Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Van esélyem az icipici lányaimra?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van esélyem az icipici lányaimra?

Figyelt kérdés
A gyermekeim apja a napokban megfenyegetett, hogy elpereli tőlem a kislányaimat, a nagyobbik 2 éves, a kisebbik 8 hónapos. A történetünk a következő. Tavaly szeptemberben 5 hétre elhagyott minket, akkor 4 és fél hónapos volt a kisebbik lányom. Haza könyörögtem szó szerint, mert mindenképpen rendbe akartam tenni a kapcsolatunkat. Haza költözött, de ő már nem nagyon tett meg semmit a családért, csak a külvilág felé tartotta a látszatot. Januárban végleg lezártam a kapcsolatunkat. Ekkor ő megint elköltözött, ismerős meg is vette extra gyorsan a házunkat, de sajnos nem kapták meg a hitelt, így még sem tudtuk eladni. Ezután márciusban haza költözött, azzal a címszóval, hogy amíg el nem adjuk a házat, addig ő mégis itt él. Kétszer utalt nekem gyerektartást: februárban és márciusban. Ezidáig szóba sem került, hogy akarja a lányokat. Amikor haza költözött, én kértem, hogy közösen lássuk el őket, mivel ha itt él, akkor legyen az apjuk is. Így minden másnap ő is fürdet, illetve hétvégén egyik nap az ővé a gyerekekkel. Ő dolgozik, így egyébként reggeltől délutánig én nevelem őket. Én szültem, szoptattam őket, én vittem orvoshoz mindkettőt, én ápoltam őket betegen, én keltem hozzájuk éjszaka, minden klasszikus feladatot én láttam el mindig is! Márciusban rájött arra, hogy mégsem akarja eladni a házat, hanem azt szeretné, ha én magamtól lemondanék a feléről, és ezt azzal akarja elérni, hogy elpereli a gyerekeket tőlem! Nem is értem az egészet, huszonéves fiatal srác, sokat járt-jár bulizni, nem hinném, hogy tényleg fel akarná nevelni őket. Ezt azért teszi, hogy idegileg tönkretegyen, és lemondjak minden közös tulajdonról. Azért félek, mert nagyon jól hazudik, folyton a látszatra figyel, míg én egy indulatosabb ember vagyok, nem foglalkoztatnak annyira a külsőségek. Még egy kis adalék: tavaly szeptemberben egy másik lányért hagyott el minket, amire sok-sok tanúm van. Azóta újra együtt van ezzel a fiatal lánnyal. Gyed-et és gyes-t kapok, családi pótlékot, családi adókedvezményt, ez így összesen 140 ezer körül van, illetve a családom van annyira jómódú, hogy ha ezen múlik, még egy lakást is vesznek nekem. Egyelőre egy fedél alatt lakunk a közös házunkban, aminek a fele az enyém, szóval nem állok rosszul anyagilag. Jól fizető, vezető beosztású munkakörből mentem gyes-re, ahova visszavárnak. Milyen esélyeim vannak? Nagyon félek!!! Inkább mondjak le a közös házról???

2015. ápr. 11. 21:17
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező hát a családtagjaiddal, a nővéreddel a családoddal bizonyítod!! Nem kell papír, fénykép stb. elég ha kiállnak és elmondják. Minél többen ugyan azt. És előtte begyakorolni az ügyvéddel, aki tanácsot is adhat.

Egy rakás tanú ugyanazt mondja melletted, és a gyerekeket is megnézheti a bíró vagy valami kirendelt akárki és láthatja, milyen körülmények közt vannak és, hogy jól érzik magukat veled. Plusz ott vagy te, aki HIGGADTAN és következetesen ugyanazt mondod.

A párod meg bemutatkozik a bírónak a tahó stílusával, és az össze-vissza sztorijával de nem tudja bizonyítani, hogy jó apa volt. Elvégre lepattant majd visszajött majd megint a nőjével van! Na erre, mit lehet mondani? Hogy megfontolt??

