Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Heti egy napos láthatás lehet-e káros hatással egy 1,5 éves Babóra?
Az baromság,hogy a gyerekben törést okoz.Más gyerek naponta bölcsibe jár ennbyi idősen,gond nélkül.
Az apa helyébe elmennék AHHOZ a pszichomókushoz elbeszélgetni vele,mekkora törés a gyermek életében az,ha az eddig ott levő apa eltünik.
A gyerekek ennyi idős korban hisztiznek.Ez az önkifejezésük módja.
Szerintem itt anyukával van gond,de ezt nem mondhatja meg neki az apa,mert az olaj a tűzre...
Jogilag 3 éves kor alatt is el lehet hozni kéthetenet egy tejes hétvégére, de az anya (3 év alatt!) kérheti, hogy éjszakára vigye haza.
Mi lett a váláskor láthatásként meghatározva?
Az a mérvadó, nem pedig az amit anyuka "megenged".
biztos nem engedném, hogy elvigye. 3 éves koráig CSAK az anya jelenlétében találkozhatnak.
egyébként pedig nagyon idegesítő ez a Babózás, főleg, hogy nagybetűvel írod. nagybetűvel a tulajdonneveket írjuk, a babó pedig feltételezésem szerint nem az.
Anno az egyik barátnőm is ezzel jött, hogy ha az apjánál van a gyerek, akkor utána milyen rossz. Azért valljuk meg ebben volt egy kis gyűlölet apuka iránt is, meg más kérdés, hogy egy apa egyhéten csak egyszer látja a gyerekét, akkor normális, hogy több mindent megenged neki, kicsit jobban ráhagyja a dolgokat. Azért apukának sem könnyű ám, hogy az eddig megszokott korlátlan "láthatás" után, egyszer csak heti egyszer látja a gyerekét kb. 10 órára. SZerintem normális, hogy legalább ilyenkor egy kicsit kényeztetni akarja. Ezt intelligens szülők meg tudják beszélni. Anyuka nyugodtan elmondja, hogy kicsit apuka "fogja" a gyereket, mert itthon nagyon rossz.
Egyébként hülyeségnek tartom ezt, hogy 3 éves kor alatt, csak anyai felügyelettel láthassa az apa. Ha normális, felelősségteljes az apa, akkor miért ne vihetné el. A tesóm babája is két éves volt, amikor elváltak. Imádja az apja, vigyáz rá, így a tesóm mindig mindenhova elengedte vele. Semmi baja a kicsinek, kiegyensúlyozott, mert az apjától sem lett elszakítva. Normális szülők a gyereket nézik, nem magukat.
Utolsónak: Köszönöm hozzászólásaidat. Nem gondolom hogy azt kellene forszíroznod miért írok valamit nagybetűvel,vagy miért nem. Mert ha neked a nyeltvtani szabályok oly fontosak, akkor kérlek kezdd a mondatokat nagybetűvel. Igen, én vagyok az új nő valóban. Igazi vérmes, bűnös, megátalkodott, és gonosz.
A tárgyhoz visszatérve: Úgy látom két nézőpont (legalább) van a láthatással kapcsolatban. Egyik, melyben a minél gyakoribb apai jelenlétet preferálja. A másik, amelyik úgy gondolja, a kicsi 3 éves koráig csak az anyuka jelenléte mellett találkozzon az apával.
Szerintem próbáljon a párod beszélni az exével és megérteni vele, hogy a gyerekkel szúr ki és nem vele.
Ha nem megy szép szóval (mert valóban a szép beszéd legyen az első) forduljatok ügyvédhez, mert ez még rosszabb is lehet.
Sajnos (Tisztelet! a kivételnek) az exfeleségek hajlamosak összekeverni a gyermek iránti szeretetet/féltést az ex elleni bosszúval. :(
Az, hogy rád ki mit mond, ne foglalkoztasson, mert a pontos részleteket egyikünk sem ismeri, ezáltal nem szabad pálcát törnünk senki felett.
Véleményem szerint a legtöbb férfi ok nélkül nem "megy félre". Persze, mint mindenre, erre is van ellenpélda.
A gyerekre visszatérve...
Joga van az apjával kapcsolatot tartani és a lehetőségekhez képest egy megfelelő viszonyt kialakítani.
Egy másfél éves gyerek esetében úgy tudom, jogilag nem lehet már a felügyelet melletti kapcsolatartásra kötelezni apukát. Azt nyugodtan kérheti anyuka, hogy éjszakára a gyerek legyen hazavigye, a jog ezt megengedi 3éves korig.
A gyereket valószínüleg az viseli meg, hogy apa többmindent megenged, mert azalatt a kis idő alatt nem nevelni szeretné. Figyeljen jobban párod a következetességre, mert arra ilyen szituációban még fokozottan nagyobb szükség van.
Tapasztalatból írtam mindezeket.
Üdv, egy második feleség
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!