Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Közös szülői felügyeleti jog...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Wma kérdése:

Közös szülői felügyeleti jog esetén a nejem 60. 000 ft tartásdíjat kér 2 gyerek után. Nem sok ez?

Figyelt kérdés

#tartásdíj #Közös szülői felügyeleti hog
2015. márc. 3. 16:08
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
37%

A közös szülői felügyelet alap!

Régen egyik szülőtől megvonták a felügyeletet, tehát alap volt, hogy csak akinél elhelyezték őket, csak neki volt felügyeleti joga. Viszont tavaly márciustól (asszem) megváltozott a törvény: közös felügyelet van, és vagy megosztott közös felügyelet, vagy az egyik szülő gondozásában vannak a gyerekek, de a közös felügyelet ettől még él. Mint írtam, gyerektartás csak ez utóbbiban van, az elsőben nem is lehet!

Ne hagyd magad kifosztani, inkább vállalj be még fél napot (praktikusan minden második héten egy napot).

2015. márc. 3. 17:00
 12/34 A kérdező kommentje:
Köszi!megnyugtattatok.
2015. márc. 3. 18:11
 13/34 anonim ***** válasza:

Arról egyezzetek majd meg, hogy az olyan kiadások, amik nem napi szinten merülnek fel (tábor, iskoláztatási költségek, stb.), azokat felesben fizetitek.

Egyéb dolgokat értelemszerűen az fedezi, akinél épp felmerül - pl. akinél lebetegszik a gyerek, az vesz gyógyszert vagy fizeti esetleg a magánorvost.

2015. márc. 3. 18:37
 14/34 anonim ***** válasza:

gyerekenkén 30 nem egy túlzó elképzelés

amúgy az ilyen osztott felügyelet nem egy bírói gyakorlat

2015. márc. 3. 20:08
 15/34 A kérdező kommentje:

igen a 30 e nem sok, ha a héten nem lennének velem 3 napon.mert ezt tekintve talán túlzás.nálam kb 12-13 nap egy hónap az anyánál 17 nap..és én fizetek 60 e.-t..?

ahogy a hozzászólok írták, ez nem a közös felügyelet esete.

köszi mindenki észrevételét!

2015. márc. 3. 20:22
 16/34 anonim ***** válasza:
nem kapod meg a 3 napot 2 heti láthatás lesz
2015. márc. 3. 23:53
 17/34 anonim ***** válasza:
Miért ne kaphatná meg az osztott felügyeletet? Egyre gyakoribb Magyarországon is. Ha előre írásba foglalják teljes egyetértésben a feltételeket ügyvéd közreműködésével, a második tárgyaláson a bíró helyben is hagyja. Legalábbis mi erre készülünk. Az első tárgyalás fél órát tartott, mert mondtuk, hogy fenntartjuk a már kialakított osztott felügyeletet. Ha ezt a második tárgyalásig leírják az ügyvédek, az se lesz több fél óránál.
2015. márc. 4. 08:18
 18/34 anonim ***** válasza:
Ja, előző vagyok, azért nem az elsőn, mert kiskorú gyereknél kötelező a két tárgyalás. Én mondjuk az anyuka vagyok, de azok az apukák, akik hajlandóak a gyerekükkel lenni és tesznek is ezért (normális viszonyban maradnak a szülők) nagyon jó eséllyel indulnak, hogy ne csak két hetente láthassák a gyereküket. Csak sok apukának egyszerűbb odébbállni.
2015. márc. 4. 08:21
 19/34 anonim ***** válasza:

Itt szó nincs osztott felügyeletről. Ha az lenne, akkor nem lenne téma a gyerektartás.

Én úgy értelmezem, hogy az anyánál lesznek elhelyezve a gyerekek, az apa fizet gyerektartást és az apa heti 3 nap láthatást szeretne.

Ebben az esetben egyáltalán nem sok a 60 eFt gyerektartás. Egyrészt a láthatás csak jog, nem kötelesség, tehát semmi garancia nincs arra, hogy az apa valóban heti 3 napra elviszi a gyerekeket és teljes ellátást biztosít nekik, illetve az egyéb költségeket teljes egészében az anyának kell fizetni (ruhák, iskolaszerek, óvodai/iskolai étkezés, állandó gyógyszerek, stb.) Szerintem 3 főre egy átlagos fizetés, plusz 60 eFt gyerektartás simán elmegy még akkor is, ha az apa tényleg elviszi a gyerekeket heti 3 napra.

Csak az a baj, hogy az apának is meg kellene élnie. Nem is akárhogy, ha olyan lakást szeretne, ahol tudja fogani a gyerekeket. Na ez sem lesz könnyű 90eFt-ból. Nem egyszerű a helyzet.

2015. márc. 4. 09:47
 20/34 A kérdező kommentje:

De osztott / közös felügyeletről van szó.Jelenleg is heti 3 nap nálam alszanak a gyerekek és én látom el őket.

Épp ezért furcsa hogy még tartássíjat is fizessek.Nyílván közös megegyezéssel nem megyek bele ilyen kondíciókba.Akkor menjünk tovább 3.4. tárgyalási fordulóba és mondja ki a bíróság ezt, de én önként ezt nem vállalhatom be.

2015. márc. 4. 10:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!