Na ne röhögtessen kérem. Hagyd rá a dilinyóját te meg vedd el, ami a tiéd ne ijedj meg tőle! Annál jobban vérszemet kap.

Após pajtást hagyd ki de ha manipulál akkor közöld vele, szintén tanúk jelenlétében, hogy a feleségével azt csinált, amit akart, most a fiát is dróton rángatja nem véletlen lett ilyen büszke lehet rá de a saját unokáinak már ne akarjon alájuk rakni mert egyszer felnőnek és úgyis megtudják az igazat de az neki nagyon kellemetlen lesz ugyanis téged, mint anyukát nem lehet végérvényesen kilőni a képből ebben ne is reménykedjen. Ez a ti ügyetek nem az övé és nem a fia ellen vagy hanem a gyerekeid-gyerekeitek az ő unokája mellett. Erre figyeljen ha van egy kis esze. Ennyi.

Ha felfogta oké ha nem akkor ne parázz be az ostoba, tehetetlen ember mindennapos fegyvere a nagy szája meg a belőle folyó h.lyeség és üres fenyegetőzés!

A statisztikákra meg ne adj mert azok sosem állják meg a helyüket.

40% az apa javára! Jah! Főleg két pici lány esetében.

Na hát körülöttem aztán vannak elvált emberek, csonka családok, bölcsiben is dolgoztam egy darabig de még nem láttam gyermekét egyedül nevelő egyedülálló apukát egyet sem!

Van ilyen is de ahhoz már tényleg egy totál alkalmatlan, ledurrant anyuka kell.

Akár a munkahelyedről is hozhatsz igazolást arról, hogy milyen embernek tartanak. Az is elmond valamit. Plusz a családod.

Ha meg mocskolnak akkor te is elmondhatod, hogy az ő családja milyen és a párodat milyennek találod. Befolyásolható, gyerekes, nemtörődöm stb. A te szavad is ér annyit a különbség az, hogy bárki megmondja melletted, hogy a gyerekeket eddig te láttad el te tettél meg mindent azért, hogy visszajöjjön, hogy egy család legyetek.

Ezek után, miről beszélgetünk?

A hazugság mindennapos dolog egy határozott erős nőt ezzel nem lehet beparáztatni.

A zsaroló meg egész életében az marad és arra száll rá, akivel ezt már egyszer meg tudta tenni.

Ha lemondasz a házról egy darabig nyugton marad aztán kezdi elölről. Aztán megint valami mással.

Nem szabad hagyni ezt a ház szálat el kell varrni.

Habár én abcúg hitel ellenes vagyok nem tudom te, hogy állsz anyagilag a családod mennyit segítene ebben, de ha hajlandó kimenni úgy, hogy megveszed a részét akkor megreszkíroznám aztán eladnám, vagy kiadnám valami megbízható embernek.

És ha belemegy azonnal előszerződést kötni és egy fitying előleget sem adni, amíg alá nincsenek írva a papírok.

