Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A jogerős közös szülői felügye...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A jogerős közös szülői felügyeletet meg lehet-e szüntetni?

Figyelt kérdés
A volt férjemmel 2005 telén váltunk el, közös gyermekünk most 5 és fél éves, közös szülői felügyeletben állapodtunk meg, amit még akkor nem gondoltam volna, hogy ennyire tönkre teszi az életem. A exem a gyerekneveléssel kapcsolatosan mindenben kritizál, beleszól, hülyének tartja az óvodát, és mindenkit, aki nem úgy cselekszik, ahogy ő szerinte kéne. Kötözködik, és számtalanszor voltunk a gyámhivatalnál is, mert szerinte rosszul nevelem a saját gyermekemet, és én rossz hatással vagyok rá. Tisztában vagyok vele, hogy azt akarja, hogy a gyermek az ő nevelésében legyen, és mindenáron be akarja bizonyítani azt, hogy én rossz anya vagyok, nekem pedig már 5 éve bizonygatnom kell, hogy szeretem a fiamat, hogy jót akarok neki, és nem vagyok olyan anya, minta amilyennek beállít engem. Az a baj, hogy ez az időszak a gyerekünk lelkének is ártott, és annyira nem akarom, hogy így legyen. Nem tudom mennyi esélye lehet annak, hogy a közös szülői felügyeletet felbontsák, hiszen én nevelem a gyermekemet, én vagyok naponta vele, nem csak kéthetente hétvégenként, és én látom, hogy miken megy keresztül. Az apja ugyanúgy láthatná a gyereket, csak ne kötözködjön, ne akarja tőlem elvenni a fiamat, mert az öt év alatt nem tudott belenyugodni abba, hogy nekem itélte a bíróság, hiszen nem tudtak semmit felhozni ellenem, nem is lett volna mit. Én pedig a világ összes kincséért sem engedném el, megőrülnék, még belegondolni is szörnyű. Mindent teljesen máshogy csinálna, mint én, a köztünk lévő feszültségre a gyerek megy rá, és ő ezt nem látja, mert igaz 30-on felül van, de még mindig az anyja befolyásolja a gondolatait. És úgy gondolom, hogy ő lehet az egyik hajtó erő az állandó gáncsoskodásokban. És amikor a gyerek náluk van, ellenem hangolják, ezt abból gondolom, hogy amikor hazajön, dühöng, utál engem, mindenért engem hibáztat(egy öt és fél éves kisgyerek), és teljesen letaglóz, amikor látom, hogy mennyire ki van készülve lelkileg, attól félek, hogy tönkre fog menni a kisfiam. És attól félek, hogy én is rá fogok menni. Mitévő legyek?
2010. febr. 15. 13:37
 1/6 anonim válasza:

Először megpróbálkoznék mediátor bevonásával hatni a másik félre. "Divatos" manapság, azonban tényleg hasznosnak tűnik: pl. [link]

Sikertelen mediáció után még mindíg lehet perelni. Ehhez mindenképp keress egy jó ügyvédet.

2010. febr. 15. 14:06
 2/6 anonim válasza:

Első vagyok. Kutakodtam még: "Ha a közös szülői felügyelet gyakorlása során a szülők már nem tudnak együttműködni, a közös szülői felügyeletet a bíróság bármelyik szülő kérelmére megszünteti, feltéve, hogy a megszüntetés a gyermek fejlődése szempontjából is indokolt." [link]

Kitartást és sok türelmet kívánok Neked!

2010. febr. 15. 14:13
 3/6 anonim ***** válasza:

Természetesen, pert indítasz és kéred a kizárólagos felügyeletet. Ha megnyered, apának láthatást szabnak meg.

Ennyi.

2010. febr. 15. 14:13
 4/6 anonim ***** válasza:
46%

Akkor most képzeld el,hogy az apa ugyanezt érzi,mint te.Csupán tőle 5 éve"elvették " a gyerekét.

Egyébként el kell,hogy keserítselek,ha nem lesz közös a szülői felügyelet,akkor is elviheti láthatásra(és esetleg még csúnyábbakat mondanak rád),beleszólhat az oviba,iskolába,ráadásul ugyanúgy feljelentgethet a gyámhatóságon..

