Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Kell e fizetnem?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kell e fizetnem?

Figyelt kérdés

Férjemmel 2009 -ben házasodtunk össze,2008 ban jelzálog hitelt vettem fel az akkori saját lakásomra,amit azóta is ÉN fietek. (ő nem száll bele egy fillérrel sem).

Kérdésem az lenne: válás esetén számit e ez,vagy pedig,mivel vagyonközösség van egy házasságban,úgy veszik majd,mintha ő fizette volna a felét??? Ő 3 éve munkanélküli,segélyből él,azelőtt se igen dolgozott.

Követelhet e tőlem vmit? (szomorú lennék, ha igen....)

2015. márc. 24. 10:31
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
0%

ez jo kerdes, en mint laikus azt mondanam hogy igen, ugy veszik hogy az azota fizetett torlesztes felet o fizette.

de majd valaki megvalaszolja aki ert is hozza.

2015. márc. 24. 10:40
 2/27 A kérdező kommentje:
hát ez nem jó hír:(( de remélem van vmi más alternatíva.
2015. márc. 24. 10:42
 3/27 anonim ***** válasza:
61%
Sajnos igen, házasság alatt vagyonközösség van, így a házasság alatt fizetett hitel közösnek minősül, azaz úgy veszik, hogy közös pénzből fizettétek, így fele az övé. Sajnálom. Erre jó például a házassági szerződés, amibe ki lehetett volna kötni, hogy a hitelt te fizeted,ahhoz a férjnek semmi köze, így követelni sem tudná a felét váláskor. (csak sajnos gondolom, te is úgy voltál vele, hogy fúj házassági szerződés, ez a szerelem örök életre szól.... bizalom, meg hasonlók...). Sajnálom, hogy így állsz, de remélem, aki olvassa, tanul ebből.
2015. márc. 24. 10:44
 4/27 anonim ***** válasza:
17%
Ha tudod bizonyítani a csekkekkel, hogy te fizetted, a te neved van rajta, akkor a férjed nem követelhet semmit. Ámbár ha a jelzálogot közösen a férjeddel írtátok alá, ebben az esetben úgy gondolom, közös vagyonnak számít a felvett összeg. esetleg érdeklődj egy ingyenes jogász oldalon, itt: [link]
2015. márc. 24. 10:44
 5/27 anonim ***** válasza:
25%

A férjednek van bármi köze a hitelhez/ lakáshoz papíron?

A törlesztőt számláról vonják? Érkezett ide jövedelmed, amiből vonni tudták, vagy kp-t tettél be?

Ha tudod bizonyítani, hogy te fizetted, akkor nem kell a férjednek fizetned.

2015. márc. 24. 10:50
 6/27 anonim ***** válasza:
74%
Minden, amit a házasság alatt veztek, törlesztetek, fizettek, közös szerzemény, válás eseté felezödik. Meg abban az esetben is, ha a másik fél egyetlen napot sem dolgozott, nem volt semmi jövedelme, úgyanis a házasság jogilag vagyonközösség, azaz minden felesben közös. (Kivétel a házasság elött meglévö magánvagyon - de az erre fordított kölztségek már nem -, illetve a házasság alatt névre szóló ajándék, illetve az örökölt vagyontárgyak.)
2015. márc. 24. 10:51
 7/27 anonim ***** válasza:
32%

Emlékeim szerint akkor kell osztozkodni, ha a vagyonszerzés a házasság után történik. Bár pont ilyen esetekre van a házassági szerződés (nem szitokszó). Valószínűleg bankszámlakivonatokkal tudod igazolni, hogy ő nem fizetett bele, illetve ha a számlakivonatodra utalás sem érkezik tőle semmilyen formában, nem tud megállni a követelése. Mivel munkanélküli volt, számottevő jövedelem nélkül, a bíróság ad 1. kineveti, hogy ő miből szállna be törlesztésbe, ad 2. ha erősködik, elrendel egy vagyonosodási vizsgálatot ellene, hogy munkanélküliként miből volt nem bevallott jövedelme a törlesztőrészletbe fizetni. Azonban a befizetés tényét őneki kell bizonyítania, mert nincs semmi papírotok erről.

(És most a leszúrás része: összeházasodsz egy léha alakkal, akinek büdös a munka... s látod, ez a vége.)

2015. márc. 24. 10:56
 8/27 anonim ***** válasza:
63%
Nem számít ha nem fizetett bele egy fillért sem, a vagyonközösség az irányadó. Fordított esetben ugyanez a helyzet a háztartásbelikkel, pedig nekik nincs jövedelmük. Ez van.
2015. márc. 24. 11:05
 9/27 A kérdező kommentje:
A lakás és a hitel is az én nevemen van,végig én fizettem kpban be a bankba,amit én írtam alá.Csakhogy ő mondhatja,ő adott rá pénz igaz?Nem akarok rosszmájú lenni,de hivatkozhat erre.Pedig ez nem igaz sajnos:(
2015. márc. 24. 11:09
 10/27 anonim ***** válasza:
100%

"Mivel munkanélküli volt, számottevő jövedelem nélkül"

Tudtommal a vagyonkozosseget ez nem irja felul. A hazassag alatt szerzett osszes jovedelem kozos, fuggetlenul attol hogy melyik fel mennyit keresett valojaban. Akkor is kozos ha az egyik keresett a masik nem.

Namost a fenti esetben a torlesztes a kozos jovedelembol tortent (mert kozosse valt) akkor a felet jogilag a ferj fizette.

Kerdezo, nem volt megtakaritasod a hazassag elott? Akkor azzal meg lehetne kavarni.

2015. márc. 24. 11:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!