2015. ápr. 11. 22:39
 22/30 anonim ***** válasza:
Több válóper volt mostanában az ismeretségemben, két esetben is az apuka kapta a gyerekeket. Elmondom mit vett figyelembe a bíróság (két különböző városban). Az anyagi körülményeket és azt, hogy ki tud abban a házban maradni ahol a gyerekek születtek. Mindkét esetben családi ház volt és mind a két esetben a feleség költözött albérletbe. Mindkét feleségnek volt/van munkája, méghozzá jól kereső biztos állása. Egyáltalán nem okozott gondot egyik esetben sem se az albérlet fizetése sem egyéb anyagi gondok nem voltak. Mégis mindkét esetben azt mondta a bíró, hogy a gyerekek ott maradnak a házban mert oda születtek. Ezt már leírtam itt sokszor ilyen kérdéseknél, mindig le is pontozták, de most leírtam még egyszer hátha a kérdező komolyan veszi. Ha lemondasz a saját tulajdonodról és kiköltözöl abból a házból, és a férjed tényleg harcol a gyerekeiért, bizony megkapatja. Azzal, hogy ha lemondasz a saját részedről gyakorlatilag nincstelen leszel és az k..va szar pont a bíróság előtt.Eszedbe ne jusson, és az se, hogy elhagyod a házat!
2015. ápr. 12. 16:11
 23/30 anonim ***** válasza:
A pasi lepodne meg legjobban, ha megkapna a gyerekeket.Szerintem eszeben sincs a bulizos csajozos eletvitelet feladni a gyerekekert.
2015. ápr. 12. 21:46
 24/30 anonim ***** válasza:
22-es, ez komoly? azt lehet tudni, mi volt az oka, hogy az anyák nem maradhattak a házban (a férj nevén volt az egész, vagy mi történt?) Megegyeztek, vagy harc volt? Csak kíváncsiságból kérdezem, mert ez így érdekes fordulat azoknak, akik a férj házasság előtt szerzett lakásába mennek, és oda születnek a gyerekek.
2015. ápr. 12. 21:52
 25/30 A kérdező kommentje:

Na, pont ez a sakk-matt!!! Hogy ha lemondok a házról, akkor utána hova viszem a lányaimat? Akkor lesz igazán esélye elperelni tőlem!! De ha igazán őszinte akarok lenni, akkor az egészet nem is értem. Eddig szóba sem jött, hogy akarja a gyerekek felügyeleti jogát. Minden alkalommal gyerektartásról beszélt, februárban és márciusban utalt is, majd elment ügyvédhez, és ezután pár nappal már nem utalta el a gyerektartást, hanem közölte, hogy "nem mondok le a gyerekeimről". Szóval nem hinném, hogy komolyan fel akarja nevelni őket. Nincs előttem, ahogy reggel elviszi őket oviba, aztán elmegy dolgozni, hazahozza őket, uzsonna, fürdetés, mese, altatás, és még a házat is rendbe rakja. Ez még egy egyedülálló anyának is iszonyat nehéz, még akkor is ha már nagyobbak lesznek a gyerekek, mondjuk két év múlva (4 évesek és 2,5 évesek lesznek). Szóval ebbe egyáltalán vajon belegondolt?

AHOL APUKÁNAK ÍTÉLTÉK A GYEREKEKET, OTT APUKA TÖKÉLETESEN ELLÁTJA ÍGY A FELADATOKAT??? Kizárólag a ház alapján döntöttek? Anyuka valamiért alkalmatlan volt? Ezt nem is értem...

2015. ápr. 12. 21:54
 26/30 anonim ***** válasza:

"Csak ez a riasztó adat, hogy 40%ban az apukáknak ítélik a gyerekeket!!! Ez borzasztó!"

Azokban az esetekben áll ez az arány, ahol az apák is kérték a szülői felügyeleti jog nekik ítélését. És ezekben az esetekben is a gyermek(ek) bíróság érdekeit vette figyelembe a bíróság. Éppen ezért az a riasztó, hogy ezt bárki borzasztónak véli.

2015. ápr. 13. 10:04
 27/30 anonim ***** válasza:
Kérdező azért, mert te rosszul válaszottál, még nem minden férfi olyan, mint a párod, igen nagyon sok olyan apuka van, sőt a normális apukák ilyenek, hogy ugyanúgy el tudják látni a gyereküket, mint az anyjuk. Ez a 40%, amitől nem tudsz elszakadni, nem azt jelenti, hogy a te kisgyerekeidet oda fogják ítélni egy olyan embernek, aki alkalmatlan a gyereknevelésre. A legtöbb válásnál, ha a gyerekek már olyan korban vannak, hogy ők is el tudják mondani kinél szeretnének élni, lehetséges, hogy az apukát választják, így a bíróság ezt is figyelembe veszi, úgyhogy nem kell ezen kiakadni, hogy úristen az apának is ítélhetik a gyereket. De ezredszerre is hangsúlyozva nálatok apukának ezzel a hozzállással, ilyen kicsi gyerekeknél egy normális (!) anyával szemben nincs esélye.
2015. ápr. 13. 10:19
 28/30 anonim ***** válasza:

24-es, igen ez komoly.

