Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kisemmizem ezzel a gyerekeim? Lekéne mondjak a fél házról mert nem én fizettem a hitelt?
A volt feleségem fizette a lakáshitelt,és most eladáskor kérem a részem.
Ő kapta meg a kizárólagos lakáshasználatot,de nem fizetett nekem lakàshasználatot az én részemre. Ő és az új férje fizették a lakáshitelt. Én a tulajdonrészemről nem mondtam le,gyerektartást fizetek rendesen.
Az exemék eladják a lakást,a hitel vissza fizetése után is marad a lakás árából 8 millió. Ők úgy gondolták hogy az új férje öröksége és a 8 millió elég egy nagyobb ház megvételére.
Én azonban kérem a nekem járó 4 milliót. Exem szerint ezzel a gyerekeim fosztom ki,mert nem örökölnek majd utánam semmit,ezzel kisemmizem őket. Nekem nincs is annyira szükségem erre a pénzre,mondjak le róla.
Valóban nincs égető szükségem a pénzre,de nem akarom azt se h exem új lakásában álljon.
Határozat van arról h neki fizetni kellett volna nekem,ahogy arról is h a hitelt fele fele arányban kell fizetni.
Nem volt semmi felujítás a lakásban a válásunk óta ezt tudom.
Nem fizették ki egy összegben. 13 milliót adnának a lakásért,és ebből jön le a fennmaradó hitel. Ìgy maradna meg 8 millió,aminek a fele jár nekem.
Én albérletben lakom a válás óta.
12: Így már értem. Akkor valóban jár neked a 4 millió.
Én nem adnám bele más házába.
Ha nincs is rá most szükséged, a későbbiekben még lehet. Vagy akár a gyerekeidnek is félre teheted.
"Határozat van arról h neki fizetni kellett volna nekem,ahogy arról is h a hitelt fele fele arányban kell fizetni. "
Ennyi. Nem fizettél bele semmit. Mit vársz akkor?
Ennyi erővel megyek én is adok egy idegennek az utcán 4 milliót mert csak úgy ni.
Remélem az exed nem fog abból még 1 milliót se adni mert egy petákot sem érdemelsz !!!
Az első pár hozzászóló szerintem félreértett valamit. Nyilván nem a ház értékének 100 %-ára vettetek fel hitelt annak idején, így attól, hogy a volt feleség fizette a hitel törlesztőrészleteit, még neked is van jogos követelésed.
Aki ezt nem érti, illetve a másik kisemmizésének érzi, annak érdemes lennie végiggondolnia, hogy mennyire érezné igazságosnak, hogy ha egy lakás/ház vásárlásakor kicsengetne X millió forintot ő is, a házastársa is a saját keresetéből, meg szükségük lenne még Y összegű hitelre. Aztán a válás után a volt házastárs vállalná át a hitel törlesztését, ugyanakkor évekig lakhat a közös tulajdonú lakásban anélkül, hogy neki egy reális összegű lakáshasználati díjat fizetne.
A lakás eladása után meg a teljes vételárat megtartaná, ő meg, aki meg X milliót ráköltött annak idején a megvásárlására, (és igaz, hogy nem fizette a törlesztőrészlet felét, de nem is követelte vagy hajtatta be jogi úton a neki a törvény szerint jogosan járó lakáshasználati díjat), elköszönhet a pénzétől.
Nyilván ügyvédre van szükséged, hogy jogilag korrekt és igazságos megoldást találjatok. Figyelembe fogják venni, hogy a hitel törlesztőrészletének fele (amit helyetted fizetett a volt feleséged), illetve a lakáshasználati díj, ami viszont jogilag kötelessége lett volna fizetni, de nem tette - hogyan viszonyul egymáshoz.
(Ha pl. közel egyforma összeg lett volna havonta, akkor neked nyilván a lakás értékesítési árának közel fele jár majd.)
Nem fizettem mert exem se fizetett semmit.
Házasság alatt vettük a lakást. A törlesztő rám eső része 35 ezer ft lett volna,az exemnek pedig a lakáshasználatért kellett volna ennyit fizetnie nekem.
Én még a válás után az első pár hónapba oda adtam a pénzt,de ő nem adta vissza nekem a pénzt.
Így e-mailbe megbeszéltük h nem cserélgetjük a pénzeket mert nincs értelme
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!