Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A férjem köteles valamennyi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férjem köteles valamennyi pénzt fizetni?

Figyelt kérdés

A férjem lelépett lakni az új barátnőjéhez. Vitte a közös autónkat ami a lányunk nevén van de a férjem az üzembetartója. Feketén dolgozik. Nem tudom,hogy tudnám bizonyítani úgy tudom hangfelvétellel amibe mondja,hogy dolgozik csak nincs bejelentve avval nem. A közös hitelt tőlem vonják mivel a munkahelye megszűnése után így állítottuk be,hogy amíg neki nincs más addig se legyen baj. Utána lépett le. 80 ezret keresek ebből 40-et+ a 2 családit kapom kézhez. Mindenképpen keresek új munkát csak az lenne a kérdésem,hogy válás esetén a bíróság megítélne e valamennyi gyerektartást? Anyósom szerint max 5 ezret lenne hajlandó fizetni gyerekenként és annak is örüljek. A lakás az én örökségemből lett véve és az én nevemen van.

Előre is köszönöm a válaszokat.

2015. márc. 2. 10:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
52%

Mivel nincs bejelentett munkahelye, több gyerktartásra nem számíthatsz.

Hangfelvétellel semmit sem lehet bizonyítani, mert ahhoz, hogy ez bíróságon felhasználható legyen, az ő beleegyezése szükséges. NYilván nem olyan hülye, hogy azt mondja, felhasználhatod ellene. A tudta nélkül készítetted, még neked lehet bajod belőle, hisz megsértetted a személyiségi jogait.

Az a közös hitel tényleg mindkettőtök nevén van, vagy csak azért tekinted közösnek, mert együtt intéztétek, közösen használtátok fel a felvett pénzt? Ha esetleg csak az ő nevén van, akkor meg kell szüntetni a tőled való levonást, akár úgy is, hogy a béredet egy másik számlára kéred. Egy új bankszámlának a költsége kb. havi 1000 ft.

2015. márc. 2. 10:30
 2/14 A kérdező kommentje:
A kettőnk nevén van a közös hitel. Nemrég az autójával rossz helyen parkolt és megbüntették. A fizetéskor szembesültem vele,hogy tőlem vonták le a büntetést amit elismert és ki is fizetett nekem. Telefonba többször is mondta már,hogy néz új munkát,mert nincs bejelentve és ez így nem jó. De köszönöm a választ.
2015. márc. 2. 10:39
 3/14 A kérdező kommentje:
Lehet akkor a fiam kártyájára kérem a fizetést. Köszönöm.
2015. márc. 2. 10:39
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Ezt ne tedd, mert felesleges. A fizetési megbízást bármikor vissza lehet vonni, lehet csekken is fizetni a hitelt, vagy személyesen. Egyezzetek meg, hogy akarjátok, illetve ha ő használja az autót, írassa át, és fizesse ő. Add bíróságra, majd ők elrendezik a jogviszonyokat. A hitelnek pedig válás után a felét kell elvileg fizetned, de el is adhatjátok az autót, mivel nincs a nevén, nem kell a beleegyezése. Ha végrehajtásra kerülne a hitel, mert nem fizeti senki, arra nem lenne megoldás, hogy más bankszámlát használsz, mert a végrehajtó a fizetésedből von, nem csak folyószámlát inkasszál.
2015. márc. 2. 10:52
 5/14 anonim ***** válasza:
83%

1. Bíróság, beadni a válási papírokat, kérni a gyermekelhelyezést, tartásdíj megállapítását és a vagyonmegosztást.

2. Autót eladni.

3. Amennyiben a férjed költségvetési csalást követ el, ezt a megfelelő hely(ek)en szükséges jelezni.

4. Anyósod ne okoskodjon.

2015. márc. 2. 11:09
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Majd a bíróság eldönti mennyit kell fizetnie,nem anyósnak.böszme ferinek igaza van.
2015. márc. 2. 11:32
 7/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Az autó költségeit ő fizeti kivéve ezt nem fizette be ezért vonták tőlem. Eladni nem fogja,mert nem akarja. Akkor ha jól értem ha a lányom úgy gondolja bármikor megszüntetheti az üzemben tartást és eladhatja az autót?

Az a baj,hogy amíg feketén dolgozik addig mondhatja,hogy az új barátnője tartja el illetve mondhatja,hogy nem tud fizetni és nekem kell ha nem akarom,hogy elvegyék a lakást. Hiába egyezek meg vele. Azt,hogy feketén dolgozik,hogy tudnám bizonyítani? sajnos nincs tippem

2015. márc. 2. 11:38
 8/14 anonim ***** válasza:
91%
A gyerek a tulajdonos, és te vagy a vele élő szülő. Gondolom tiéd a felügyeleti jog, így intézkedhetsz. Azért kérdezz erről egy jogot jól ismerő ember, aki biztos tanáccsal tud szolgálni. Fizetni úgy, hogy ő élvezi, tuti, hogy nem vagy köteles, csak utána kell járni.
2015. márc. 2. 11:48
 9/14 A kérdező kommentje:
A lányom már felnőtt a férjével él együtt ezért kérdeztem. De köszönöm szépen mindenképp megkérdezek erről egy ügyvédet.
2015. márc. 2. 12:18
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

A lányod akkor intézkedjen. :)

Anyós meg kussoljon, mert alapból kb. 12000 ezret ítélnek meg gyt-t olyannál is, akinek nincs melója. Hisz itt jön a jól ismert bírói szöveg, a saját tartásának rovására is el kell tartania kiskorú gyermekét. Ha nincs melója, menjen idénymunkára és keresse meg a pénzt. A minimálbér 20%-t ha van meló ha nincs, fizetni kell. Ha nem fizet, fel kell jelenteni.

2015. márc. 2. 18:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!