Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kisemmizem ezzel a gyerekeim? Lekéne mondjak a fél házról mert nem én fizettem a hitelt?
A volt feleségem fizette a lakáshitelt,és most eladáskor kérem a részem.
Ő kapta meg a kizárólagos lakáshasználatot,de nem fizetett nekem lakàshasználatot az én részemre. Ő és az új férje fizették a lakáshitelt. Én a tulajdonrészemről nem mondtam le,gyerektartást fizetek rendesen.
Az exemék eladják a lakást,a hitel vissza fizetése után is marad a lakás árából 8 millió. Ők úgy gondolták hogy az új férje öröksége és a 8 millió elég egy nagyobb ház megvételére.
Én azonban kérem a nekem járó 4 milliót. Exem szerint ezzel a gyerekeim fosztom ki,mert nem örökölnek majd utánam semmit,ezzel kisemmizem őket. Nekem nincs is annyira szükségem erre a pénzre,mondjak le róla.
Valóban nincs égető szükségem a pénzre,de nem akarom azt se h exem új lakásában álljon.
Kedves 15-ös, tanulj meg értelmezni, a házat közösen vették aminek a fele váláskor járt volna a kérdezőnek, de mivel a nő nem fizetett mégis benne lakott, a kérdező nem fizette a fele törlesztőt.
Te elfogadnád, hogy otthagysz egy házat 1 peták nélkül egy másik férfinak amit közösen vettetek te meg albérletben tengődsz?
Nem sok eszed lehet....
Egy próbát megérne. De sztem nem azzal van a gond h jogilag nem jár,hanem hogy szerinte erkölcsileg nem jár ez nekem.
Jön itt a nézzem a gyerekek érdekeit szöveggel,és hasonlók.
Nem látom hogy miért érdekük az a gyerekeknek,h ő és az uj férje vegyenek közösen egy házat. Amiből kevesebb fog járni nekik ha lesz közös gyerek(és tudom h tervezik,mert nálam vannak a gyerekek olyankor mikor ők kezelésre mennek). Vmint ha vmi történik a volt feleségemmel,a férjének holtig tartó haszonélvezete lesz a lakáson. Ez sem hinném h a gyerekek érdekeit szolgálja.
Nekem most valóan nincs szükségem a 4 millióra,hirtelen nem tudom mit kéne kezdeni vele. De nem az exem új lakásában a helye az biztos.
Mond azt, hogy a gyerekek érdeke az, ha a 4 millió nem egy olyan lakásban lesz, aminek ki tudja még hány örököse lesz. Hanem nálad, amiből vagy majd lakást veszel, vagy ott lesz tartaléknak, ha a gyerekeknek bármiért szüksége lenne rá. Ez szerintem jobban szolgálja a gyerekek érdekét.
Na meg azért hülyeség még az örökségen gondolkodni. Azért általában a szülők még sokáig élnek, mikor a gyerekek már külön költöznek, családot alapítanak. Vagy miért olyan fontos ez az örökség? Addig nem lehet önálló életük a gyerekeknek, amíg a feleségedék meg nem halnak? Már bocsi. :) De szerintem tök hülyeség most az örökséggel foglalkozni.
Én sem értem miért akar az exem temetni már most.
Ő példálozik azzal még h nem fognak örökölni igy a gyerekeim utánnam semmit,mert h én csak felélem majd a pénzt.
"Tudom h jogosan jár a pénz, az exem hisztizik miatta h nem akarja kifizetni."
Szerintem ha rendelkezik egy minimális logikával, akkor a volt feleséged is pontosan tudja, hogy abban az esetben, ha a hitel törlesztőrészlet rád eső fele, amit te nem fizettél neki, illetve a határozatban megállapított lakáshasználati díj, amit ő nem fizetett neked ugyanaz az összeg, akkor neked jogosan és törvényesen jár a lakásért kapott vételár hitel végtörlesztő összeggel csökkentett összegének a fele.
Ha nem így lenne, akkor nem kéne hisztiznie. Épp azért próbálja hisztivel, meg a gyerekek érdekeire való hivatkozással elérni, hogy önként mondj le a téged jogosan megillető pénzről, mert pontosan tisztában van vele, hogy ha előbb-utóbb jogi útra terelődik a dolog, akkor igazságos megoldás fog születni, nem pedig az, amit ő szeretne.
(A gyerekeid pedig utánad épp úgy fognak örökölni egyszer, mint az anyjuk után, függetlenül attól, hogy annak idején a vagyonod hány %-a lesz ingatlanba, illetve vagyontárgyakba befektetve, és hány %-a lesz bankszámlán vagy bármilyen más formában.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!