Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Van esélyem az icipici lányaimra?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van esélyem az icipici lányaimra?

Figyelt kérdés
A gyermekeim apja a napokban megfenyegetett, hogy elpereli tőlem a kislányaimat, a nagyobbik 2 éves, a kisebbik 8 hónapos. A történetünk a következő. Tavaly szeptemberben 5 hétre elhagyott minket, akkor 4 és fél hónapos volt a kisebbik lányom. Haza könyörögtem szó szerint, mert mindenképpen rendbe akartam tenni a kapcsolatunkat. Haza költözött, de ő már nem nagyon tett meg semmit a családért, csak a külvilág felé tartotta a látszatot. Januárban végleg lezártam a kapcsolatunkat. Ekkor ő megint elköltözött, ismerős meg is vette extra gyorsan a házunkat, de sajnos nem kapták meg a hitelt, így még sem tudtuk eladni. Ezután márciusban haza költözött, azzal a címszóval, hogy amíg el nem adjuk a házat, addig ő mégis itt él. Kétszer utalt nekem gyerektartást: februárban és márciusban. Ezidáig szóba sem került, hogy akarja a lányokat. Amikor haza költözött, én kértem, hogy közösen lássuk el őket, mivel ha itt él, akkor legyen az apjuk is. Így minden másnap ő is fürdet, illetve hétvégén egyik nap az ővé a gyerekekkel. Ő dolgozik, így egyébként reggeltől délutánig én nevelem őket. Én szültem, szoptattam őket, én vittem orvoshoz mindkettőt, én ápoltam őket betegen, én keltem hozzájuk éjszaka, minden klasszikus feladatot én láttam el mindig is! Márciusban rájött arra, hogy mégsem akarja eladni a házat, hanem azt szeretné, ha én magamtól lemondanék a feléről, és ezt azzal akarja elérni, hogy elpereli a gyerekeket tőlem! Nem is értem az egészet, huszonéves fiatal srác, sokat járt-jár bulizni, nem hinném, hogy tényleg fel akarná nevelni őket. Ezt azért teszi, hogy idegileg tönkretegyen, és lemondjak minden közös tulajdonról. Azért félek, mert nagyon jól hazudik, folyton a látszatra figyel, míg én egy indulatosabb ember vagyok, nem foglalkoztatnak annyira a külsőségek. Még egy kis adalék: tavaly szeptemberben egy másik lányért hagyott el minket, amire sok-sok tanúm van. Azóta újra együtt van ezzel a fiatal lánnyal. Gyed-et és gyes-t kapok, családi pótlékot, családi adókedvezményt, ez így összesen 140 ezer körül van, illetve a családom van annyira jómódú, hogy ha ezen múlik, még egy lakást is vesznek nekem. Egyelőre egy fedél alatt lakunk a közös házunkban, aminek a fele az enyém, szóval nem állok rosszul anyagilag. Jól fizető, vezető beosztású munkakörből mentem gyes-re, ahova visszavárnak. Milyen esélyeim vannak? Nagyon félek!!! Inkább mondjak le a közös házról???

2015. ápr. 11. 21:17
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
Szerintem a bírák sok mindent láttak már, aligha tud egy tapasztalt bírót egy állhatatlan, hazug kis huszonéves p¤cs átvágni. Hogyan nyomtad volna el, amikor hol terhes voltál, hol szoptattál, éjszakáztál a gyerekekkel az utóbbi 3 évben?
2015. ápr. 11. 21:40
 12/30 anonim ***** válasza:
Eszedbe ne jusson lemondani a tulajdonodról. Az viszont nem lenne rossz, ha tanúk előtt is elmondatnád ezt a zsarolást vele, vagy pláne ha írásba adná, ennyi bőven elég rá, hogy alkalmatlannak tekintsék a gyerekek nevelésére.
2015. ápr. 11. 21:43
 13/30 anonim ***** válasza:

Ha jó anyukájuk vagy és nem veszélyezteted őket, nem igazán van esélye a férjednek. Csak a szája jár. A házról inkább ne mondj le! Ez csak a zsarolás része. A legjobb lenne vevőt szerezni rá, és meggyőzni a férjed hogy neki is érdeke hogy megvegyék és mindenki a saját pénzével új életet kezdhessen.

Tárgyaláson legyél tárgyilagos és higgadt. Ne tegyél úgy mintha tényleg házisárkány lennél, mert ezt akarja majd belőled kihozni. Ha jó ügyvéded van , majd ő beszél helyetted.

