Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Megítélhetik egy apának hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megítélhetik egy apának hogy egy 3 éves gyereket nyaranta külföldre vihessen?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 23. 12:49
 1/5 anonim válasza:
80%
Természetesen. Miért?
2015. ápr. 23. 12:51
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

igen, persze, főleg ha az apa külföldön él és dolgozik is.

Nálunk ez a helyzet, a volt férjem 3 éves korától viszi a kisfiunkat télen/nyáron pár napokra.

Az egy dolog, hogy mi férfi-nő kapcsolatban, házaspárként nem funkcionáltunk jól, ettől a gyermekünk közös, mindketten szeretjük és szeretnénk jó szülei lenni.

Nekem is jól jön így egy pár szabad nap (amikor dolgozhatok ezerrel :), kicsit csendben lenni a sok nyüzsgés után- ők pedig tudnak közös programot szervezni.

Egyedülállóként nekem máshogyan nem is lenne még ez az évi néhány nap szabadságom sem.

Örülj neki, hogy ilyen szándéka van- akkor is maximálisan támogatnám az ötletet, ha egyébként az apja belföldön élne, csak gondolna a gyermekére a nyaralás tervezésekor is.

2015. ápr. 23. 13:14
 3/5 A kérdező kommentje:
És ha az apa nem magyar állampolgár és a saját országába akarná vinni?
2015. ápr. 23. 13:18
 4/5 anonim ***** válasza:
58%

hmm

ha gyanítható h az apa nem fogja visszahozni neked a gyereket akkor igen kérheted a láthatás korlátozását ezen irányban

de ha ez nem áll fenn akkor nem érdemes ....

2015. ápr. 23. 13:38
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

2. válaszoló vagyok, az elvált édesanya.

A férjem külföldi állampolgár, simán vihetné, ha akarná.

Eddig még csak EU-n belül, nyugat-európai országba vitte, ahol jenleg él és dolgozik, nem a származási országába, ami EU-n kívüli, sőt kontinensen kívüli is.

Elméletileg oda is vihetné, de megállapodtunk, hogy nem.

Szerencsére kijátszani több okból nem fog és nem is tud:

- beutazáshoz ÚTLEVÉL kell, amit én csináltathatok meg (jelenleg EU-ban személyivel utazik a gyermekem az adott országba)

- EU-n kívül a legtöbb helyen (így nálunk is a származási országba) beutazási vízum kell vagy állampolgárság (ez utóbbit megteheti a külföldi fél, hogy a konzulátuson saját jogán elintézi a gyereknek, de még mindig nincs útlevele, így ebből sem tudok kimaradni)- ja és ehhez is EREDETI, magyar hatóság által felülhitelesített születési anyakönyvi kivonat kell- azt is jellemzően a szülői felügyeleti jogot gyakorló szülő kérheti ki, a felülhitelesítésnél már mindenképpen indokolni kell

- oltási könyv kell egy rakás kötelező védőoltás igazolásával- egyébként nem vicces és kicsit sem fájdalommentes a sárgaság elleni védőoltás beadása- 3 év alatti EU-ban született, itt immunizálódott gyereknek nem nagyon szokták ajánlani a pikk-pakk utazgatást egzotikus országba- én is ezt az álláspontot képviselem. Főleg akkor, ha a célországban nincs vagy nem teljeskörű a hatósági jogköre a külképviseletnek (magyarul nincs konzulátus, nagykövetség, csak valami tiszteletbeli konzul vagy még az is csak X távolságra)

Van még egy aprócska biztonsági elem (tudom, mindent ki lehet játszani, de ezzel az erővel a szomszéd faluban élő apuka is elrabolhatja a gyereket, ha olyan közöttetek a viszony, szóval nem ezen múlik):

Azoknál az országoknál, ahová a gyerek személyivel utazik le tudják kérni adatbázisból a gyerek adatait. 1.500 Ft-ért a BM központi adatbázisba lehet kérni, hogy a te neved és telefonszámod legyen regisztrálva- ez itthon egyébként a lakcímkártyán is megjelenik.

Kevesen tudják, érdemes kérni.

Összességében pedig normális viszonyban érdemes maradni az elvált féllel.

Ha kérdéseid, kétségeid vannak, akkor a gyermek állandó lakcíme szerinti gyámhivatalban van ingyenes tanácsadás, fogadóóra, menj el oda, jelentkezz be, tudnak szakszerűen segíteni- de akár a külföldi férjed magyarországi képviseletén is (főleg, ha a gyermek kettős állampolgár- akkor nyugi, veled is szóba állnak, hiszen te képviseled őt).

2015. ápr. 23. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!