Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Közös szülői felügyeleti jog...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Wma kérdése:

Közös szülői felügyeleti jog esetén a nejem 60. 000 ft tartásdíjat kér 2 gyerek után. Nem sok ez?

Figyelt kérdés

#tartásdíj #Közös szülői felügyeleti hog
2015. márc. 3. 16:08
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
Eddig közös szülői felügyeleti jogot írtál, ami teljesen mást jelent. Ha felesben megosztjátok a felügyeletet, akkor nem kell senkinek gyerektartást fizetni, de akkor a költségeket is felezni kell. Tehát nem csak ellátod a gyerekeket, amikor nálad vannak, hanem minden másnak (pl. óvodai étkezés, ruha, stb.) fizeted a felét.
2015. márc. 4. 10:18
 22/34 anonim ***** válasza:
Hát az én ügyvédem szerint az osztott felügyeletet nem könnyen mondja ki a bíróság, ha nincs megállapodás. Legalábbis nekem ezt mondta. Ha mi nem írjuk le és kettőnél több tárgyalás van, tehát elkezdődik egy gyerekelhelyezési per, nem sok az esély hogy így ítélik meg. Azért erre vigyázz. A legjobb lenne megállapodni a feleségeddel. Leírom, hátha segít nálunk hogy működik a gyakorlatba: egy hetet nálam van a kislány, egy hetet náluk. Mindenhol van ruhája, játéka, tehát nincs költöztetve, persze azon nem akadunk fent ha épp van valami kedvenc és azt hozza-viszi. Kb. egy kis, gyerek hátizsáknyi cucca van így. Van egy füzet, az mindig annál van, ahol a gyerek. Ha fizetek valamit az oviba felírom a füzetbe. Mikor, kinek, mennyit. (pl: néptánc, ovi ebéd stb). Általában két hetente számolunk el. Igazából ennyi az anyagi része. Teljesen jól működik nálunk. Ja, olyan apróságokat is megbeszéltünk, hogy melyik hónapban ki viszi a tisztasági csomagot. Tapasztalat, hogy muszáj a legjelentéktelenebb dolgot is megbeszélni, mert egy kis félreértés már boríthatja is a rendszert. Azért jó viszony ide vagy oda, nem véletlenül válunk, kizárólag a gyerek érdekében kommunikálunk normálisan.
2015. márc. 4. 10:37
 23/34 A kérdező kommentje:

Igen nálunk is így van már most is a válás alatt.

Itt is ruha ott is ruha, de azért pár dolgot szoktak hozni magukkal.Néha a hétvége is.

Ez jelen állás szerint igy maradna a válás után is.

Minden esetre ezek után még 60e fizetni neki, hát igencsak lehúzás szagú...

2015. márc. 4. 10:42
 24/34 anonim ***** válasza:
Hát figyelj én egy fillért gyerektartást nem kapok és nem is kértem. A bíróságra is úgy adtam be a papírokat, hogy osztott felügyelet esetén nem tartok igényt gyerektartásra.
2015. márc. 4. 10:57
 25/34 A kérdező kommentje:
igen ez lenne normális...(
2015. márc. 4. 11:01
 26/34 A kérdező kommentje:

ezt egy mediátor oldalámn találtam:

Közös szülői felügyelet esetén a szülői felügyeletből eredő valamennyi jogosítványt (a kiskorú gyermek gondozásának, nevelésének, vagyona kezelésének, valamint törvényes képviseletének jogát és kötelességét, továbbá a gyámnevezésnek és a gyámságból való kizárásnak jogát) a szülők közösen gyakorolják, így a neveléssel és gondozással kapcsolatos költségeket is közösen kell viselniük. Ha például a gyermekek az anyánál lesznek elhelyezve, közös szülői felügyelet fenntartása mellett és a szülők jövedelme azonos, akkor főszabály szerint az apának nincs tartásdíj fizetési kötelezettsége. Amennyiben eltérőek a jövedelmek, akkor az apa tartásdíj különbözetet, - amely analóg a kiegészítő tartásdíjjal - köteles fizetni. Ennek mértéke leginkább a felek megállapodásától függ.

2015. márc. 4. 11:03
 27/34 anonim ***** válasza:
Szerintem itt megint keverve van a közös és az osztott felügyelet. Azt hiszem tavaly márciusban változott a törvény. A közös szülői felügyelet most már kiinduló alap, tehát iskola választás, lakóhely megválasztása közösen. De nem mindegy kinek a gondozásában, nevelésében van a gyermek. Régen annak a félnek megszűnt a felügyeleti joga akinek nem ítélték oda a gyereket. Most már alap esetben nem szűnik meg. De nálatok és nálunk, közös nevelésben van. Nálunk az első tárgyaláson úgy lett jegyzőkönyvbe véve, hogy osztott felügyelet, de a gyerek mindenkori lakcíme megegyezik az anya mindenkori lakcímével. És nincs gyerektartás iránti igényem. Én azt mondom próbálj megegyezni vele, így lehúzás a 60 ezer. Ügyvéded van?
2015. márc. 4. 11:18
 28/34 A kérdező kommentje:
Tehát akkor nem úgy van jog szerint hogy ha közös a felügyeleti jog akkor az megosztott nevelést is jelent?
2015. márc. 4. 11:38
 29/34 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy nem. De nem vagyok ügyvéd, szóval bocsi ha hülyeséget írok. Tavaly márciusban változott a törvény. Nálunk a bíró rákérdezett, hogy közös felügyeleti jog? Mondtuk, hogy igen. Utána megkérdezte, hogy most kinél van a gyermek, mondtuk, hogy egy hét itt egy hét ott. Én vagyok a felperes, tőlem megkérdezte, hogy látom-e akadályát annak, hogy ez így maradjon? Mondtam, hogy nem, de az én címem a gyerek címe és nincs igényem gyerektartásra. Egyenlőre ennyi volt. Nekem az ügyvéd úgy magyarázta, hogy nem ugyan az a közös felügyelet. A közös felügyeleti jognak az a lényege, hogy a gyereket érintő fontosabb dolgokról, mint iskolaválasztás, lakóhely megváltoztatása együtt kell dönteni. Tehát ha csak kéthetente viszed el a gyereket, akkor is jogos van a gyerek életét nagyban befolyásoló dolgokban dönteni. Szerintem ezzel sok elvált szülő nincs tisztában, és nem él ezzel a jogával, ezért lehet, hogy anyukák több száz km-rel arrébb költöznek például. (és itt most nem arra gondolok, ha ott van csak munka). Szerintem keress fel egy ügyvédet, mindenképp. Nem olyan egyszerű ez, és fontos, hogy minden le legyen papírozva, mert bármi gond van, mindig a végzésre fog mindenki hivatkozni.
2015. márc. 4. 11:52
 30/34 anonim ***** válasza:
És gond lesz, ha nem is most később igen. Nálunk is azért van a legutolsó apróság is megbeszélve (tisztasági csomag), mert ebben a feszült helyzetben minden apróság robbanthat. Persze, jó viszony van, meg tudunk kommunikálni, rugalmasság is van, na de ha jól meglennénk nem válnánk, nem? A másik fontos. Bármit megbeszéltek, írásban! Email a legegyszerűbb. Például most két szombatot cserélni akar az exem. Persze, belementem, mert nem szívatom, de mindennek legyen írásos nyoma. A jó viszony nem azt jelenti hogy te engedsz mindenben.
2015. márc. 4. 12:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!