2015. ápr. 11. 21:44
 14/30 anonim ***** válasza:
A bíróság mindig és csak és kizárólag azt nézni, hogy a gyerekek hol tudnak felnevelkedni a legnagyobb biztonságban, érzelmi sérülés vagy legalábbis minimális érzelmi sérülés nélkül. e után nézik azt, hogy anya vagy apa. Normál esetben anyapártiak, de van kivétel. Csak akkor veszik el tőled a gyerekeket, ha drogos, alkoholista, munkanélküli vagy aki egy lepukkadt szakadt komfort nélküli lakásban élsz és nem tudod biztosítani a gyerekek testi és lelki biztonságát.... ergo röhögd ki a férjed, ha minden úgy van ahogy mondtad (jó módú a családod-->környezettanulmányt fognak végezni ott, ahova vinni szeretnéd a gyerekek, ahol élni akarsz majd velük) és vár rád a munkahelyed, semmi esélye nem lesz az apának...
2015. ápr. 11. 21:45
 15/30 anonim ***** válasza:
Dehogy veszik el a gyerekeket tőled, ne mondj le semmiről, hazudozhat, ha akar, de a bíróságon sem hülyék ülnek, akármit is talál ki, adott esetben meghallgatják védőnőt, akárkit, környezettanulmányt kérnek, nyilván azt fogják megállapítani rendezettek a gyerekek, nincs gond. A helyedben minél gyorsabban rendezném az egész ügyet bírósági úton, és ami jogosan megillet ahhoz ragaszkodnék.
2015. ápr. 11. 21:50
 16/30 A kérdező kommentje:
Hát igen, én is ezeket mondogatom magamnak... Csak ez a riasztó adat, hogy 40%ban az apukáknak ítélik a gyerekeket!!! Ez borzasztó! Egyébként ő tényleg fiatal még, és nagyon gyerekesen is gondolkozik, elég labilis, semmit hosszútávon és kitartóan nem tud csinálni. Viszont van egy okos és rafinált apukája, aki gyakorlatilag irányítja őt, és ez az apuka viszont nagyon veszélyes! 5 évig pereskedett a volt feleségével, volt ott minden... :( Sosem akartam idáig eljutni, ez borzasztó, nem is tudom elképzelni, hogy miért nem lehet értelmesen beszélni emberekkel! Hogy mire képes a pénzéhség, a bosszúvágy, stb. :( Jövőhéten megint elmegyek az ügyvédemhez, mert ha azt mondja, hogy komoly esélyei vannak a gyerekeim apjának, akkor inkább lemondok mindenről. Már ez a helyzet is kikészít!!! :(
2015. ápr. 11. 21:52
 17/30 anonim ***** válasza:

Nincs mitől tartanod elvégre ő lécelt le ezt tudod bizonyítani tehát elhagyta a gyerekeit is nem csak téged.

A közös ház meg akkor is közös lesz akárki lakik benne.

Szerintem is fogadj egy tökös ügyvédet az majd helyrerakja.

Másrészt nem is értem, hogy hagyhatod magad megfélemlíteni. Röhögd körbe.

Mondok neked valamit: rendszerint az ostoba, erőszakos fráterek fenyegetőznek elvétellel mert tudják, hogy ez ijesztő.

A probléma csak az, hogy nem eszik olyan forrón a kását.

Egy gyereket nem lehet csak úgy elperelni, ahogy az ilyen fazonok elképzelik.

Neked van egy rakás tanúd hát szedd össze őket minél hamarább.

És ne legyél ilyen indulatos tanuld meg visszafogni magad menni fog.

A tulajdonodról meg ne mondj le az a gyerekeidé is. Ha ő elvenné tőled akkor a gyerekektől veszi el.

Javaslom állj egy kicsit a sarkadra és oszd ki a párod mert elég pofátlan tahónak tűnik.

Előtte alaposan konzultálj egy jó ügyvéddel.

A bíróság meg alapból édesanya párti pláne pici gyerekek esetén.

Ahogy itt írta valaki csak a körülményeket nézik, hogy a gyerekeknek hol lesz jó.

Tehát ellátás, környezet, törődés, megélhetés.

Szerintem ha a családod kiáll melletted tanúskodni már az elég lesz.

Lelécelés, zsarolás, csajozás, nem fizet a gyerekek után, komolytalan link alak...ez tényleg h.lye ha azt hiszi, hogy nyerhet.

Max. tapasztalatot!

Tudod a válópere bírók évek óta naponta találkoznak ilyen álszent, simlis fazonokkal. A szomszéd Mari néninek hazudhat de egy tapasztalt bírót már nem fog hintába tenni mert átlátnak az ilyen kétszínű alakokon!

A tulajdonodról meg ne mondj le.

Nem tudom, hogy állsz a szüleivel de először megpróbálnék összeülni az egész családdal és a lelkére beszélni.

