nincs több.... ezen persze kiakadtam, mert mi a jó fenét csinált 15 nap alatt 250e ft-tal, de már belefáradtam, hogy megint erről nyissak vitát... egyszerűen tanácstalan vagyok. :((
ezt csak együtt tudjátok megoldani,megbeszélni,én hiába írom,hogy mi összesen 300-320e ftból élünk hárman albérletben...
beszélni kell vele. illetve,bemenni a bankhoz,és hó elején kivenni minimum 300at,hazavinni,és onnan nézni mennyi fogy. de csak tippelek,hogy így kevesebb fogyna. kártyáról bazi könnyű költekezni.
Közös számla, mert akkor látod a pénzmozgásokat.
a házasságban a megszerzett bevétel közös, nem az övé.
Baratnoje van es arra kolti. (A szamlakat ezert nem mutatja meg csak "elfelejti". Ha a baratnoje messzebb lakik a benzinre sok elmegy, megszallnak par orara valahol az 5-8000 forint, egyutt ebedelnek vacsiznak az kb. 5000 neha vesz neki ajandekot ezt-azt (szarsagokat pl. Cd, dvd, konyv, parfum, virag), az is elvisz par ezret hipp-hopp.
De lehet a tesojanak nem csak alberletet fizet, hanem meg vagy 100.000-et hogy segitse csak neked nem meri elmondani. Vagy fuvezik is (fuves cigi draga) esetleg valoban k..vazik.
mondjuk ha szexre baratnore menne akkor csak eszrevenned. Szoval inkabb valakinek odaadja vagy segitsegul vagy mert valamit vesz (el is jatszhatja pl. Kartya, biliard, jatekgepezes).
De ha nem akarsz az agyalasba beleorulni akkor bocsi az elobbiekert. Megoldas a kovetkezo:
Van 80-ad, + kapsz 150-et az 230. Ebbol ha o naponta egy melegetelt nem otthon eszik azaz azt nem kell fizetned, akkor bizony te tudod kigazdalkodni. Csokkentsd a vizhasznalatot, aramhasznalatot, turkaloba vegyel ruhat a gyerekeknek is ugyis hamar kinovik, kinaiban cipot, szinten kinovik. Ha dragabbat veszel akkor magyarazd el nekik, hogy vigyazzanak ra, mert ha nem nincs masik.
a benzin lehet necces de akkor ha lehet a folosleges utakat keruljetek logisztikazzatok jobban.
ne az o penzere palyazz mert nyilvanvaloan nem akarja hkgy megtudd hova teszi a sok lovet.
Ez durva...230 ezerből te tartod el mindenestől a családot, még a tankolást is ebből oldod meg.
És az is durva, hogy férjed ilyen jól keres, mégsem tudtok félretenni egy fillért sem. Nem múködtök egy családként. Én tuti kérdőre vonnám, hova túnik ennyi pénz, ha tetszik neki ha nem. És nem igaz, hogy nem tudja rá a választ....1000 ft-nál előfordul, hogy nem tudom éppen, mire költöttem el...de 100 ezer ft csak úgy nem túnik el. Szerintem tudja ő ezt nagyon jól, csak nem mondja el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!