Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehet hatástalanítani egy különélő szülőt, aki kijelentette, hogy soha nem fog hozzájárulni kiskorú gyermeke külföldre utazásához?
Kérdező, bár engem többször lepontoztak, de gyakran utaztam /utazok a fiammal az apa beleegyezése nélkül. Ráadásul egy ideje külföldön élünk már, Apa ehhez sem adta beleegyezését, de pótolták azt a hivatalok ;-)
Amit linkeltél írás, az még március előtti ;-) Szívesen megadom az ügyvédem elérhetőswgét, hátha neki elhiszed. Még egy kiegészítés. Ez, hogy fél év után kell az apa beleegyezése, nem tudom honnan vetted. Akkor kell az apa beleegyezése, ha letelepedési szándékkal mész külföldre. Nincs tehát pontos szabály, hogy hány napot lehetsz vele külföldön. Szerezz ügyvédet és kérd a gyámhivatalban a gyermek tartózkodási helyének kijelölését. Ez a hivatalos menete a költözésnek. Nyaralni pedig nem kell semmi, ő is vihetné a te beleegyezésed nélkül az új érvényben lévő ptk szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!