Ha nem megy ha nem bírsz ott lenni menj a szüleidhez ha tudsz és a részedbe -mivel tulaj vagy te is- költöztess valakit be, akinek elég nagy arca van.

De semmiképp ne hagyd magad befenyíteni. Ha kell legyen mindig kéznél a mobil és ha megjelenik a színen azonnal vedd fel a beszélgetést. A zsaroló, mindig zsarolni fog valamivel, most a gyerekkel aztán a házzal aztán, ami jön.

Tényleg vegyél egy nagy levegőt és ne hagyd magad belerángatni semmilyen vitába.

A bíróságon elmondhatod a zsarolást, a fenyegetőzést, a hazudozásait.

Szépen nyugodtan. Tudod az ilyen emberek addig rugóznak a saját kis hazugságaikon, hogy előbb-utóbb belegabalyodnak.

Te határozottan és következetesen tartsd magad a mondanivalódhoz.

Tudom ijesztő de hidd el nincs semmi esélye a gyerekeket eddig is te gondoztad.

Én is így voltam vele. Az én apám egy agresszív, alkesz alak volt de, mivel ingyen kifestett a szomszéd néninek az azt mondta a bíróságon, hogy egy halk szavú csendes ember meg áldott jó ember.

Aztán mégsem ő nyert. Hopp. A vénasszonyt anyám elküldte a f.ba, amíg élt nem köszönt neki hiába kért bocsánatot.

Pedig anyunak nem is voltak tanúi de a bírónak volt szeme meg tapasztalata.

Szóval ne idegeld magad tanulj meg önmérsékletet tanúsítani ne add meg neki az örömet, hogy elérte a célját. Vedd fel a kesztyűt egy erős asszonnyal nem lehet sz.rakodni tanulja meg csak azzal, aki hagyja magát.

A tanúidat, családodat meg most kezdd el összeszedni.

2015. ápr. 11. 21:53
 18/30 anonim ***** válasza:

A bíróságon nem az apját fogják meghallgatni és vizsgálni lehet akármilyen rafinált.

Az ő válópere az asszonnyal az a saját ügye volt.

Ha a fia ilyen bamba jószág hát az ki fog ülni rá hidd el a bíró látni fogja, kivel is van dolga.

Mindenesetre ezt a zsarolási dolgot mindenképp felvenném vagy megismételtetném vele tanúk előtt.

2015. ápr. 11. 21:56
 19/30 A kérdező kommentje:
Hűű, jó dolgokat írtok, köszönöm! Nem tudom sajnos megismételtetni vele, már próbáltam, de rájött, hogy valami nem stimmel... fel akartam venni hangrögzítővel. :( A tavalyi költözéséről pedig annyit, hogy 4 hetes volt a kislányom, mikor már nem járt haza fürdetni, elment "gondolkodni", gyakorlatilag mindent megtett, hogy én küldjem el. Ezután kitettem a cuccait, hogy menjen el néhány napra anyukájához. Majd eltelt egy hét, kértem, hogy akkor beszéljük át a dolgot, a nővéremmel is beszélt telefonon, de akkor már nem akart hazajönni, hanem azt mondta, hogy mostantól fizet gyerektartást, meg adjak neki a közös pénzünkből albérletre. Na, de ezt hogy bizonyítom? Egyébként lenne rá tanúm, akivel az 5 hét alatt folyamatosan beszéltem erről, az egyik munkatársa a gyerekeim apjának, de mi van, ha az hazudik? Akármi miatt... mert megfélemlítik, vagy mert ez áll érdekében, bármi... A gyerekeim apja (mint általában a férfiak) mindent úgy alakít, hogy ne neki kelljen dönteni, hogy aztán jól jöjjön ki az ügyből. Mert ha nem ő dönt, azért nem kell vállalni a felelősséget.
2015. ápr. 11. 22:12
 20/30 anonim ***** válasza:

Az #1 vagyok.

Nem értem, ki és miért miért pontozott le, mikor a 100%-okas, csak úgy mint én is, a kérdező pártjára álltam, mert ebben az esetben nem lehet mást tenni.

Jogilag is megilleti a lakás a fele.

Valszeg az bántott valakit, hogy kilátásba mertem helyezni, mi van, ha a férj kapja meg a gyerkőcöket (minimális esély ebben az esetben), de jobb minden lehetőségre felkészülni. Nos, a lakás fele akkor is a kérdezőé.

vagy talán a "butuska" megjegyzés miatt. Eleve idézőjelbe tettem, és jogaival azért lehet valaki tisztában, főleg ha vezető beosztású.

NE FÉLJ!!!! És ne engedd lelkileg sem, hogy zsaroljanak, nyomást gyakoroljanak rád!

2015. ápr. 11. 22:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!