Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan lehet hatástalanítani...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehet hatástalanítani egy különélő szülőt, aki kijelentette, hogy soha nem fog hozzájárulni kiskorú gyermeke külföldre utazásához?

Figyelt kérdés
Több éve külön élünk, anyagilag semmivel nem segít, egy éve nem is keresi a gyermekét, még születésnapjára sem hívta föl, engem egy éve jelentget gyámhivatalnál, hogy miattam nem tud találkozni a gyerekkel - miközben jegyzőkönyvben vallja, hogy nem is keresett láthatás miatt. Nem a gyerek érdekli, hanem az irántam lévő bosszúvágy, amiért nem maradtam vele, és külön életet kezdtem. Kétszer akadályozta már meg külföldi munkavállalási szándékomat, de mivel kell a különélő szülő írásbeli hozzájárulása, ez azt jelenti, hogy még kirándulni sem mehetek országhatáron túlra! Azaz, amíg gyermekem kiskorú, tehát még 12 év, nem mehetek vele külföldre soha, amíg az apja él! Jogilag van erre valami megoldás? "Szökési kísérletet" ugyanis nem akarok, csakis jogilag védett helyzetben utazni. Előre is köszönöm a válaszokat!

2014. nov. 23. 14:13
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"Mert annak a meghosszabbításához megint csak az apa kell, különben akár haza is toloncolhatnak, ha éppen a papírjainkat ellenőrzik."

Ha van a gyermekelhelyezésről határozatod, akkor nem kell a másik fél az útlevélhez.

A személyi igazolványt pedig csináltasd meg neki, már születéstő lehet, nem csak 14 éves kortól. EU-n belül azzal is utazhat, bár iskolában meg más hivatalos ügyeknél az útlevelet érik.

A két dokumentum úgysem egy időben jár le, ha valamelyik lejár/elveszik, a másikkal még mindig tudtok utazni.

Én is elvált vagyok és külföldre jöttem a gyerekekkel (bár nálam az ex beleegyezett).

2014. nov. 23. 23:54
 12/14 anonim ***** válasza:
jelensd fel apukát amiért nem fizet ha börtönel fenyegetik nem fog problémázni, myilván való hogy csak téged akar kínozni állj ki magadért akor leál
2014. nov. 24. 00:40
 13/14 A kérdező kommentje:
8-as, én biztos nem pontoztalak le :) hasznosak a válaszaid. Amit linkeltem, úgy láttam, hogy ehó 19-én frissítették utoljára, külön kiemelve az ellenőrzés közti különbséget a schengeni térségben, és azon kívül. Nekem azért érdekes, mert a cél az Egyesült Királyság, és az pont nem tartozik bele. A gyermeket egyelőre ideiglenes intézkedéssel helyezték el nálam.
2014. nov. 24. 12:30
 14/14 anonim ***** válasza:
8-as vagyok. Ha van végzés a kezedben, az bőven elég a reptéren. Az elején én is úgy utaztam. Amúgy szintén az Egyesült Királyságban élünk.
2014. nov. 24. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!