Az egyik esetben a ház a férj apjának a nevén volt. Az após másik házban lakott nem velük, ezt a házat csak úgy odaadta nekik, hogy élhetnek benne. Ide születtek a gyerekek. Aztán az após kidobta a feleséget. A bíróság jóváhagyta ezt, sőt még visszamenőlegesen 10 évre albérleti díjat is kiszabott amit ki kell fizessen a feleség. Ugye, nonszensznek hangzik? Pedig ezt ma Magyarországon meg lehet csinálni. A bíróság a gyerekeket pedig nem engedte, hogy az anyjukkal albérletbe menjen. Hozzáteszem, hogy az apának nem volt munkája, az összes közműnek adóssága volt, a házat végül elárverezték a fejük felől úgyhogy a nagyszülőkhöz költöztek. És a bíróság ezek után sem ítélte az anyának őket, akinek pedig jól fizető munkája volt/van, és egy háromszobás albérletben él amit vígan fizet.Ja, és az sem volt szempont a bíróságon, hogy az apuka egy szelet kenyeret nem tudott megvenni, a gyerekek összes költségét az anya fizette, mert ugye hiába az apánál vannak elhelyezve mégsem hagyhatta, hogy éhen haljanak. A másik esetben a férj terrorizálta a feleséget (és a gyerekeket) lelkileg is, bántalmazta is. A feleség albérletbe menekült a gyerekekkel és beadta a válókeresetet. A bíróság úgy döntött, hogy ott születtek, ott maradnak, úgyhogy menniük kellett vissza. A feleség nem tud visszamenni, habár az ő tulajdona a ház fele, a zárak le vannak cserélve, be nem mehet, rendőrség nem tud!!!!!!!csinálni semmit, a gyerek pedig az apának van ítélve. Ez az anyuka is tisztességes diplomás, középvezető beosztású nő szép fizetéssel. A történetekben mindkét anyuka értelmes, tanult nő, soha egyik sem volt egy napot sem munkanélküli, mindegyiknek átlagon felüli fizetése van, egyik sem iszik, nem dohányzik, nem drogos, és egyik sem élt soha erkölcstelen életet. Szóval ennyit a magyar bíróságokról. És bár nem ide tartozik, de mivel a napokban volt ugye a tatabányai kislány borzalmas esete, leírom, hogy az egyik esetben az igazságügyi szakértő megállapította, hogy az apa önmagára és a környezetére veszélyes, pszichiátrián kezelt beteg mégis nála maradtak a gyerekek. A másik apukát többször feljelentették rendőrségen, gyámügyön, családsegítőben, hogy a gyereket terrorizálja, a gyerek retteg, mégse történt semmi. Most ezt a gyereket brutálisan megverte, nem írom le a részleteket. Bocs, hogy nem a kérdésre volt a válasz, csak szerettem volna leírni, hogy ezt ma itt büntetlenül meg lehet tenni, úgyhogy annyira nem kell a bíróság igazságosságában hinni ám.

2015. ápr. 13. 22:25
 29/30 anonim ***** válasza:
Atyaisten...Köszönöm, hogy leírtad, hál'istennek nem vagyok érintett, de ezeknél a helyzeteknél szörnyűbbet nehezen tudok elképzelni...
2015. ápr. 13. 22:48
 30/30 anonim ***** válasza:
28-as vagyok, még egy dolgot elfelejtettem. Mind a két bíró NŐ volt. Elképzelni nem tudom, hogy milyen lelkületű női lény az, aki egy másik tisztességes nőtől, szerető anyától elveszi a gyerekeit. De remélem, hogy egyszer az élet ezt még megtorolja.
2015. ápr. 13. 22:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!