Hogy mit csinálhatsz?Gyámhatóságon állj a sarkadra,mond meg legközeleb akkor hívjanak be,ha alapos indokuk van,egyébként zaklatásnak fogod venni és megteszed a megfelelő lépéseket.

Nagymamával ne is foglalkozz,képzeld azt,hogy eltünt a szürke ködbe.

Apát végighallgatod,bólogatsz,majd azt teszed ,amit jónak látsz.Nem fog utánnajárni.

A gyerek naná jobban érzi magát apánál,képzeld el kéthetente odamegy,körülrajongják,nincsenek szürke hétköznapok,kötelességek,koránkelés...ezzel soha nem tudsz versenybe szállni,sőt,ha okos vagy nem is akarsz.A gyerek majd megszokja,hogy itt ez van,ott meg az.Azt azonban vedd figyelembe,hogy ő elvált szülők gyermeke,sose lesz olyan boldog,kiegyensúlyozott,mint aki apával,anyával él.Akárhol van,mindig hiányozni fog neki valaki.

2010. febr. 15. 14:29
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Csak is kizárólag akkor szüntetik meg a közös felügyeletet, ha az apuka veszélyezteti a gyermek, tesi, szellemi épségét és ezt az édesanya akármilyen módon bizonyítani is tudja. Ha azt mondod a bíróságon, hogy az apuka ellned hangolja a gyermeked, sajnos nem érsz el vele semmit. Pereskedhetsz, járhatod az ügyvédeket sok költségért, de sajnos a közös szülői felügyelet megszüntetésére nem sok esélyed van. Elég sok ilyen üggyel találkoztam már. De azért drukkolok!

Gyámhivatali dolgozó édesanya

2010. febr. 15. 19:04
 6/6 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat! A mediációra számtalanszor sor került, de csak a sárdobálás volt, és a múlt felhánytorgatása, igazából nem sokat ért, annyi, hogy alkalmat kapott a volt férjem, hogy mások előtt megalázzon. Én nem elszakítani akarom az apjától, ez a gyereknek sem lenne jó, nagyon jól tudom, de, amit most átél, ilyen kicsiként, az sem tesz jót neki, és a volt férjem és köztem lévő feszültség csak ront ezen a helyzeten. Egyébként meg nem tudom valahogy sajnálni azt az embert, aki mondva csinált indokokkal elhagyja a családját és úgy gondolja, hogy neki külön kényelmesebb. Biztos neki is nagyon rossz, de sohasem a fiának, mint inkább az édesanyjának akart megfelelni, az ő elvárásainak,ezt úgy is csak az tudja átérezni, aki volt, vagy van ilyen helyzetben. Sajnos a nagymama a mozgató erő, ő adja fel a gyerektartást, és ő mondja meg a fiának, hogy nekem mit hogyan kellene csinálnom, aki persze közvetíti az "üzeneteket". A másik, hogy még együtt laknak a volt férj és a volt anyós, egy házban, tehát a nagymama minden egyes láthatásnál ott van, és tény, hogy tele beszéli mindennel a fia fejét, sajnos, nehéz nem tudomást venni a mamáról. Régen én költöztem el abból a házból ahol laktunk közösen, mert nem bírtam azt, hogy az anyósom rám telepedett és meg akarta mondani, hogy mit és hogyan csináljak. Egyébként meg az egyik kedves reagálónak azt üzenem, hogy én soha semmi rosszat nem mondtam a gyereknek az apjáról, mert tudtam, hogy nem érti és csak összezavarodik, és az összes hivatalnál mindig az apuka érdekeit nézték, hogy szegénynek milyen rossz, mert nincs vele a gyereke, de azt, hogy a bosszú állásával a gyerekét is kikészíti, azzal már senki nem foglalkozott. Én nevelem a gyermekemet és tudom, hogy a sok gyülölködésben lelkileg ki fog készülni. Az a baj, hogy a volt férjem eddig bármit csináltam, mindenbe belekötött, soha nem volt felém segítő szándékkal.

Semmilyen kötelezettsége nincs, csak joga. Gyerektartást fizet. Milyen dolog az, hogy a fülem hallatára azt mondja a gyereknek, hogy legyél rossz anyánál, ne fogadjon szót nekem!? A gyerek meg még komolyan is veszi. A lelki sérülés nem elég indok a közös felügyelet megszüntetésére? Így is pszichológushoz jár.

2010. febr. 16. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!